פרימו מחולון: לבנצי ארבל יש בר אוכל חדש במרחק נסיעה קצרה

איפה ציפי? פרימו (צילום אמיר מנחם)
איפה ציפי? פרימו (צילום אמיר מנחם)

הבעלים של כפרה מיו וקלבריה עשה יד אחת עם המסעדן ברנרדו בלחוביץ (שמגדיר את עצמו "פטריוט חולוני") בשביל ליצור מקום חדש ומבטיח מחוץ לתל אביב. לפחות בכל מה שנוגע לגודל המנות, כבר עכשיו יש לתל אביב מה לקנא בשכנה הדרומית שלה

7 בפברואר 2023

אומרים עלינו שאנחנו סנובים שרואים רק את מה שקורה במדינת תל אביב. אז אומרים. אבל עובדתית, כשקורה משהו מחוץ לגבולות המוניציפליים והוא מעניין מספיק אין לנו שום בעיה לדווח, למרות שממש בכותרת שלנו יש את המילים "תל אביב" – להיפך, אנחנו שמחים לפרגן עסקי אוכל שמגיע להם, גם אם כדי להגיע אליהם צריך ממש להיכנס לאוטו ולנסוע. אז אנחנו שמחים לבשר שפרימו, בר אוכל חדש מחולון, עומד בכל הסטנדרטים האלה בכבוד. יש בו את כל הדברים הנכונים לעכשיו – ויתרון אחד גדול בשורת המחיר.

טרטר פילה בקר. פרימו (צילום אמיר מנחם)
טרטר פילה בקר. פרימו (צילום אמיר מנחם)

פארק פרס ומסעדת סילו הם נ.צ. שכל תושב חולון מכיר. כאן, מעל אגם מלאכותי שלו (לא בסופ"ש כמובן), בחר המסעדן ברנרדו בלחוביץ להקים בר אוכל איטלקי בשותפות עם לא אחר מאשר בנצי ארבל (כפרה מיו, קלבריה). "אני פטריוט חולוני אבל אני עושה מקומות שמצליחים לפנות לכולם", הוא אומר. "פרימו הוא סוג של נקסט דור לסילו בת ה-7, כדי לתת השלמה או המשך לחוויה וליצור מקום בילוי שחסר באזור. לקוחות נכנסים ואומרים שהם מרגישים בחו"ל". המקום מסמן וי בכל הסעיפים של מסעדנות נכונה מודל 2023: מטבח פתוח מוקף בר גדול, אפשרויות ישיבה ורסטיליות, לאונג' וחדר יין, עמדת די ג'יי ותאורה מושקעת ועיצוב ששואב השראה מתרבות האוכל והבילוי באיטליה. על המטבח חתומים כאמור ארבל ושף אופיר וידבסקי (ברנז'ה, קפה נואר), שבשנים האחרונות ניהל קבוצת מסעדות בפולין. "עבדתי עם סבו של בנצי ארבל, שהיה מאבות ייבוא הבשר האיכותי מארגנטינה. כבר לפני 15 שנים הוא אמר לי 'בוא תכיר את הנכד המוכשר שלי'. הכרנו ונעשינו חברים. היינו אמורים לפתוח מסעדה במלון בוטיק בראשון לציון אך העסקה לא הבשילה, והחלטנו להמשיך יחד הלאה", מספר בלחוביץ' ומוסיף שמעבר לאינפוט הקולינרי היה ארבל שותף גם בעיצוב הלוגו, הקונספט והאווירה.

תיאטרון אנושי. פרימו (צילום אמיר מנחם)
תיאטרון אנושי. פרימו (צילום אמיר מנחם)

הקילומטרז' המקצועי של בלחוביץ' שמיד נדון בו, בתוספת הפרטנרים מתחום הבישול וההקפדה על הפרטים הקטנים, מתכנסים למקום שתל אביב הייתה יכולה לחלום עליו עם חלל רחב ידיים ובו 200 מקומות ישיבה, חניון חינמי צמוד ונוף לאגם. בפינת המטבח בולט טאבון גדול והטבחים הם גם על תקן תיאטרון אנושי. כמשתמע מהשם Primo, "ראשונות", מתרכז התפריט במנות קטנות ובינוניות. בנקודה זו חשוב להדגיש שבמונחי חולון, הקטנות הן בינוניות והבינוניות קרובות יותר בגודלן למנה עיקרית – נקודת זכות גדולה לפריפריה ומושא לקנאה מכיוון תל אביב. למשל באגף Piccoli, "קטנים", תמצאו פוקצ'ה לוהטת וסלסה פוטנסקה, ריקוטה מלוחה מתוצרת בית ושברי פיסטוקים ופלפלים שרופים ואנשובי אורטיז (22-32 ש"ח), כולם בכמות נדיבה. עוד דוגמאות מהתפריט: פולנטה פריכה ורוטב גורגונזולה (39 ש"ח) ואספרגוס בגריל פחמים על קרם פיקורינו (57 ש"ח), פפרדלה ראגו עגל בציר בקר עם פטריות ומרווה, מנת חורף קלאסית (79 ש"ח), פיצטה לימונה עם בשמל, ארטישוק מוחמץ ופרמזן (55 ש"ח), קרודו טונה אדומה, קרם פרש וגרגר נחלים (69 ש"ח) ופילה לברק עם ניוקי וירקות (89 ש"ח). מנת הדגל, ביסטקה אנטריקוט בגריל פחמים עם מח עצם ותפוח אדמה (60 ש"ח ל-100 גרם) מוגשת על צלחות של "משפחת שכטר", מחווה למסעדת בשרים שפעלה באותו מקום ונסגרה בעקבות הקורונה.

בהקמת פרימו גייס בלחוביץ את כל ניסיונו בתחום המסעדנות, שמתפרס על פני עשורים. ברזומה שלו מופיעות כ-50 מסעדות, כולל רשת קפה גן סיפור ופיצה מטר המיתולוגית. "פיצה מטר הייתה ההצלחה והכישלון הכי טוב שלי. קפה גן סיפור הוא התיקון של כל הטעויות ושכפול הדברים הטובים", הוא מסביר. למי שאינו מכיר, מסעדות קפה גן סיפור ממוקמות בפארקים והן פונות לקהל משפחתי. "אנחנו זקוקים לנכס שנמצא בפארק. זהו חלק בלתי נפרד מהדי.אן.איי. בתל אביב עוד לא מצאנו נכס מתאים ואני מאוד מקווה שזה יקרה בקרוב", הוא עונה לשאלה המתבקשת מאליה.

ועד שזה יקרה אפשר בכל זאת להתנחם בבשורה מקומית: בקרוב פותח בלחוביץ בתל אביב סניף ראשון בארץ של קפה לואקר, שכולו מבוסס על מוצרי יצרנית הוופלים הממכרים. "אנחנו עובדים על הפרויקט למעלה משלוש שנים ואפילו היה לנו מקום בנחלת בנימין, על חורבות סוסו אנד סאנס, אבל הקורונה טרפה את הקלפים. היא גם היכתה חזק מאוד את איטליה ונאלצנו לעצור הכול", הוא מסביר. "אני מאמין שבשנה הקרובה נפתח, והנקודה השמינית של קפה לואקר בעולם והראשונה בישראל תהיה בתל אביב. לא בכדי ישראל נבחרה כנקודה הראשונה לצאת מאירופה כי אנחנו צרכני מוצרי לואקר מספר אחת לנפש בעולם. ואני יכול להבטיח שזה יקרה מהר יותר מאשר קפה גן סיפור". ועד אז תנו קפיצה לפרימו בחולון. כשאיילון אינו פקוק מדובר בפחות מחצי שעת נסיעה, האוכל טעים ונדיב והאווירה כיפית לא פחות מאשר בעוד בר יין בנחלת בנימין.
שד' ירושלים 216, חולון, ראשון-שבת מ-18:00, 03-5565955