קרואסון של מוזיאון: בית המאפה הטוב בעיר מגיע לכיכר ביאליק

קרואסון התותים של עמיתה (מתוך אינסטגרם)
קרואסון התותים של עמיתה (מתוך אינסטגרם)

חדשות גדולות מעולם הפחמימות המנחמות: "עמיתה בביאליק", שלוחה של הבולנז'רי היפואי המושלם של מיכל בוטון ואנה שפירו, תיפתח ביום רביעי הקרוב במוזיאון העיר החדש שנפתח להרצה מחר, בדיוק שלוש שנים אחרי פתיחתו של בית המאפה הראשון שלהן. דאבל מזל טוב לכולנו

ביום רביעי הקרוב ימלאו בדיוק שלוש שנים לפתיחתה של "עמיתה", הבולנז'רי-פטיסרי המופלא של מיכל בוטון ואנה שפירו ביפו, שהן מעדיפות לקרוא לו "בית מאפה". הרבה דברים טובים קרו למאפים בתל אביב במהלך העשור האחרון, אבל "עמיתה" הצליחה לנצנץ מעל כולם כמו קרואסון חמאתי ושזוף. וביום רביעי הקרוב, כמתנת יום הולדת, תיפתח שלוחה של המאפיה בלוקיישן המושלם: מוזיאון העיר בכיכר ביאליק.

>> זה זמן לחם: המאפיות הטובות ביותר בתל אביב
>> העיר של מיכל בוטון: למה היא אוהבת להפריע לאסף דוקטור?

המוזיאון היפהפה שבבניין היפהפה שבכיכר היפהפיה, עבר בשנה האחרונה שיפוץ מקיף בדרך להקמתו מחדש כמוזיאון העיר, ייפתח לקהל לתקופת הרצה כבר מחר (שני, 15.1) עד לפתיחתו הרשמית בסדרת אירועי פתיחה בסוף מרץ, ויוצגו בו תערוכות קבועות ומתחלפות ואוספים שונים שיספרו את סיפוריה של תל אביב ויאפשרו חיבור בין תושבי ותושבות העיר, אמנים.ות וחוקרים.ות, ובין ההיסטוריה העירונית המפוארת. ולמוזיאון כזה בלוקיישן מושלם כזה מגיע בית קפה רציני.

אנה שפירו |(מימין) ומיכל בוטון. מאפיית עמיתה (צילום אורית פניני)
אנה שפירו |(מימין) ומיכל בוטון. מאפיית עמיתה (צילום אורית פניני)

"עמיתה בביאליק" תהפוך מן הסתם לאטרקציה לא קטנה בשכונה ואף למוקד משיכה כשלעצמו, עם ספוט נהדר וחלל אירוח נעים ופסטורלי, בו יוגשו המובחרים שבמאפי השף-קונדיטוריות המוערכות, כשהכוונה היא להתאים אותו לאוכלוסייה הצעירה שתפקוד את המקום – בוקר, צהריים וערב. שפירו ובוטון עבדו במשך שנים ארוכות במסעדות הנחשבות ביותר בארץ (הבסטה, טאיזו ועוד) והביאו אל "עמיתה" את עקרונות הקולינריה הגבוהה על פיה חונכו והתמקצעו.

כבר עם הפתיחה התלהבנו מ"בורקסים במילויים שונים (חצילים חריף, לאבנה ותרד שחור, תפוח אדמה פטה וזעתר), קרואסון שינקן ואמנטל וכריכים לצד עוגיות לינצר ועוגיות ריבה, דיינישים עוגת גבינה", ואחר כך למדנו להתלהב גם מעוגת היום הולדת שלהן, מבצק העלים המדופדף והנימוח ומשאר הניואנסים הקטנים שהופכות את בית המאפה שלהן לכזה שאין עוד כמותו. "המאפים והלחמים בכיוון בסיסי עם נגיעות שלנו וטעמים שאנחנו אוהבות. אין שום דבר שמתחכם יתר על המידה", אמרה לנו אז בוטון בצניעות. והיא צדקה: אין התחכמויות. אבל יש המון תחכום.

מריחים את הקרואסון עד כאן. מוזיאון העיר החדש (צילום: אילן ספירא)
מריחים את הקרואסון עד כאן. מוזיאון העיר החדש (צילום: אילן ספירא)

מוזיאון העיר החדש הוקם בשילוב ועדת היגוי ומועצה ציבורית הכוללת אנשי רוח ותרבות, היסטוריונים, אנשי אקדמיה ומנהיגים בעיר שליוו את התהליך, והוא תוכנן ועוצב בידי חברת בריז קריאייטיב,  שלוש אוצרות (גלית גאון, קרן עוז, תום כהן) ואדריכל השימור אורי פדן. המוזיאון מנוהל על ידי האוצרת הראשית מיכל בהרב עוזרד, ויציג שלוש תערוכות קבועות לצד הלו"ז המתחלף: אוסף סיפורי העיר (אוצרת: תום כהן), "מלאכה ובטלה" (אוצרת: גלית גאון) ותערוכת הקבע (אוצרת: קרן עוז). יאללה תפתחו כבר, זה אנחנו.
>> עוד פרטים, הזמנות וכרטיסים למוזיאון העיר החדש