פסח מתוק: העוגות הכשרות לחג של מיקי שמו

עוגת פרג ואגסים עסיסית ועוגיות קצף, שוקולד צ'יפס וקורנפלקס פריכות: המתוקים שתנשנשו בארוחת החג ובימים שאחריה

עוגת פרג ואגסים, מיקי שמו. צילום: דן לב
עוגת פרג ואגסים, מיקי שמו. צילום: דן לב

עוגת פרג ואגסים

הפרג מעניק לעוגה טעם נפלא ומראה מנוקד אבל הוא גם סופח נוזלים, ולכן עשוי לייבש את המרקם הבצק. כאן נכנסים האגסים לתמונה, הם מבטיחים מרקם עסיסי וכמובן גם מוסיפים טעם.

החומרים (ל-2 תבניות 25 ס"מ אינגליש קייק או לתבנית ריבועית בגודל 22 ס"מ):

150 גרם חמאה רכה

300 גרם (1.1/2 כוסות) סוכר

5 ביצים מופרדות

1 כפית תמצית וניל אמיתית

60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה דק

1 כפית אבקת אפייה

180 גרם (2 כוסות) פרג טחון טרי

3 אגסים קלופים ומגוררים

50 גרם שוקולד מריר מגורר בפומפייה

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

מערבלים חמאה ומחצית מהסוכר (3/4 כוס) בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים חלמונים אחד-אחד, עד שהם נבלעים בתערובת.

מקציפים חלבונים ותמצית וניל עם שאר הסוכר (3/4 כוס) בקערת מיקסר כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החמאה, מקפלים פנימה קמח מצה, אבקת אפייה, שוקולד מגורר ופרג ולבסוף את האגסים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מאחסנים כ 4 ימים בכלי אטום מחוץ למקרר.

עוגיות קצף, שוקולד צ'יפס וקורנפלקס של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה
עוגיות קצף, שוקולד צ'יפס וקורנפלקס של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה

עוגיות קצף, שוקולד צ'יפס וקורנפלקס כשר לפסח

החומרים (לכ-35 עוגיות): 

3 חלבונים מביצים גדולות

קורט מלח

200 גרם (1 כוס) סוכר

200 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס

70 גרם (1 כוס) קורנפלקס לא ממותק כשר לפסח 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 140 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

במיקסר מקציפים את החלבונים יחד עם המלח עד לקבלת קצף רך ולבן, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים למשך כ- 5 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס והקורנפלקס ומקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים.

בעזרת כף מניחים תלוליות בקוטר 5 ס"מ ובמרווחים שווים של 2 ס"מ.

אופים למשך כ- 5 דקות עד שהעוגיות מתייבשות ונסדקות מעט.

מצננים בתוך התבנית ושומרים בכלי אטום עד 10 ימים.