אנחנו בוכים רוטב חמוץ מתוק: מסעדת פקין נסגרת

אפילוג לרוטב זרחני. פקין (צילום מתוך עמוד הפייסבוק)
אפילוג לרוטב זרחני. פקין (צילום מתוך עמוד הפייסבוק)

ברווז סצ'ואן, מרק וון טון, עוף בלימון - היום זה מטבח נוסטלגי, פעם הוא היה הכי מעודכן בארץ. עכשיו המסעדה הסינית הותיקה - ואחת האחרונות שעדיין נשארו בתל אביב - תסגור את הדלתות לתמיד בסוף החודש לאחר 41 שנות פעילות

8 באוגוסט 2022

ביי ביי עוף חמוץ מתוק ברוטב זרחני, שלום אחרון בננה מטוגנת: מסעדת פקין נסגרת. הסינית הוותיקה והאהובה ברמת החייל, מהמסעדות הסיניות הראשונות בתל אביב ומהבודדות שעוד נותרו בה, סוגרת את הדלתות לתמיד.

תקציר הפרקים הקודמים, למי שבמקרה שהה ב-41 השנים האחרונות בעיר האסורה: פקין הוקמה בשנת 1981, התקופה שבה נפתחת הקולינריה הישראלית אל העולם הגדול לאחר שנים שבהן מסעדות מזרחיות ומזרח אירופיות שלטו בנוף (באותה שנה הקים אהרוני את מסעדת יין יאנג). הבעלים דאז, בני קלטר, נעזר בטבחים סיניים להרכבת תפריט חדשני ובו מנות אקזוטיות כגון מרקי וון טון ותירס, עוף בלימון וברווז בנוסח סצ'ואן. מעצם היותו מקורב לאריק שרון התארחו במסעדה של קלטר קציני צה"ל ופוליטיקאים, הסלבס של אותה תקופה. במהלך השנים עברה פקין גלגולים שונים עד שלפני שש שנים היא נרכשה על ידי המסעדן לי פן (קילומטרז', צ'נה, מלי מלו ועוד).

סינית אותנטית. פקין (צילום אנטולי מיכאלו)
סינית אותנטית. פקין (צילום אנטולי מיכאלו)

"כשחזרתי מלונדון, לאחר תקופה שהיו בבעלותי מסעדות בעיר וניהלתי את תחום האוכל בשוק קמדן, קניתי את פקין כהזדמנות עסקית", הוא מספר. "בילדותי גרתי ברמת השרון ואני זוכר את עצמי אוכל שם הרבה עם ההורים. עד היום אני לא יכול לעמוד בפני עוף חמוץ מתוק עם רוטב ורוד זרחני". בתקופת הסגרים נוסף תפריט סושי במשלוחים והחלל חולק לשניים, כאשר במחציתו הוקמה פיצה פיל (כיום פועל במקום סניף של פיצה יואב משינקין) לפני כשנה, לרגל חגיגות ה־40, התארח אהרוני במסעדה ובישל יחד עם הטבחים הוותיקים מנות קלאסיות בגרסה עדכנית, כולל מנה מבשר חדש של ביונד מיט.

נוסטלגיה זו לא מילה גסה. אהרוני בפקין (צילום: אנטולי מיכאלו)
נוסטלגיה זו לא מילה גסה. אהרוני בפקין (צילום: אנטולי מיכאלו)

כעת כאמור מגיעה החגיגה לסיומה. הקורונה והשלכותיה, הקושי בגיוס כוח אדם, יוקר המחייה והשינויים בענף המסעדנות הובילו להחלטה שבעקבותיה תיסגר המסעדה בסוף החודש (31.8). "זהו סוף עצוב אבל גם התחלה חדשה והתעמקות בשאר העסקים שלי", מסביר פן. לאחר הסגירה יחל שיפוץ בחלל וכנראה תיפתח בו מסעדה חדשה. עד אז אפשר ורצוי להגיע להיפרד ולטעום בפעם האחרונה מנות שפעם נחשבו שיא הפיין דיינינג והסטייל.
פקין, משה סנה 54