Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

פיצה וכוסית יין בכיכר: הכירו את המקום האיטלקי החדש בדיזנגוף

פיצה ודרינק. פיצה בר (צילום אנטולי מיכאלו)
פיצה ודרינק. פיצה בר (צילום אנטולי מיכאלו)

נראה שהשיפוץ האחרון עשה רק טוב לכיכר דיזנגוף שמתמלאת במקומות חדשים ומעניינים. התוספת האחרונה היא פיצריה-בר שמציעה את כל מה שצריך: פחמימות מנחמות ויין טוב. האווירה כבר כלולה במחיר

3 באפריל 2022

האם אבן גבירול מאבד את תוארו כרחוב הכי קולינרי בעיר לטובת דיזנגוף? תקופות הסגר והקורונה השיבו לכיכר המשופצת את ימי זוהרה ומיצבו אותה כריאה ירוקה אורבנית. המומנט החיובי זולג לרחוב עצמו, שבשנה האחרונה חווה פריחה בתחום עסקי האוכל והבילוי. צינה של קבוצת R2M, בר היין דיקנטר, בר־מסעדה ראליה, סניף בבקה בייקרי וגלידריית פינולי הן דוגמאות למקומות שנפתחו ברחוב במהלך השנתיים האחרונות. פיצריה בר היא התוספת האחרונה לרשימה, ספוט קטן שמתמקד בפיצה ואלכוהול.

פתחנו לנו את התיאבון. פיצריה בר (צילום אנטולי מיכאלו)
פתחנו לנו את התיאבון. פיצריה בר (צילום אנטולי מיכאלו)

הפיצרייה בר ממוקמת בסמוך לקפה מאייר (לשעבר ביסטרו פאסיה), שנפתח גם הוא בתקופת הקורונה. "בחזית התפנה חלל קטן והחלטנו להקים בו מעין מסעדונת איטלקייה שמוכרת גם אלכוהול ואווירה. למעט צינה של רותי ברודו אין באזור כיכר דיזינגוף פיצה, והלוקיישן הוא יתרון לעומת פיצריה שיושבת סתם ברחוב תל אביבי", אומר יונתן לוין, מבעלי המקום.

משימת הרכבת התפריט נמסרה לידי היועצת הקולינרית מעיין נדיר, שחתומה גם על התפריט בקפה מאייר. במרכזו עומדת פיצה בסגנון רומאי "דקה יחסית עם קראסט פריך בשרני" ותערובת מוצרלה ופרובולונה ("המוצרלה המיושנת מדגישה את טעם הגבינה"), ממרגריטה, ספייסי פפרוני וקרצ'ופי (ארטישוק, פלפל קלוי, זיתים ופטריות) מיינסטרי ועד פיצה סביח (חציל, ביצה, תפוח אדמה מדורה ופטה) ופיצה בנדיקט (רוטב שמנת, תרד מוקרם, ביצה עלומה וקונפי סלמון). המחירים כמקובל בעיר היקרה בעולם, 58-88 ש"ח.

לא רק פיצה. פיצריה בר (צילום אנטולי מיכאלו)
לא רק פיצה. פיצריה בר (צילום אנטולי מיכאלו)

עוד בתפריט ארנצ'יני פטריות ומוצרלה (42 ש"ח), ניוקטי פריטי – ניוקי תפוחי אדמה פריך עם פסטו וסלסת עגבניות (38 ש"ח), קפרזה ים תיכונית (59 ש"ח) וסלט ירוק ותותים (57 ש"ח) כמנות פתיחה, ושתי מנות פסטה: טורטליני תרד וריקוטה וחונקי כמרים ופסטו (57/68 ש"ח). תפריט האלכוהול מציע יינות לבנים ואדומים מאיטליה, ואדום ולבן מיקב נטע ("ללקוחות שמקפידים על כשרות או ציונות"), בירה וקוקטיילים קלילים. אפשר לשבת במקום על המדרכה או לקפוץ לכיכר הסמוכה לפיקניק מול המזרקה.

אפשר גם בטייק אוויי. פיצריה בר (צילום אנטולי מיכאלו)
אפשר גם בטייק אוויי. פיצריה בר (צילום אנטולי מיכאלו)

לוין מסביר שתפריט הפתיחה הוא הצהרת כוונות, "להתחיל משם ולראות מה הקהל ירצה. לא באנו להמציא את הגלגל אלא לתת אוכל טוב ויחסית פשוט כמוצר טוב ונגיש". לכן כדאי שבעתיים לנצל את דיל ההרצה: 30 אחוז הנחה על כל האוכל והאלכוהול באמצע השבוע (ראשון-חמישי מ־16:00 ועד לסגירה).
דיזינגוף 98, תל אביב, ראשון-חמישי 16:00-חצות, שישי-שבת 12:00-חצות

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!