שף רז רהב (OCD) משלב דלעת בעוגת הגבינה שלו. כדאי גם לכם

עוגת גבינה עם דלעת ושיבולת שועל של שף רז רהב. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת גבינה עם דלעת ושיבולת שועל של שף רז רהב. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

השף המוערך אוהב לשלב דלעת בקינוחים שכן יש לה מתיקות מאוזנת וצבע מאוד יפה. אנחנו רואים את זה כנחמה קטנה על חוסר היכולת להזמין מקום למסעדה שלו

1 עוגה | שעתיים | למתקדמים | כשר | עוגת גבינה

>>למתכונים נוספים של שף רז רהב באתר השולחן

בעוגה הזו הדלעת נכנסת פעמיים — בשכבת קרם רכה בין הבצק לגבינה וגם בגלייז.

שימו לב: לפני שיוצקים את הגלייז חייבים לקרר את העוגה לפחות שעתיים במקרר, אחרת הציפוי יתפרק.

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

לבסיס בצק פריך

לקרם דלעת ושיבולת שועל

למלית גבינה

לגלייז דלעת

לקוביות דלעת בסוכר

רז רהב (צילום יח"צ)
רז רהב (צילום יח"צ)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מתחילים להכין את קרם הדלעת

2

עוטפים דלעת ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות עד שהיא רכה.

3

מועכים למחית חלקה ומעבירים דרך מסננת. שומרים בצד.

מכינים בסיס בצק פריך

4

שמים קמח, חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים מעט רק עד שהביצה נטמעת. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות לפחות.

5

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

6

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקוטר כ- 30 ס"מ. מהדקים את הבצק לבסיס התבנית והדפנות (חשוב שכל הדפנות יהיו מכוסות). חותכים את השוליים המיותרים.

7

אופים עם משקולת מעל (שעועית או חומוס) 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור, אך לא מכבים אותו.

ממשיכים בהכנת קרם הדלעת

8

שמים בקערה מחצית ממחית הדלעת, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי.

9

אופים 15 דקות עד שהקרם מתייצב, מוציאים ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות.

מכינים מלית גבינה

10

טורפים יחד את כל החומרים בקערה גדולה לתערובת אחידה ויוצקים על קרם הדלעת.

11

אופים 40 דקות עד שהשכבה מתייצבת. פותחים מעט את דלת התנור ומשאירים את העוגה בתנור מכובה 30 דקות. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מכינים קוביות דלעת בסוכר

12

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

13

שמים בתבנית קוביות דלעת עם חמאה ואופים 15 דקות לריכוך.

14

מצננים ושומרים במקרר בקופסה אטומה עד ההגשה.

מכינים גלייז ומקשטים

15

טורפים את חומרי הגלייז בקערה עם יתרת מחית הדלעת עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הגלייז על עוגה קרה מאוד ומיישרים בעזרת פלטה.

16

סמוך להגשה מגלגלים קוביות דלעת אפויות בסוכר ומסדרים על העוגה. שומרים במקרר עד 3 ימים.