תעסוקה בימי קורונה

שפה חדשה, גיימינג וכתיבה: 10 דברים שיעבירו לכם את הזמן בבית

אנחנו אומרים את זה בטוב, אבל ממש הגיע הזמן שתעשו משהו עם עצמכם. הקורונה שרפה לכם את כל התירוצים, אז הנה כמה הצעות מקוריות - לבד, בזוג או במשפחה

סימס. עושה חשק לחזור לבצפר
סימס. עושה חשק לחזור לבצפר

עם המחשב
ללמוד ערבית בחינם

מדרסה הוא מיזם ללימוד ערבית מדוברת בחינם בעזרת קורסים מקוונים (ובימים כתיקונם גם קבוצות לימוד). אנשי מדרסה בחרו למקד את הלימוד בערבית מדוברת, בלהג פלסטיני עירוני, ולשים דגש על תכנים יומיומיים, כדי לאפשר חיבור באמצעות השפה. "ללמוד לתקשר זו לא רק המטרה", הם כותבים, "זו תפיסה חברתית ותמצית התפיסה הפדגוגית שלנו". אין תקופה מתאימה מבידוד ובלגנים פוליטיים כדי לאמץ את זה.

משחקי יציאה מהחדר

בימים בהם עדיף לא לצאת מהבית, אפשר להתנחם במשחקי יציאה מהחדר אינטרנטיים. במשחקים האלה, עליהם מבוסס קונספט חדרי הבריחה, השחקן צריך למצוא את הדרך לברוח מחדר או מרחב נעולים, לרוב על ידי שימוש בחפצים שהוא אוסף וניצול הסביבה.

כמה משחקים חינמיים מומלצים: סדרת Submachine, סדרת Cube Escape ,cat in Japan ,Samsara Room ,Baba yaga.

בחזרה לעתיד

יש משהו בביתיות הכפויה הזו שמזכיר לנו את שעות אחר הצהריים של ימי בית הספר היסודי. יום הלימודים נגמר, והמחויבות היחידה שנותרה לנו היא למשפחה שבנינו בסימס. זה הזמן לחזור למשחקים שנותרו מאחור, ולראות אם הם עוד מצליחים להיות רלוונטים.

סימס, אייסי טאוור, worms ,Chicken Invaders, רולר קוסטר טייקון ושאר נוסטלגיות ניתנים להורדה באינטרנט. אופציה נוספת היא ארכיון המשחקים הזה של מערכת ההפעלה הישנה MS-DOS. הוא מאפשר לשחק בין היתר בנסיך הפרסי, סים סיטי, ג'ז ג'קראביט ועוד.

 

עם עצמכם
ריבות פירות וירקות כבושים

קניתם יותר מדי ירקות ופירות מרוב בהלה? (או שרק אנחנו?) – תכינו מהם ריבות ותכבשו אותם לחמוצים. זה פשוט, זה טעים, ולחרדתיים שביננו – זה גם מזון שישמר טוב בזמן אפוקליפסיה. אתר השולחן מציע אינספור מתכונים פשוטים וכיפיים.

משלוחי ספרים

מיזם ספר לחדר מחבר בין מבודדים ומבודדות לספרים. באמצעות תפריט ספרים ושליחים עירוניים, המיזם היפה הזה, שפועל בהתנדבות וניתן בחינם, יספק לכם משלוח ספרים עד הבית. אין יותר תירוצים לא לקרוא את הקלאסיקה שרציתם כבר מלא זמן.

ספרים ספרים (צילום: שאטרסטוק)
ספרים ספרים (צילום: שאטרסטוק)

בזוג

ספיד-מחבואים

אל תתנו לדירת המטר על מטר שלכם לעצור אתכם מלשחק מחבואים. להפך, ככל שהדירה קטנה יותר כך המשחק מהיר יותר ומצחיק יותר. המנצח הוא מי שהצליח למצוא את השני בזמן המהיר ביותר. המלצה שלנו: המפסיד עושה מטלה יומית בבית.

מצא את ההבדלים

בוחרים חדר או פינה בבית. אחד משנה את סדר החפצים, השני צריך למצוא את השינויים. שלב המאסטר של זה, אגב, הוא עם מדפי הספרים.

משחקי קלפים או קופסא עבור מטלות הבית

שהות ממושכת בבית שווה יותר מטלות שווה יותר חיכוכים על מי יעשה אותן. הדרך הפשוטה להכרעה עם מינימום חוסר נעימות היא דרך משחק. בחרו משחק קלפים או קופסא אהוב ופצחו בטורניר. המפסיד הוא שיקפל כביסה, יכין קפה או יטאטא.

 

עם (עד עשרה) אנשים
נחש מי – גרסת הדימויים

הגרסא המעניינת יותר למשחק המוכר של נחש מי: אדם אחד חושב על דמות שכל הנוכחים בחדר מכירים, ועליהם לנחש מי אותה הדמות על ידי שאלות. אבל בגרסא הזו, את השאלות הרגילות של "הוא בן או בת?", "הוא צעיר או מבוגר?", מחליפות שאלות דימויים.

"אם הוא היה _____, איזה ______ הוא היה?". אם הוא היה טעם, אם היה עונה בשנה, אם הוא היה אורך מכנסיים, אם הוא היה סוג של סרט. כך למשל השילוב הלא מחמיא של דוכן פלאפל, אקספלורר וצעיף יכול להתגלות כתיאור של אבא שלכם.

רנגה

אם אין ברים, תכתבו שירה. רנגה הוא שיר שרשרת שנכתב במשותף על ידי שני כותבים או יותר. מקורו ביפן לפני כאלף שנה, כבילוי חברתי עבור שכבת המשכילים והאריסטוקרטים של התקופה. מארגנים קצת סאקה, קצת אוכל, משתכרים וכותבים.

הרנגה מורכב משני סוגים של חוליות: האחת בת שלוש שורות עם תבנית הברות של 5-7-5 (כלומר חמש הברות בשורה הראשונה, שבע בשנייה וחמש בשלישית), והשנייה בת שתי שורות בתבנית הברות של 7-7. כל משתתף תורם בתורו חוליה לשיר כאשר כל חוליה מתקשרת למהלך של קודמתה ובו בזמן פותחת מהלך חדש עבור החוליה הבאה אחריה.

לרנגה המסורתית יש אילוצים מבניים ותוכניים, אבל לא יבוא שום שוטר אם תקחו לכם חופש אומנותי. אם אתם ממש מתעקשים, כאן תוכלו ללמוד עליה יותר.