עוגת הדבש המופלאה של קפה קדוש

עוגת דבש קלאסית ומצויינת של אחת הקונדיטוריות הוותיקות והמשובחות בירושלים, חובה על שולחן החג

עוגת הדבש של קפה קדוש. צילום: קרן קדוש
עוגת הדבש של קפה קדוש. צילום: קרן קדוש
11 בספטמבר 2017

החומרים לעוגת דבש (ל-2 תבניות אינגליש באורך 25 ס"מ):

 

4 ביצים גדולות, מופרדות

160 (3/4 כוס ועוד כף) גרם סוכר

160 מ"ל (2/3 כוס) שמן קנולה

280 גרם (כוס פחות 2 כפות) דבש

240 מ"ל (1 כוס) תה (משקה), פושר או קר

350 גרם (2 ו-1/2 כוסות) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כף קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

קמצוץ ציפורן טחון

 

וגם: עוגת התפוחים של ארקפה

 

אופן ההכנה:

  1. 1. מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים שתי תבניות אינגליש באורך 25 ס"מ במעט שמן ומקמחים אותן. מנערים עודפים.  
  2. 2. מפרידים את הביצים. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר (80 גרם) עד לקבלת לקצף רך.
  3. 3. בקערה קטנה טורפים חלמונים, שמן, דבש ותה.
  4. 4. בקערה נוספת (קטנה) מערבבים מרכיבים יבשים: קמח תופח, אבקת אפייה, יתרת הסוכר (80 גרם), אבקת סודה, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן.
  5. 5. נוטלים מחצית מהתערובת הקמח ומקפלים לקצף החלבונים.
  6. 6. נוטלים מחצית מתערובת החלמונים ומקפלים לקצף החלבונים.
  7. 7. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומקפלים לקצף.
  8. 8. מוסיפים את יתרת תערובת החלמונים ומקפלים לקצף. מערבבים מעט ככל שניתן, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
  9. 9. יוצקים לתבניות.
  10. 10. כשהתנור חם מכניסים את התבניות למרכזו ואופים 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

 

מתכון עוגת דבש של קרן ואיציק קדוש, "קפה קדוש", ירושלים