בלי יחסי ציבור, חומוס עג'מי בפלורנטין מתחיל להפוך למוסד

אלוף החומוס של אשדוד פתח חומוס אורגני בעבודת יד. בלי יחסי ציבור ובלי טררם, בחומוסיה הקטנה בפלורנטין בקושי יש מקום לשבת

חומוס עג'מי (צילום: יולי גורודינסקי)
חומוס עג'מי (צילום: יולי גורודינסקי)
14 בינואר 2016

פינת הרחובות הרצל ופלורנטין לא יודעת את עצמה מרוב אושר. לצד חנויות לגופי תאורה ושני בתי קפה נפתח חומוס עג׳מי, חומוס אורגני בעבודת יד. בלי יחסי ציבור או פמפום של צלחות משאוושה ברשתות החברתיות, בסניף הקטן אך המרווח כמעט אין מקום לשבת. על התפריט אחראי עבד אלעביד, לשעבר אלוף החומוס באשדוד. אחרי עשר שנות פעילות באשדוד הוא סגר את העסק לאחר התרסקות כלכלית. לתל אביב הוא הגיע בעקבות פנטזיה ישנה. “תמיד חלמתי לפתוח עסק ולהצליח בתל אביב״, הוא מספר, “כיום אני שכיר, אבל מנהל את המקום החדש מא׳ עד ת׳. אני אחראי לתפריט, לשירות – זה מה שאני יודע לעשות״.

חומוס עג'מי (צילום: יולי גורודינסקי)
חומוס עג'מי (צילום: יולי גורודינסקי)

את החומוס הוא מכין מדי יום בעבודת יד וללא חומרים משמרים. בתפריט תמצאו חומוס טחינה, חומוס פול, מסבחה ומשאוושה (25 ש״ח למנה). חובבי הבשר ייהנו משווארמה (42 ש״ח), שניצל (38 ש״ח), חזה עוף עם צ׳יפס (38 ש״ח) וחומוס עם בשר וצנוברים (45 ש״ח). “בפלורנטין כולם צעירים, כל הזמן יש אווירת בילוי באוויר – זו אחת הסיבות שהמקום פתוח עד חצות כל יום. אין כמו לסיים יציאה עם חומוס טוב״.

חומוס עג׳מי
הרצל 77,
5492594־03, ראשון־שישי 10:00־24:00

חומוס עג'מי (צילום: יולי גורודינסקי)
חומוס עג'מי (צילום: יולי גורודינסקי)