"פינג'אן": בית קפה המשלב בין אוכל ערבי למערבי

המטבח של נלי בשוק הפשפשים נסגר ובמקומו נפתח בית קפה המשלב בין אספרסו לסינייה

פינג'אן. צילום: אנטולי מיכאלו
פינג'אן. צילום: אנטולי מיכאלו
7 ביוני 2015

במקום המטבח של נלי הזכור לטוב משוק הפשפשים, נפתח בית הקפה העונה לשם פינג'אן המשלב בין אספרסו איטלקי לאוכל ערבי עדכני וקורץ גם לקהל הטבעוני. השבוע השיקו בפינג'אן את התפריט הקבוע של המקום. במנות אפשר למצוא מוסחאן רצועות עוף על לאפה דרוזית, בצל וסומאק (44 ש"ח), סינייה בשרית של קבב טלה אפוי בטחינה (47 ש"ח), סינייה צמחונית של ירקות מוקרמים בטחינה (44 ש"ח), המבורגר בלחמנייה (49 ש"ח) ותבשיל טבעוני משתנה מדי יום: פלפלים ממולאים, מוסקה, קוסקוס או עלי גפן ברוטב עגבניות. היצע הקינוחים מזגזג בין עוגות קרם בסגנון מערבי הניצבות במקרר תצוגה מפואר, לבין מלבי אותנטי (16 ש"ח). עוד בשעות הבוקר בית הקפה מתמלא בתושבי השכונה המנשנשים ארוחות בוקר, כריכים ומאפים. פינג'אן מקבל את היפואים – חדשים וישנים – ומציע גם לתל אביבים נגיסה מהמטבח הערבי החדש, בתמחור לגמרי נגיש ובאווירה קלילה.