עוגת הדבש המופלאה של קפה קדוש
עוגת דבש קלאסית ומצויינת של אחת הקונדיטוריות הוותיקות והמשובחות בירושלים, חובה על שולחן החג
החומרים לעוגת דבש (ל-2 תבניות אינגליש באורך 25 ס"מ):
4 ביצים גדולות, מופרדות
160 (3/4 כוס ועוד כף) גרם סוכר
160 מ"ל (2/3 כוס) שמן קנולה
280 גרם (כוס פחות 2 כפות) דבש
240 מ"ל (1 כוס) תה (משקה), פושר או קר
350 גרם (2 ו-1/2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
קמצוץ ציפורן טחון
אופן ההכנה:
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים שתי תבניות אינגליש באורך 25 ס"מ במעט שמן ומקמחים אותן. מנערים עודפים.
- 2. מפרידים את הביצים. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר (80 גרם) עד לקבלת לקצף רך.
- 3. בקערה קטנה טורפים חלמונים, שמן, דבש ותה.
- 4. בקערה נוספת (קטנה) מערבבים מרכיבים יבשים: קמח תופח, אבקת אפייה, יתרת הסוכר (80 גרם), אבקת סודה, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן.
- 5. נוטלים מחצית מהתערובת הקמח ומקפלים לקצף החלבונים.
- 6. נוטלים מחצית מתערובת החלמונים ומקפלים לקצף החלבונים.
- 7. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומקפלים לקצף.
- 8. מוסיפים את יתרת תערובת החלמונים ומקפלים לקצף. מערבבים מעט ככל שניתן, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
- 9. יוצקים לתבניות.
- 10. כשהתנור חם מכניסים את התבניות למרכזו ואופים 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מתכון עוגת דבש של קרן ואיציק קדוש, "קפה קדוש", ירושלים