Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

קרו-אסון: אחרי שלוש שנות פעילות, פופ אנד פופ בייקרי נסגרת

איפה נמצא עוד מאפים כמו המאפה ההוא? פופ אנד פופ בייקרי. צילום: עופר בן נתן
איפה נמצא עוד מאפים כמו המאפה ההוא? פופ אנד פופ בייקרי. צילום: עופר בן נתן

אחד מהבייקרי האהובים בעיר, והמקום שלימד אותנו שקרואסון יכול להיות ממולא ומצופה סוגר את שעריו אחרי 3 שנים בעקבות מצוקת כח אדם שנובעת מהמלחמה. "אנחנו לא מספיק אנשים, אי אפשר להחזיק ככה מעמד", אומר השף קונדיטור עופר בן נתן. לפחות המסעדה עדיין ממשיכה

9 ביולי 2024

אנחנו אמנם לא מופתעים כבר, כי מה יש להיות מופתעים ממקום נוסף שנסגר, אבל עדיין נשארים שבורי לב – עופר בן נתן, השף קונדיטור של "פופ אנד פופ בייקרי", הודיע על סגירת הבייקרי שבקומת הקרקע של מגדלי חג'ג'. הוא אמנם ממשיך להיות אחראי על הקינוחים של מסעדת פופ אנד פופ, שממוקמת בקומה ה-14 של אותו בניין, אבל עבור כל מי שאהב את המאפים המפוארים והמרשימים של בן נתן, זו בשורה מבאסת ממש.

>>עודף מטשרניחובסקי: הפיתות הכי טובות מתחת ל-50 ש"ח בתל אביב

את השף קונדיטור המוכשר עופר בן נתן פגשנו לראשונה במסעדת ניטן תאי, שם רקח קינוחים מרהיבים, מקוריים ואסתטיים לעילא ולעילא. המסעדה ההיא נסגרה עם פרוץ הקורונה, אבל בן נתן לא שקט על השמרים, אלא הפך אותם לקרואסון ממולא ומצופה, שהפך מאז לסנסציה.בשיאה של המגפה הוא שינע ברחבי תל אביב את קולקציית הקרואסונים המצופים, שכללה תחילה חמישה במספר, ומילאה את לבם של התל אביביים הרבה מעבר למצופה.

איפה נמצא אתכם? קרואסונים ממולאים. פופ אנד פופ בייקרי (צילום: דור שרון)
איפה נמצא אתכם? קרואסונים ממולאים. פופ אנד פופ בייקרי (צילום: דור שרון)

הקרואסונים לא הסתכמו בטרנד חולף שהצטלם יפה לסטורי, וקרמו עור וגידים (ובצק, וקצפת) לכדי פופ אנד פופ בייקרי – מאפייה מרגשת שנפתחה ב-2021 במגדלי חג'ג', בקומה התחתונה, מתחת למסעדת פופ אנד פופ שבקומה ה-14. המאפייה קצרה שבחים ויצרה תור בזכות ערב רב של מתוקים ופחמימות שנוספו לויטרינה, לצד הקרואסונים המצופים, והיו מופת של מתיקות ואסתטיקה. זאת, כאמור, עד היום. אמנם את הקינוחים המקוריים שלו תוכלו להמשיך לזלול במסעדת פופ אנד פופ, שממשיכה לפעול כרגיל, אבל זה הזמן להיפרד מהבייקרי האהוב.

בן נתן סיפר לנו בריאיון כי פשוט לא הייתה לו ברירה אלא לסגור,בדומה לעסקים רבים, בשל היעדר כוח אדם. "פשוט אין עובדים" הוא אומר. "מאז ה-7 באוקטובר התחלפו פה כבר ארבע מנהלות משמרת. אנשים פשוט לא מגיעים לעבוד. המון במילואים, ויש כאלה שפשוט לא מעוניינים לעבוד כרגע, אני לא בטוח למה. אבל אין ספק שהסיבה היא המלחמה, כי עד אז הצלחתי לגייס מספיק צוות. כרגע זה רק אני ועוד שניים על האפייה, הניהול, הכנת הקפה והקופה. על הכל. אנחנו לא מספיק אנשים, אי אפשר להחזיק ככה מעמד".

רול ג׳אנדויה. פופ אנד פופ. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פופ אנד פופ
רול ג׳אנדויה. פופ אנד פופ. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פופ אנד פופ

תהיה מסיבת פרידה?
"לצערי לא, כי אשכרה אין מי שיכין את המאפים כרגע לצורך הזה. חוץ מזה, המדינה בימים קשים, וזה לא הזמן למסיבות".

ומה יהיה עם המאפים? יש מקום לאופטימיות?
"אני מאמין שאחרי שהמלחמה תיגמר הכל יחזור לפרוח. אני באמת רוצה להישאר אופטימי".
פופ אנד פופ בייקרי, הארבעה 28

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!