הזמנות אחרונה העונה? 8 מנות חמין שיחממו לכם את הלב והקיבה

חמין בדליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל
חמין בדליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

אנחנו לא צריכים הרבה יותר טוב מסיר חמין או טשולנט כדי להתחמם בימים אלה. וכן, אנחנו לגמרי בעד לנרמל אכילת חמין גם באמצע השבוע ולא רק בסופו. קבלו כמה מנות מחממות - אחת של קורין גדעון - וכמה של דמויות קצת פחות מוכרות

20 בדצמבר 2021

חמין, טשולנט, טבית – קראו לזה איך שתרצו – העיקר שיהיה לנו טוב, חם ומנחם. נהוג לאכול אותו בשבת, אבל בימים בהם הסופות שלנו זוכות לשמות, נציע לאכול גם בימי חול קרים וסגריריים. הפעם ניסינו לצאת קצת מאזור הנוחות שלנו, ליטרלי, אל מעבר לתל אביב ולמקומות המוכרים. מה לעשות, בשביל טשולנט אמיתי צריך לעתים גם להרחיק. לא תתחרטו.

>>כי החורף מסרב להיגמר: המרקים האסייתיים הכי טובים בעיר
>>קרררררר: תנו ל-11 המרקים הכי קלאסיים בעיר לחמם אתכם

1. הצ'ולנט של קורין | הצ׳ונטייה 

הצ׳ונטייה היא שלוחה של המעדנייה היהודית של קורין גדעון וחילי סורצקין, והיא מציעה מבחר משלוחים עד הבית של המנות הכי פופולריות שלהם, ביניהם הצ׳ולנט של קורין שידוע באיכותו ובניחוח שלו. תמצאו כאן גם את מנת חציל השכבות שכבר זכתה למעמד של כבוד אמיתי וקוגל ירושלמי להשלמת החוויה במלואה. הצ׳ולנט של קורין מבושל כל הלילה ומוגש עם גריסים, תפוחי אדמה, שעועית, בשר בקר, וקישקע נהדר שעשוי ללא חת. אם אתם רוצים ממש להתפנק תוסיפו לחמניית ויז’ניץ׳ שמגיעה גם היא במשלוח ומעניקה הזדמנות לפתוח את הסופ"ש באופן חמים(ן) במיוחד.
69 ש״ח למנה, להזמנות באתר, משלוחים במרכז בימי חמישי בערב

קורין והחמין, החמין וקורין. צילום: גל זהבי
קורין והחמין, החמין וקורין. צילום: גל זהבי

2. חמין קלאסי | חוות צוק

המסעדה שהיא מחלוצות הפארם טו טייבל, נערכת לחורף עם ספיישל חמין אשכנזי קלאסי שמוגש בסופי השבוע. בתבשיל המהביל נמצא בשר איכותי המגיע ישירות מחוות צוק שבעמק האלה. הבשר מבושל עד שמגיע למרקם רך ומבורך ולצדו גריסים, שעועית,ותפוחי אדמה שמתבשלים באיטיות כל הלילה עד למיצוי הטעמים העמוקים, החמימים והמנחמים. מוגש בימי שישי ושבת במקום עם חזרת אדומה תוצרת המקום וחמוצים. כדאי.
78 ש״ח. משה פרלוק 5, 077-515-5905 

חמין של חוות צוק. צילום: גל קלדרון
חמין של חוות צוק. צילום: גל קלדרון

3. מארז צ׳ולנט | יהושע 

שי מאור הקים את יהושע מתוך זיקה נוסטלגית לאוכל היהודי של פעם. הוא מציע מגוון מארזים חמימים לסופי השבוע. תמצאו כאן צ׳ולנט אשכנזי משגע הכולל קישקע, שעועית, גריסים וכל הג׳אז הזה, ויש גם גרסה צמחונית. למעוניינים להמשיך להתפנק ולזלול מומלץ להוסיף גם תוספת של קיגל אטריות, כבד קצוץ, רגל קרושה, קציצות ווייט פיש ועוד מאכלים למיטיבי לכת. בתיאבון.
חמין בלבד שמתאים לשתי מנות – 45 ש״ח, להזמנות באתר07-370-20250

מארז החמין של יהושע. בדיוק מה שאנחנו צריכים. צילום: מאיר בולקה
מארז החמין של יהושע. בדיוק מה שאנחנו צריכים. צילום: מאיר בולקה

4. הצ׳ולנט של הלל

הלל, יליד ברוקלין, פתח את המסעדה שלו בבני ברק אחרי שהכיר את אשתו מלכה, ילידת בני ברק. יחד הם מבשלים כל הלילה בתנור צ׳ולנט אשכנזי כהלכתו, כולל קישקע שמנמן מבשר בקר ותפוחי אדמה – עליו ממש לא כדאי לכם לוותר. מלבד זאת בטשולנט תמצאו גם אורז שמשחים, עוף שמתרכך בבישול הארוך, גריסים ושעועית בובעס להשלמת החוויה. שווה את הנסיעה לבני ברק, כולה עשרים דקות באוטובוס.
בין 2228 ש״ח למנה, רחוב ראב״ד 32, בני ברק, 03-5796826

5. חמין | סוליקה

במעדנייה המרוקאית של השף אבי ביטון מגישים בימי שישי חמין לפי הספר- יש בו חיטה מבושלת, תפוחי אדמה למכביר, שעועית כמובן, בשר בבישול ארוך שנותר רך ומבורך, ביצים חומות להשלמת החלבון והכל בתיבול נהדר. גולת הכותרת בחמין המדובר היא, שימו לב, קציצות קוקלה מופלאות, שהן קציצות סולת פריכות וקטנות שהן במקרה גם החיים עצמם במלוא התפארת.
58 לק״ג, אינשטיין 7, או באתר. 03-959-5525

חמין בסוליקה. מהאתר
חמין בסוליקה. מהאתר

6. אשכנזי מסורתי | עוף צלוחעס

במסע אחר החמין הגענו עד שיכון ל' שם מצאנו מעדנייה/מסעדה עם שם חמוד ממש. בעוף צלוחעס מכינים בימי החורף כבר 28 שנים חמין מתקתק־נימוח ומעולה. הסיר עולה על הכיריים כבר בחמישי לפני הצהריים ונדמה שאי אפשר לעמוד בפני הריח המתפשט בכל המרכז המסחרי הקטן. להשלמת החגיגה אל תהססו להוסיף ביצים חומות, קישקע ביתי ממולא בצק עם שומן אווז, בצל מטוגן וגריווען וקוגל אטריות, צימוקים וקינמון.
65 ש״ח לק״ג, בראלי 18, 03-699-1547

חמין של עוף צלוחס. מפייסבוק
חמין של עוף צלוחס. מפייסבוק

7. סיר חמין | דליקטסן

בדליקטסן כרגיל מתמחים בקלאסיקות – צרפתיות, יהודיות, העיקר שיהיו קלאסיקות. והחמין הוא ובכן, אולי לא התבשיל הכי סקסי במטבח, אבל עם היותו קלאסיקה לא נתווכח. בסיר שהונח לילה שלם על פלטה של שבת, מונחים בשר בקר, חיטה, שעועית, תפוחי אדמה וביצים שהשחימו כמו שצריך. בא לנו גם קישקע אבל לא נהיה קטנוניים כי בכל זאת מדובר בחמין טעים והכרחי.
298 שקל לסיר (מתאים לשישה סועדים) זמין להזמנות בסופ״ש כאן באתר ובסניפים

חמין של הדליקטסן
חמין של הדליקטסן

8. טשולנט | שמוליק כהן

במסעדת שמוליק כהן מגישים חמין מלפני שהייתה לנו מדינה ובהחלט יודעים מה לעשות וכיצד. כבר בשנת 1936 ליתר דיוק, החלו להגיש במסעדה סיר מכובד של שעועית, גריסים, תפוחי אדמה, קישקע כמובן, בשר בקר וביצים חומות למהדרין. למוסריים יש גם צמחוני וטבעוני שמגיע עם חיטה, גריסים, תפוחי אדמה ושעועית. בתיאבון!!
34 ש״ח לצמחוני, 56 ש״ח למנה עם בשר וקישקע. הרצל 146, 03-681-0222

חמין של שמוליק כהן. צילום: אסף קרלה
חמין של שמוליק כהן. צילום: אסף קרלה