Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

טובה ומתוקה: 18 קינוחים מומלצים לראש השנה ברגע האחרון

יצאנו לירח דבש עם העוגה הזאת ביי. האנימון של דלאל (צילום אסף קרלה)
יצאנו לירח דבש עם העוגה הזאת ביי. האנימון של דלאל (צילום אסף קרלה)

שוב נתקעתם בלי קינוח להביא לסבתא בחג? שדרגנו את רשימת עוגות הדבש המסורתית שלנו ועכשיו היא כוללת לא רק את עוגות הדבש הטובות (והיקרות) ביותר בתל אביב לשנת 2025, לקנות לחג, היא כוללת גם קינוחים מרהיבים נוספים במחירים נוחים יותר שיככבו בארוחת החג. תגידו שהכנתם לבד

16 בספטמבר 2025

ברוב השנים הרשימה הקבועה הזו מתפקדת כתשובה לשאלה "מה להביא לראש השנה?" – נו מה, ברור שעוגת דבש. אבל עם כל הכבוד לכמה שמיטב המאפיות דאגו לנו לעוגות טעימות גם השנה (והן בהחלט טעימות גם השנה), מחירי העוגות רק מטפסים, מה שהפך את מסורת הקניית עוגה לארוחה משפחתית למעט יותר מאתגרת. לכן השנה אנחנו ממליצים לכם גם על מגוון מתוקים מתאימים למסורת שלא חייבים להיות עוגה, ובהתאם, גם עולים ברוב המקרים פחות. העיקר שלא תגיעו בידיים ריקות.
>>תשפ"ו משהו: המסעדות שפתוחות בערב ראש השנה בתל אביב https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%a8%d7%90%d7%a9-%d7%94%d7%a9%d7%a0%d7%94/

רק עוגות דבש

במקום הראשון:האני מון | דלאל

קולקציית ראש השנה של דלאל בייקרי תמיד עושה לנו חשק להתחיל שנה, היא חגיגית, מבטיחה, עשירה ועושה טוב על הלב. היה קשה לבחור בין רולדת הפטל המפתה לעוגת הדבש הקלאסית, בין טארט התאנים לבין הפאן דה מי, ואנחנו כבר אומרים שאכלנו וסיימנו את כולן ללא בעיה כלל. ובכל זאת, מי שגנב את לבנו יותר מכולן הייתה עוגת ההאני מון החגיגי ועתירת שכבות. מדובר בשכבות פיננסייר דבש שביניהן מסקרפונה דבש עשיר וטופינג שקדים מקורמלים.165 ש"ח.
כל ישראל חברים 1, להזמנות03-5109292

איך לא תהיה שנה מתוקה. הקולקציה של דלאל (צילום: אסף קרלה)
איך לא תהיה שנה מתוקה. הקולקציה של דלאל (צילום: אסף קרלה)

באסקית קרמל דבש והל שחור | EATS

לפני שהבאסקית תתחיל להימאס עלינו אחרי שהחלה לככב בכל תפריט, נמליץ לכם בחום לנסות את עוגת הבאסקית החגיגית של הקונדיטורית מיכל אפשטיין באיטס. מדובר בגרסה חגיגית ובלתי שגרתית לעוגת הגבינה הנימוחה, שנוסף לה דבש שלשמו התכנסנו ומוסיף מתיקות ענוגה לביס, וגם הל שמוסיף עניין ועומק לטעמים. עוגה שתוסיף עניין לשולחן החג המסורתי, והיא נעימה וטעימה מאוד.140 ש״ח.
EATS https://www.eatscafeteria.com/

עוגה באסקית, איטס (צילום נתנאל ישראל)
עוגה באסקית, איטס (צילום נתנאל ישראל)

עקיצת הדבורה | גרציאני

הקונדיטוריה של בית הקפה של גרציאני מאז ומתמיד מפליאה בעוגות, עוגיות, מאפים ודברי מתיקה. השנה לשמחתנו הם גם פתחו את מהדורת עוגות ראש השנה להזמנה מראש, ואנחנו בהחלט ממליצים לשים את ידכם על עוגת עקיצת הדבורה שטעמנו אצלם. בצק בריוש רך, חמאתי ואוורירי, ממולא בשנטילי מסקרפונה עם נגיעת דבש. ביס רך ומבורך שאנחנו מקווים שהשנה שלנו תיראה ותרגיש קצת יותר כמותו.159 ש"ח.
להזמנות: 03-5070471

עקיצת הדבורה, גרציאני (צילום חגית גרציאני)
עקיצת הדבורה, גרציאני (צילום חגית גרציאני)

קוגלהוף דבש ואגוזים | ליליאנפלאץ

מסורת האפייה הבווארית ששף קונדיטור רועי כהן אימץ מביאה לחג קוגלהוף דבש ואגוזים עסיסי, לח ונימוח, יפה כשם שהוא טעים. זיגוג קרמל דבש מלוח ואגוזים מקורמלים מוסיפים טאץ' מקומי ועכשווי, ומכיוון שאין בה כלל מוצרי חלב – העוגה מתאימה לרגישים ללקטוז ולשומרי כשרות, שאינם צריכים להתפשר אחרי הסעודה. משקל העוגה כקילוגרם אחד, שווה ערך לשתי עוגות דבש (גם בקלוריות מן הסתם), אז אפשר ומומלץ לחלוק כדי שלמי שלידכם תהיה גם כן שנה מתוקה.100 ש"ח.
ליליאנפלאץ https://lilianplatz.com/

קוגלהוף דבש ואגוזים בזיגוג קרמל דבש מלוח. ליליאנפלאץ (צילום עלמה ברוקמן)
קוגלהוף דבש ואגוזים בזיגוג קרמל דבש מלוח. ליליאנפלאץ (צילום עלמה ברוקמן)

טארט דבש וקלבדוס | MIMI

במימי מילאו את מצוות תפוח בדבש בדיוק כמו שהם יודעים, את הייצור לדבש תמצאו בטארט מענג ונימוח, עם שכבת ברולה דבש דחוסה וטובה שמזכירה במרקם קראק פאי, ואת התפוח אפשר לאתר בדמותו של ליקר הקלבדוס (ליקר תפוחים צרפתי מתוק ומשכר) שמוסיף עומק טעמים נחוץ. מלמעלה שנטילי דבש אלגנטי עם גרידת לימון שמוסיפה רעננות וקלילות לביס הנפלא. עוגה יפה כמו שהיא טעימה, וטעימה כמו שהיא יפה.144 ש"ח.
MIMI https://nonomimi.com/

טארט דבש וקלבדוס, MIMI (צילום דניאל לילה)
טארט דבש וקלבדוס, MIMI (צילום דניאל לילה)

עוגת דבש קלאסית | מייסון קייזר

הפטיסרי הפריזאי התאים את עצמו למולדת הישראלית באופן מעורר השראה, והוציא מאמתחתו עוגת דבש נהדרת שלא היינו מנחשים שנולדה בצרפת. מדובר בעוגת דבש בחושה מסורתית, נימוחה ועשויה היטב, כאשר לבלילה נוסף קפה שמאזן את הטעמים והופך אותה למהנה במיוחד לאוהבי הז׳אנר. מלמעלה ציפוי שוקולד לבן מתקתק ומהנה והרי לכם עוגה ליישר לאורך כל החג.69 ש"ח.
מייסון קייזר
https://www.kayser.co.il/

מייסון קייזר (צילום יעל יצחקי)
מייסון קייזר (צילום יעל יצחקי)

מדוביק | עמיתה

מדוביק או ריז'יק, "ג'ינג'י" ברוסית, היא עוגת שכבות מביסקוויט דבש וקרם שמנת חמוצה ביחס מושלם, שמייצר איזון בין מתיקות ורמז מרירות שיש בדבש, לשמנת קרירה וחמצמצה. כשפורסים את יצירת האמנות הקונדיטורית הזו, שמתנשאת לגובה של יותר מעשרה סנטימטרים, מתגלות שכבות דקיקות ואלגנטיות שמרכיבות ביס עדין ורך, שאחריו מתבקש מיד עוד ביס נוסף. וככה, בלי לשים לב, מצאנו את עצמנו מיישרים עוד ועוד ומספרים לעצמנו שממחר דיאטה.170 ש"ח.
עמיתהhttps://www.amitabakery.co.il/

מבינים למה בחרנו בה? מדוביק, עמיתה (צילום מתוך האתר)
מבינים למה בחרנו בה? מדוביק, עמיתה (צילום מתוך האתר)

מדוביק | פיצי (חיים כהן)

עוד גרסה למדוביק מבית קפה פיצי, עוגה נהדרת שהדבש בה דומיננטי אך לא משתלט, וההיסטוריה אף מספרת שנאפתה במיוחד לקיסרית רוסיה, ילזביטנה אלכסנייבה שהעידה על עצמה שהיא לא אוהבת דבש, ועדיין התאהבה בעוגה הזו מיד. אנחנו סמוכים ובטוחים שגם בגרסה של חיים כהן היא הייתה מתאהבת, שכן מדובר בעוגה ענוגה עם טעמים טובים ועדינים שמאוד כיף לזלול ממנה.82-220 ש"ח.
קפה פיצי http://cafepitzi.co.il/, להזמנות
03-9451886

מדוביק, קפה פיצי (צילום אלון ולנסי)
מדוביק, קפה פיצי (צילום אלון ולנסי)

עוגת גזר, דבש ופקאן | רביבה וסיליה

עוגת גזר היא עוגה שאין מי שלא אוהב, עוגת דבש לעומת זאת לא זוכה לכבוד הראוי לה, לעניות דעתנו. על כן שילוב של השתיים לא רק ראוי ביותר, ברביבה וסיליה הוא גם טעים ביותר. בבלילה מתחבאים פקאנים שמוסיפים לקראנץ׳ ומלמעלה פרוסטינג שמנת עבות ומכובד כמו בכל עוגת גזר שמכבדת את עצמה. תוספת הדבש מורגשת כאן בהחלט, והופכת את העוגה לייחודית וכיפית. מחכים כבר לפגוש בה בשולחן החג, ויותר מכך אפילו לצד כוס הקפה בבוקר שאחרי.160 ש"ח.
רביבה וסיליה https://www.revivaandcelia.co.il/, להזמנות 03-5466090

רביבה וסיליה (צילום יעל יצחקי)
רביבה וסיליה (צילום יעל יצחקי)

עוגת דבש מרנג תפוחים והדרים | רולדין

כבכל שנה עברית ברולדין מציגים קולקציית עוגות חגיגית ומפוארת. היה קשה לבחור, ובכל זאת בחרנו הפעם עוגה שממלאת גם היא את מצוות תפוח ודבש ומשלבת בין עוגת דבש בחושה ונימוחה במיוחד, לבין תפוחים אפויים מקורמלים היטב שמתחבאים בה ונותנים קיק כיפי לכל ביס. זאת ועוד, מלמעלה שכבת מרנג קרמל מתפצחת במרקם מדויק ומהנה שגרמה לנו להמשיך לזלול מהעוגה ללא היכר. גם המחיר נוח יחסית,54 ש"ח.
רולדין https://www.roladin.co.il/

עוגת דבש ריקוטה אגוזים ודבש מרנג תפוחים, רולדין (צילום רונן מנגן)
עוגת דבש ריקוטה אגוזים ודבש מרנג תפוחים, רולדין (צילום רונן מנגן)

הכל חוץ מעוגות דבש

בחירת המערכת:טירמיסו דבש | אסף גרושקובסקי

אם לא הספקתם להגיע ל-Casa di Cannoli, פופ אפ המתוקים של שף קונדיטור אסף גרושקובסקי, מומלץ בחום לשים יד על הטירמיסו דבש שהוא מכין לחג. כן, יש בתוכו גם עוגת דבש וקפה רכה שטבולה בסירופ דבש וברנדי ושכבות זביונה קלאסי, אבל היא לא העיקר וקשה לקרוא לה עוגת דבש, בדיוק כמו שלא תקראו לטירמיסו עוגת שוקולד. התענוג המתוק־עדין נמכר בשני גדלים, וכל מה שצריך כדי להתאבסס עליו אלו כפיות עם צוואר ארוך שמגיעות עד קרקעית הכלי, כדי לגרוף ביס שכולו הבטחה לשנה טובה יותר. 100/250 ש"ח.
להזמנות https://www.instagram.com/assaf_gr/?hl=he, איסוף עצמי מרחוב מעון 5 (רביעיית פלורנטין)

טירמיסו דבש (צילום אסף גרושקובסקי)
טירמיסו דבש (צילום אסף גרושקובסקי)

פאי ברולה ותפוחים מקורמלים | בוטיק סנטרל

אנחנו שוכחים שעוגות ראש השנה לא משמען עוגות דבש בלבד, הרי שגם לתפוחים תפקיד מרכזי בסממני החג, והם מככבים בעוגה של בוטיק סנטרל ועושים לנו נעים בלב ובבטן גם. מדובר בפאי תפוחים אפויים ומקורמלים בדבש (שמקורו במכוורת נחלת ראובן שבעוטף). מעל הפאי נח לו קרם ברולה ענוג עם נוכחות וניל דומיננטית. השכבות נשזרות זו בזו לכדי ביס מתוק (אך לא יותר מדי) ומנצח.188 ש״ח.
בוטיק סנטרל https://www.boutiquecentral.co.il/

בוטיק סנטרל (צילום טל סיון ציפורין)
בוטיק סנטרל (צילום טל סיון ציפורין)

האני באטר | ביסקוטי

כל מה שאיש התקשורת נדב בורנשטיין נוגע בו הופך להיסטריית רשת. הפעם, בשת"פ עם יד מרדכי ורשת הקונדיטוריות ביסקוטי, הוא ממציא גרסה להאני באטר טוסט – קינוח ויראלי יפני מפרוסת בריוש עבה טבולה בדבש, אפויה וקראנצ'ית. בחוצפה ישראלית כלל לא יפנית, ההאני באטר טוסט מוגש בחמש גרסאות מוגזמות: קרם ברולה, מרשמלו עם שבבי מרנג פטל ווניל, קרמל מלוח וקרם פטיסייר עם רוטב פירות יער והפייבוריט שלנו – טופינג גבינת קממבר ופלחי תפוח בדבש, וריאציה שמאזנת בין מתיקות למליחות אבל עדיין מושחתת לעילא. אמנם כדי לטעום תצטרכו לצאת מהעיר ולהגיע פיזית לסניף, אבל מה לא עושים בשביל לייקים ולבבות.39 ש"ח.
ביסקוטי https://www.biscotti.co.il/, עד 14.10

האני באטר טוסט, ביסקוטי (צילום בועז לביא)
האני באטר טוסט, ביסקוטי (צילום בועז לביא)

עוגיות דבש ותבלינים | הבייקרי

גם השנה עפנו על עוגת הדבש והתבלינים ועל הריז'יק של רותי ברודו, אבל בהינתן הרשות להתפרע – אנו מרגישות חובה מוסרית לדאוג לנמנעים מגלוטן. קופסה קטנה של עוגיות דבש ותבלינים מביאה איתה את ניחוחות החג והסתיו ומתיקות עדינה, והפריכות מושלמת עד כדי כך שאף אחד מהטועמים לא ניחש שמדובר בקמחי כוסמת ותירס. משהו קטן וטוב שגונב את ההצגה מהעוגות המפוארות, וגם המחיר נעים לכיס –34 ש"ח.
הבייקרי https://www.delitlv.co.il/

עוגיות דבש ותבלינים לל"ג, הבייקרי (צילום עידית בן עוליאל)
עוגיות דבש ותבלינים לל"ג, הבייקרי (צילום עידית בן עוליאל)

סינבון דבש ורימונים |דולי

זו אמנם לא עוגת דבש קלאסית, אבל אי אפשר שלא לתת מקום לסינבוו שסופסוף החל להפציע ולהראות את עצמו ברחבי קונדיטוריות בעיר. אחת המעולות שבהן, שאף מוקדשת כולה למאפה השמרים האגדי עם הגלייז היא דולי- שדאגה לסינבון פריך וחלומי בזיגוג שמנת חמוצה ודבש ותוספת רימונים. מאפה ענוג ומתוק עז שנשמח לאכול כל יום בתשפ״ו הבאה עלינו לטובה.22 ש״ח ליחידה, 84 ש״ח לרביעיה.
החלוצים 2

סינבון, דולי (צילום דורי בר)
סינבון, דולי (צילום דורי בר)

פלודן |האופים הקטנים

מאפיית האופים הקטנים שבנחלת יצחק מחזירה עטרה ליושנה עם פלודן, עוגה אוסטרית מסורתית למביני דבר שמורכבת משכבות של פרג, אגוזים ותפוחים עטופים בבצק שמרים. מדובר בעוגה נוסטלגית מחד, אך לעדת אוהבי הפרג המושבעים היא לא צפויה להתיישן לעולם. האופים הקטנים מציגים גרסה מצוינת שלה, שגרמה לנו להרגיש בוינה ולא בספרטה, הלוא היא ישראל.72 ש"ח.
עמק ברכה 25, להזמנות: 03-6966650

פלודן, האופים הקטנים (צילום רן ארדה)
פלודן, האופים הקטנים (צילום רן ארדה)

פאי לימון | מאפיית לחמים

קולקציית החג של מאפיית לחמים תמיד מכניסה אותנו לכוננות פחמימות, שגם הפעם אינה מאכזבת. בין השטרודל מבארי לעוגת דבש פיסטוק רכה ומנחמת גילינו להפתעתנו עוגת חג, שהטועמים שלנו התנפלו עליה בכפיות שלופות: בצק פריך קטיפתי וחמאתי שעוטף קרם לימון, שנטי וליים בחמיצות מאוזנת וכלל לא מתנצלת, שממלאת את הפה בטעם הדרי רענן. עם כל המתיקות הזאת, לא הגיע הזמן שהממשלה תייסד חג לחמוצים?119 ש"ח.
מאפיית לחמיםhttps://www.lehamim.co.il/

פאי לימון, מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה, סטיילינג אוריה גבע)
פאי לימון, מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה, סטיילינג אוריה גבע)

אצבעות פלורנטין | מיקי שמו

אומרים שדברים טובים באים באריזות קטנות, ואצבעות הפלורנטין של מיקי שמו עונות לגמרי לתואר. במקום עוגת דבש למה לא לפנק את המארחים באצבעות בצק פריך חמאתי ונימוח מצופה קרמל במתיקות עדינה, שקדים פרוסים ותפוזים מסוכרים? הם ילקקו את האצבעות ולא ישכחו להזמין לחג הבא. בעצם למה רק את המארחים? בשטר ירקרק (ישראלי) תוכלו לרכוש גם לעצמכם את המתיקות המענגת הזאת, ועוד לקבל עודף.42 ש"ח.
קונדיטוריית שמוhttps://shemo.co.il/

אצבעות פלורנטין, מיקי שמו (צילום דניאל לילה)
אצבעות פלורנטין, מיקי שמו (צילום דניאל לילה)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup