Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

משולש מהלבנט: פיצה עם עלי גפן כבר יצא לכם לטעום?

בבקה בייקרי משיקה מבחר חדש של פיצות ופוקצ'ות מקוריות כגון פוקצ'ה עם גבינת עיזים וזעתר ופיצה פפרוני ואננס. בקינוחים ייתכן שנמצא יורש לקראק פאי

איך בוחרים מכל הטוב הזה? בבקה פיצה (צילום: אנטולי מיכאלו)
איך בוחרים מכל הטוב הזה? בבקה פיצה (צילום: אנטולי מיכאלו)

מאז פרוץ הקורונה חווה תחום הפיצה בעיר שדרוג מטורף. ג'ונז של מוטי טיטמן, פאן אסיה של יובל בן נריה, סנטה קתרינה ועוד שפים מהאיי ליסט שהחלו להכין פיצות הפכו את המאפה האיטלקי לקולינריה עילית והגביהו את הרף לפיצריות, שמצידן נענות לאתגר. בבקה פיצה, הפיצרייה של בבקה בייקרי בצהלה, משתחלת בקלילות לרשימתהפיצריות הטובות ביותרבזכות טופינג חדש – עלי גפן ממולאים, לאבנה ושמן זית. וכן, זה טעים כמו שזה נשמע.

הפיתוח החדש הוא אבולוציה שלפוקצ'ה ממולאת עלי גפןשהעיפה לנו את הפוני כשהמקום נפתח בחודש יוני שעבר. "לא דמיינו שהמוצר יהפוך לכזה להיט. בסך הכול אין חיבור טבעי בין עלי גפן לבצק", אומרות הבעלים שיר וקורל גורן. "מכיוון שאנשים אוהבים את המנה החלטנו לתת לה עוד טוויסט ולהכין פיצה, שהיא קלילה יותר מהפוקצ'ה". בצק דק ומלוח במידה נותר גם אחרי משלוח גמיש בשוליים ופריך במרכז. יחד עם לאבנה חמוצה ועלי גפן (בעבודת יד) חרוכים מעט מהאפייה ורכים בפנים, נוצר ביס שפוגע בול בחך ים תיכוני תאב ריגושים.

בין איטליה לגליל, פיצה דרוזית (צילום: אנטולי מיכאלו)
בין איטליה לגליל, פיצה דרוזית (צילום: אנטולי מיכאלו)

מלבד פיצה דרוזית כוללת הקולקציה החדשה עוד כמה אקזמפלרים מעניינים: פיצה איכרים עם חציל קלוי, פלפלים, מוצרלה, פרמזן וגבינת סנט מור; פיצה הוואי עם פפרוני, אננס וצ'ילי ופיצה לבנה עם תפוחי אדמה צלויים, רוזמרין וגרידת לימון (59 ש"ח). "רצינו לגוון כי שוק המשלוחים חזק מאוד. אנשים מזמינים הרבה מעבר לרגיל ורצינו לתת אופציות יותר מעניינות", אומרות האחיות. הפיצות אכן משובחות אך ההפתעה האמתית מסתתרת בתחתית הרשימה: פוקצ'ה במילוי תרד טרי, שמנת, מוצרלה, פרמזן, גבינת עיזים, ריבת בצל וזעתר (35 ש"ח). כשפורסים את המאפה השמנת נשפכת כמעט כמו בוראטה ומקפיצה את הטעמים והלוק לרמת שחיתות סקסית.

וכאן כבר התעלפנו. פוקצ'ה אקסטרים בבבקה (צילום: אנטולי מיכאלו)
וכאן כבר התעלפנו. פוקצ'ה אקסטרים בבבקה (צילום: אנטולי מיכאלו)

בקטגוריית הקינוחים שחותמת את התפריט החדש תמצאו עוגת גבינה אפויה קלילה ומשיית, טארט לימון חמוץ עדין, פחזניות, קראמבל תפוחים ומילק פאי, אחיו המעודן של קראק פאי – בצק חמאה פריך ומלית חלב, וניל ועוד קצת חמאה. שיבולת שועל אין, ולכן המילק פאי קל יותר ומתוק פחות אך מחזיק באותה איכות ממכרת.

מילק פאי ממכר. בבקה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מילק פאי ממכר. בבקה (צילום: אנטולי מיכאלו)

הפיצות והקינוחים נשלחים מהפיצריה בצהלה באמצעות וולט. "לשמחתנו המשלוחים עובדים חזק אך מגבלת אזורי החלוקה עדיין קיימת. אנחנו רוצות להרחיב בקרוב את הפיצרייה אבל לא יודעות לאן. מקום חדש הוא היעד הבא".
להזמנות בבקה פיצה

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!