עלי רוקט עם בצל, צנונית וגרגירי רימון

מתכון טעים, קליל ומרענן מתוך הספר החדש של דוחול ספדי ומיכל וקסמן " בלדי ארבע עונות בנצרת"

עלי רוקט עם בצל, צנונית וגרגירי רימון, צילום: דניה ויינר
עלי רוקט עם בצל, צנונית וגרגירי רימון, צילום: דניה ויינר

 מצרכים:

1 צרור עלי רוקט בשרניים, ללא הגבעולים העבים, חתוכים לרוחבם לסרטים לא עבים
1 בצל סגול קטן, חצוי לאורכו וחתוך לפלחים דקים
2 צנוניות, פרוסות דק, כל פרוסה חתוכה למקלות דקים או חצויה
1 חופן גרגירי רימון (בעונה)
1 כפית סומאק טחון טרי
מלח, לפי הטעם
מיץ סחוט טרי מ־1 לימון
שמן זית, בנדיבות

אופן הכנה: 

בקערה גדולה, מערבבים את כל חומרי הסלט בכפות הידיים, כך שהטעמים יתערבבו באופן אחיד. אוכלים מיד, שלא ייבלו עלי הרוקט.

המתכון לקוח מתוך הספר "בלדי – ארבע עונות בנצרת" של דוחול ספדי ומיכל וקסמן

הספר בלדי, צילום: דניה ויינר
הספר בלדי, צילום: דניה ויינר