סנסציית הטיקטוק הנתנייתית "צ'יקו מיקו קרואסון" פתחה בסופ"ש שלוחה צנועה בבוגרשוב, והיינו חייבים לבדוק את הלהיט הוויראלי: קרואסון חם ובתוכו שלגון מגנום עם שלל ממרחים מתוקים, רטבים מתוקים, קצפת מתוקה וממתקים מתוקים. זה היה מוגזם ומתוק מדי אפילו בשביל מומחית ההגזמות המתוקות של מערכת "טיים אאוט"
אין אדם עם חשבון טיקטוק בישראל שלא מכיר את צ׳יקו מיקו קרואסון. הג׳ינגל הקליט הפך ללהיט, וצמד הצ'יקומיקואים אפילו קיבלו חיקוי ראוי ב"ארץ נהדרת" אז מי הם לעזאזל צ׳יקו ומיקו, הצמד שהעמיד את כל נתניה בתור, ועכשיו הגיע לעשות זאת גם אצלנו ברחוב בוגרשוב? יצאנו לחקור.
בסוף השבוע האחרון נפתחו שעריהם של צ'יקו ומיקו סניף בוגרשוב, ותור עצום וארוך מאוד שהורכב בעיקר מבני תשחורת (אך ממש לא רק) השתרך מחוץ לשלוחה החדשה והצנועה, כיאה לסנסציית טיקטוק שהם. כשהגענו לבקר ביום ראשון בערב, מוכנים נפשית להמתין 60 דקות פלוס כמנהג הנתנייתים עד למאפה המתוק והנכסף. אבל לא היה תור, אולי הולכים לישון מוקדם שם בטיקטוק או שהשמועה עדיין לא פשטה בעיר.

למי שלא משתייך לדור ששר את נעימת צ'יקו מיקו קרואסון לפני השינה וכל שתי דקות, נספר שצ'יקו ומיקו הם בכלל אופק אזולאי ומושיקו שמעוני, בני 23 מנתניה, שהכירו זה את זה בשירות המשותף בגבעתי. לאחר שלחמו כתף אל כתף בעזה, הם פתחו דוכן קינוחים מושחתים בנתניה שהפך במהרה למוקד עלייה לרגל, בימי השיא הם אף דיווחו כי אלף לקוחות הגיעו לרכוש קרואסון.
אז מה כל כך מיוחד בקרואסון? ובכן, קשה מאוד לומר. כחובבי מתוקים אנחנו חייבים לציין שלא תמצאו בצ'יקו ומיקו דבר מה שלא טעמתם בעבר. מקור הוויראליות אינו במאפה המוגזם, אלא בצמד החמוד והקומי, שקשה לעמוד בפניו ובפני הסרטונים היצירתיים שיצרו – מקרואסון צף בתוך בריכת מים, ועד החלקה במפל סבון כשביד אחת קרואסון ועל הפנים קצפת. איך למישהו זה עושה חשק לקרואסון אתם שואלים? ובכן ההוכחה היא בקצפת מה שנקרא, ובטוח בתור הארוך לדוכן. חוץ מזה אתם יודעים איך זה סרטוני טיקטוק – יש להם חיים משל עצמם.

הלהיט המרכזי בצ'יקו ומיקו הוא קרואסון ממולא בשלגון מגנום עם זיגוג שוקולד או ממרחים אחרים לבחירה וקצפת בצד. מדובר במגנום בטעמים הקלאסיים וניל, שוקולד, שקדים, פירות יער, פיסטוק או אגוזי לוז. שוברים את השלגון, מכניסים אותו לתוך הקרואסון שנאפה בתנור ומעל בוזקים סוכריות, סירופ שוקולד, או כל ממרח אחר שתרצו החל מנוטלה וכלה בריבת חלב, דרך ממרח פיסטוק או לוטוס או ממרח בייגלה מלוח שכמובן שאין להיט בלעדיו. מלמעלה בטח תרצו קצפת ותוספת שאפשר להוסיף כאוות נפשכם (וב-5 ש"ח לתוספת נוספת): לואקר, סניקרס, מקופלת, אוריאו ועוד. מחיר התענוג הזה נע בין 50-55 ש"ח, לא הרבה פחות ממחיר של קינוח רב מרכיבים במסעדה יוקרתית ולא פחות מכך.
שלא נטעם את הפלא? ברור שנטעם.ובכן, מדובר במשפט שהעליתי על שפתיי פעמים ספורות בחיי, אולי חמש לכל היותר: "זה פשוט מתוק מדי". זה מתוק שמעמיס על החיך ולא עושה איתו נעים, לא מתוק שובבי אלא מתוק חונק במעט. נציין לטובה את הקרואסון עצמו שדווקא נותר פריך, דבר שהפתיע אותנו בעיקר משום ששודך לגלידה, שנמסה בחומו מטבע הדברים. צ'יקו ומיקו מראים כאן שאת הטכניקה דווקא יש להם. הבעיה היא בעיקר בחומרי הגלם.

עזבו את העובדה שאין שום סיבה בעולם לדחוף מגנום לתוך קרואסון, הרכיבים עצמם פשוט לא מספיק טובים. סירופ השוקולד מתועש, הקצפת חוטאת בטעם תעשייתי בעייתי וקשה לי להאמין שמדובר בקצפת משמנת מתוקה טריה, והרטבים (ניסינו את רוטב הבייגלה) סובלים גם הם מטעם לוואי תעשייתי ביותר. זה לא שחשבנו שאנחנו בפטיסרי יוקרתי בפריז (חרף המחיר), אבל בסוף הרגשנו בעיקר בסטנדרט של בני ברק.
החוויה היא מעל הכל של מתיקות מוגזמת, עומס רכיבים תעשייתיים וצרבת בלתי רגילה ששלחה אותנו הביתה מובסים קלות. השארנו לא מעט בצלחת, שזה כבר אומר הכל, בטח למכורי מתוקים כמונו. האם זה יפריע לצ'יקו ומיקו קרואסון להפוך ללהיט בתל אביב? כנראה שלא, אבל רק הזמן, התור והטיקטוק יגידו. אולי מוטב לדלג הישר אל מה שעוד מחכה בתפריט: קרואסון מלוח עם זיתים, מיונז, ביצה וחמוצים, שלל וופלים בלגיים עם תוספות לבחירה, קרפים, עוגיות מושחתות ומלבי. יאללה טיקטוק פריפריה.
בוגרשוב 64 תל אביב, א'-ה' 03:00-08:00. שישי 15:00-08:00. בשעות הבוקר מגישים וופל בלגי וקרפים, את הקרואסונים מתחילים להגיש בצהריים
