קדירת צלי בקר ופטריות יער

חגיגית, טעימה וממכרת: קדירת צלי בקר עם פטריות יער וריח שממלא את כל הבית בתחושת חג. מתכון נהדר מתוך הספר "חבר הטעמים"

קדירת צלי בקר ופטריות יער. צילום: קירה קלצקי
קדירת צלי בקר ופטריות יער. צילום: קירה קלצקי
21 בספטמבר 2016

מצרכים: (6 מנות)

50 גרם פטריות יער מיובשות
1.6 ק"ג בשר פאלדה, שורט ריב או צוואר בקר, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
מלח ים
פלפל שחור גרוס
1 בצל גדול מקולף, חצוי ופרוס לפרוסות
2 גזרים מקולפים ופרוסים לעיגולים בעובי ½1 ס"מ
4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
6 גרגירי פלפל אנגלי
4 גבעולי רוזמרין
3 שיני שום מקולפות וחצויות לאורך
3 עלי דפנה
3 גבעולי פטרוזיליה, רק העלים, קצוצים דק
שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. 1. בקערה מניחים את הפטריות, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומשרים במשך כ–30 דקות. מסננים את הפטריות ושומרים את הנוזל בצד. חותכים אותן לרצועות דקות.
  2. 2. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים, עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לצלחת נקייה.
  3. 3. באותה מחבת מניחים את פרוסות הבצל ומטגנים עד שהן הופכות שקופות. מוסיפים את רצועות הפטריות ומטגנים במשך 4-3 דקות.
  4. 4. מחממים תנור ל–150 מעלות ומשמנים סיר קדירה או 6 תבניות חסינות חום אישיות.

5. מסדרים בסיר או בתבניות האישיות שכבה של קוביות בשר, מעליה שכבה של הבצל והפטריות המטוגנים ומסיימים בשכבה של עיגולי הגזר וקוביות תפוחי האדמה. מפזרים את גרגירי הפלפל האנגלי, גבעולי הרוזמרין, שיני השום ועלי הדפנה ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים מעל את מי הפטריות ומוסיפים מים עד לכיסוי. מכסים את הסיר או את התבניות האישיות בנייר כסף, מהדקים היטב כך שלא יברחו אדים במהלך הבישול ומעבירים לתנור למשך שעה וחצי.

6. מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל–10 דקות נוספות.

  1. 7. מפזרים מעל עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים מיד.

המתכון לקוח מתוך הספר "חבר הטעמים – זיכרונות ומתכונים של יוצאי ברית המועצות לשעבר" מאת רינת גולדברג, ואדים בלומין, יאן גיצלטר וקירה קלצקי. בהוצאת לאנצ׳בוקס

חבר הטעמים. צילום: סטודיו קרן וגולן
חבר הטעמים. צילום: סטודיו קרן וגולן