עזרא שרפלר, איש "עזורה" האגדית ממחנה יהודה, נפטר בגיל 90

עזרא שרפלר בפעולה במטבח בעזורה (צילום: באדיבות המשפחה)
עזרא שרפלר בפעולה במטבח בעזורה (צילום: באדיבות המשפחה)

שרפלר הקדיש את כל חייו לאוכל ולשוק הירושלמי בפרט, שם המסעדה המיתולוגית שלו פועלת כבר כ-70 שנה. למסעדה גם סניף בתל אביב וסוג של "מסעדת בת" בדמות אבן עזרא המצוינת, את שתיהן מפעיל בנו, אלרן שרפלר

14 בדצמבר 2022

דור הנפילים הולך ומתמעט: עזרא שרפלר, בעלי מסעדת עזורה בירושלים, הלך היום (רביעי) לעולמו בגיל 90. מאז הקים את המסעדה בשנות ה-60 של המאה שעברה שרפלר ועזורה הם מהסמלים המובהקים של שוק מחנה יהודה.

שרפלר, יליד דיארבקר שבדרום מערב טורקיה עלה לארץ בשנת 1949 ועסק באוכל כל חייו. הוא עבד במסעדות בשוק, הקים את מסעדת רחמו ואז עזב את השוק ופתח את מסעדת עזורה בממילא. בשנות ה-60 חזרה המסעדה לשוק לאחר שהסכם ג'נטלמני נחתם בין שרפלר לבין רחמו בכל הנוגע לתחרות על אותו קהל. מה שהתחיל ככוך קטן התרחב במרוצת השנים למסעדה גדולה המגישה קובה, סופריטו, חציל טורקי וחומוס מצוין וכן תבשילים כורדים, טורקיים ועיראקיים.

ב-2015 הגיעה עזורה לתל אביב, למתחם גן החשמל, תחת הניהול של בנו אלרן. מוקדם יותר השנה, אלרן הרחיב את האימפריה המשפחתית עוד יותר, כשפתח בשולי שוק לוינסקי את אבן עזרא – סוג של עזורה 2.0. מבקר המסעדות שלנו קרא לה "ריקליימינג למושג 'מסעדה מזרחית'". מסעדות המשפחה ייסגרו השבוע לרגל השבעה.

>> ראיון עם אלרן שרפלר על עזורה, תל אביב, ירושלים והמורשת המשפחתית

שמה של המסעדה יצא למרחוק ורבים הגיעו לטעום את האוכל הביתי שבושל במשך שעות על פתיליות – פוליטיקאים, אמנים, פודיז ותיירים מהארץ ומחו"ל. יוסי בנאי, מיושבי המקום הקבועים, אף כתב שיר הלל למוסד הוותיק: