פיצרייה חדשה ומושקעת, דוכן דגים הולנדי ועוד פתיחות שאסור לפספס

דוכנים אטרקטיביים חדשים בשוק צפון, קונדיטוריית מאפים אמריקאים מושחתים בשוק הנמל וספוט חדש של בשרים בפיתה - הסצינה הקולינרית של העיר דוהרת קדימה כאילו לא הייתה פה קורונה מעולם. הנה הפתיחות שאתם חייבים לבדוק

בבקה פיצה (צילום: גיל אבירם)
בבקה פיצה (צילום: גיל אבירם)
16 ביוני 2020

פופה

כשדיווחנו באוגוסט שעבר שהשף אורן אסידו פותח מקום בתל אביב, אף אחד לא לקח בחשבון את הקורונה. הרסטו־קלאב PoUPeE, "בובה" בעברית, פעל שלושה שבועות בלבד עד פרוץ הסגר ששלח את אסידו לעבוד על תפריט צרפתי מודרני־ים תיכוני חדש. ירקות, פירות ודגים טריים התחברו להשראות מקבוצות מחניודה ומאיר אדוני שבהן אסידו עבד. לדוגמה: בריוש תימני – מאפה ממכר וסקסי שמוגש עם קרם עגבניות שרי צהובות, חמאת קרמל מלוח ופלפל חריף (43 ש"ח), טרטר דג קיצי וקליל בוויניגרט פסיפלורה, אננס והבנרו (67 ש"ח), וויטלו טונאטו עם צלפים, פרמז'ן וביצה רכה (72 ש"ח). בעיקריות בולטים ריזוטו חאמוד, שילוב של המטבח החלבי והאיטלקי בחמיצות של עשבי תיבול (89 ש"ח) וספייריבס טלה בגלייז בהרט (104 ש"ח). בשעות המאוחרות מציע אסידו תפריט לילה עם סיגרים ממולאים ומנות לנשנוש בין הריקודים, ואם אתם כבר שם תנו הצצה בשירותים שכמו נגזרו מהזיית סמים פוריה במיוחד – תצוגת תאורה צבעונית מתחלפת, מפלסים ומדרגות, פינות ישיבה אינטימיות ושירותים בווייב יער טרופי, כולל סאונד ציוצי ציפורים ובבושקות ענק על תקן תאים.
יהודה הלוי 46 פינת אלנבי תל אביב, 077-2302777 

ויטלו טונאטו בפופה (צילום: גיל אבירם)
ויטלו טונאטו בפופה (צילום: גיל אבירם)

בבקה פיצה

צפון העיר ממשיך לשעוט קדימה. לאחר פתיחת שני סניפי הדליקטסן (נווה אביבים וכוכב הצפון) ומסעדה חדשה של רשת MIMI/NONO נפתחת בבקה פיצה, אחות לבבקה בייקרי. האחיות קורל ושיר גורן פתחו את בבקה בייקרי לפני כשלוש שנים והגישו מאפים מלוחים ומתוקים, קינוחי ויטרינה ופיצות. בעקבות בקשות הקהל הן החליטו לפתוח מקום שיוקדש כולו לפיצות, לדוגמה פיצה תרד וגבינת עיזים, בלאנקה ארטישוק – ארטישוק צלוי עם סומק, לאבנה, צנובר ונענע ופיצה חריפה עם זיתי קלמטה, צ'ילי וגבינת מנצ'גו (59 ש"ח לפיצה אישית, 79 ש"ח למשפחתית). מלבד פיצות יוגשו פוקצ'ה עלי גפן עם לאבנה וצזיקי (42 ש"ח), קורנדביף וארטישוק צלוי ברוטב קיסר (48 ש"ח) פסטה פטוצ'יני פונגי (56 ש"ח) ורדיאטורי ארביאטה (49 ש"ח) ומספר קינוחים שבלעדיהם אי אפשר.
משה סנה 21, תל אביב, 03-5030221

הולנדג

איך יודעים ששוק הכרמל מתחיל לחזור לעצמו? כשנפתח דוכן חדש. "אנשים חוזרים לאט לאט ואני מאמין שיהיה בסדר", אומר טל לידג'ו הבעלים של הולנדג – דוכן כריכי דגים מעושנים שנפתח ממש לפני כמה ימים. בהשראת טיול בהולנד והשוק הכי צבעוני בתל אביב הוא משדך לקרדה, מטיאס, סלמון, טונה מעושנת וסרדינים רגילים וחריפים בחצי באגט ותוספות שמנת חמוצה, מיונז הולנדי, בצל ופלפל חריף. כל חומרי הגלם מגיעים מהדוכנים הסמוכים – הדגים מהדוכן של נמרוד, ירקות טריים, באגט פריך ומתפצח ואפילו זיתים כתוספת בצד מהדוכן מימין. שתיה ומתוקים לקינוח אפשר לקנות אצל ג'קי בדוכן החלבה הצמוד משמאל, וקיבלתם סל מעולה לפיקניק בחוף הים. מחיר: 35 ש"ח (39 ש"ח לסלמון).
הכרמל 5 תל אביב, 050-8668967

כמעט כמו באמסטרדם (צילום: טל לידג'ו)
כמעט כמו באמסטרדם (צילום: טל לידג'ו)

CAMA CAFE

יום שמתחיל בקפה מול עציצים פורחים חייב להיות טוב. לרשימת הקפה־משתלות נוסף כמה קפה – בית קפה משתלה חדש בפלורנטין שמציע קפה איכותי, תה קר מחליטות ואוכל ביתי משודרג: כריך חציל שרוף עם שום קונפי, פרוסות בטטה וקישוא, טחינה גולמית וריבת בצל מקורמל בתוך חלה מתוצרת בית (35 ש"ח), סלט אטריות שעועית וירקות בסגנון אסייתי (42 ש"ח), פלטת אוטופיה אישית וזוגית – גבינות טבעוניות, פירות וכוס יין (59/109 ש"ח) ועוד. בקרוב יתווספו אפרטיבו של שתייה ונשנושים, יין וגבינות ופרחים וחלות לשבת.
פלורנטין 34 תל אביב, 052-8625548

קפה, אוכל וירוק בעיניים (צילום: דה מידייאס)
קפה, אוכל וירוק בעיניים (צילום: דה מידייאס)

סוויט בוקס בשוק הנמל

המאפייה האמריקנית שבמתחם לוינסקי נוטעת סניף בשוק הנמל לשמחת לב חובבי מתוקים מוגזמים באריזות מעוצבות. לסינמון רול, מונסטר קוקיז, מאפינס, קראק פאי ושאר קינוחים ומאפים ממכרים יצטרפו מדי שישי ספיישלים מפתיעים אז stay tuned.
שוק הנמל, האנגר 12, נמל תל אביב

סינמון רול בסוויט בוקס (צילום יח"צ)
סינמון רול בסוויט בוקס (צילום יח"צ)

שוק צפון

אתיופי, מרוקאי ויפני נכנסים לשוק צפון. התחלה של בדיחה? אולי, אבל בעצם שוק צפון מתחדש בשלוש מסעדות שמרחיבות את המנעד הקולינרי. הראשונה היא מסעדה אתיופית בשם ללה ששייכת לאם ובת, ירדן וללה אדנה, שמכינות  אוכל אותנטי כגון דורו צ'או – נתחי פרגית דקים מושרים ומקפצים עם בצל ושמן זית, דורו וואט – תבשיל עוף וביצה קשה ברוטב חריף וביינטו – שלושה תבשילים צמחוניים מתחלפים. כל המנות מוגשות על לאפה מקמח טף או אינג'רה עם סלט אישי וטחינה אתיופית מסורתית (48-58 ש"ח). מאמא ג'ולי היא ג'ולי אלחרר (אחותה של ג'קי אזולאי ממאסטרשף) שמבשלת קדרת לחי עגל מרוקאית (69 ש"ח), תבשיל אסאדו ושאלוט (59 ש"ח), כרעי עוף בלימון ועשבי תיבול ( 55 ש"ח) וארוחות מלאות הכוללות עיקרית, תוספת חמה וסלט אישי. אחרונה חביבה Sushi N Poke כשמה כן היא – מסעדת סושי עם תפריט רולים מוזל (כ־30 ש"ח בממוצע) וקערות פוקי מובנות או בהרכבה עצמית (כ־50 ש"ח).
 ראול ולנברג 20 רמת החייל, תל אביב, 03-6432000

מאמא ג'ולי (צילום יח"צ)
מאמא ג'ולי (צילום יח"צ)

חינאווי בפיתה

אל תתבלבלו עם הפיתייה החדשה שנפתחה בדיוק באותו השם ושבה כבר ביקרנו (והתלהבנו!). מדובר באגף אחר של משפחת חינאווי, שפתח כעת בקצה סניף קרליבך של המעדנייה וחנות היין חינאווי Wine & More את חינאווי בפיתה – גריל בר שנסמך על הקצביה הפועלת במקום. גרילמן דרום אמריקאי אחראי לצליית ועישון בשרים שמוגשים כפיתה עראייס, קבב הבית, נקניקיות מרגז, פרגית, שיפוד אנטריקוט ועוד, לצד צלעות טלה, סטייק סינטה ואנטריקוט, המבורגר ואסאדו על תקן ספיישלים מתחלפים. המחיר נוח בכל קנה מידה – 29 ש"ח לפיתה (למעט מנת מיקס מרגז ופרגית, נתח קצבים ופיתה פילהב־45 ש"ח ו־59 ש"ח בהתאמה). את הבשר שבמרכז מלווים סלטים מתוצרת בית (חצילים על האש, צ'ימיצ'ורי אותנטי, טחינה ועוד) ומשקאות אלכוהוליים במחירים מוזלים כגון בירה סן מיגל (15 ש"ח).
קרליבך 25 תל אביב, 03-6240194 

חינאווי בפיתה (צילום: יח"צ KOKO)
חינאווי בפיתה (צילום: יח"צ KOKO)