האור בקצה הקערה: 6 קדרות חרס מחממות ומנחמות לחורף

שתי טיפות של גשם וכבר אתם מפנטזים על קדרות מהבילות של תבשילים בטעמים עמוקים שיותירו לכם כוויות של נחת על הלשון. שש קדרות חרס להתחפר בהן עד בוא האביב

דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו
דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו
24 בינואר 2019

1. טובאן יאקי | דיינינגס

ביפנית היוקרתית של מלון נורמן יכינו לכם תבשילי טובאן יאקי קלאסיים בקדרות חרס יפניות מסורתיות. הקדרות מוצעות פה בכמה וריאציות, בהן טובאן פטריות עם יוזו, שום וסויה (76 ש"ח), או טובאן לובסטר וסקאלופ עם יוזו, שמן זית, מיץ לימון, עגבניות ובזיליקום (134 ש"ח) ועוד.

דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו
דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו

נחמני 25 תל אביב, 5435444־03

 

2. טאג'ין צמחוני | אווה סאפי

המסעדה המתמחה באוכל נשמה צפון אפריקאי מגישה אף היא שלל תבשילים על קוסקוס בטאג'ינים. יש כאן תבשילים של טלה או בקר, אבל אותנו תפס דווקא הקוסקוס הטבעוני – תבשיל עשיר של ירקות שורש וגרגירי חומוס עם קוסקוס בעבודת יד (69 ש"ח).

השחר 8, נווה צדק, תל אביב, 9349119־053

עוד כתבות שיעניינו אותך:
12 הקינוחים הטבעוניים הכי טובים בעיר
הסיבה שבשמה חיי הלילה בגבעתיים תוססים לאחרונה
כל הפרטים על תחרות סומלייה 2019

3. זנב שור | אנגוס

במסעדת הבשרים מבינים שאלה הרגעים להמריא עם תפריט יצירתי שמעבר לקבב, ומציעים לחמם אתכם עם קדרה חורפית של זנב שור בבישול ארוך עם בצל ועגבניות בקדרת חרס אישית על תקן של מנה ראשונה (52 ש"ח או כחלק מהעסקית צהריים בתוספת 5 ש"ח), שאחריה תוכלו להמשיך לסטייקים.

רחוב הארבעה 20 תל אביב, 7715733־03

4. טאג'ין מרוקאי | משייה

במסעדת משייה מוגש מבחר משתנה של מנות בטאג'ין מרוקאי מסורתי. החודש למשל תוכלו לצלול לתוך טאג'ין לחי עגל ושזיפים יבשים עם קולרבי, כרשה ותערובת ראס אל חנות (138 ש"ח).

משייה. צילום: אנטולי מיכאלו
משייה. צילום: אנטולי מיכאלו

מנדלי מוכר ספרים 5 תל אביב, 7500999־03

5. ספצטינו | רוסטיקו

לאיטלקים יש טכניקות משלהם להתמודד עם ימים של חורף. לשיטה שלהם לנצח את הצינה קוראים ספצטינו ובמסעדות רוסטיקו יגישו לכם קדירה של תבשיל ספצטינו עם בקר, ירקות שורש ויין לבן עם קרם תפוחי אדמה (88 ש"ח).

שד' רוטשילד 16 תל אביב, 5100039־03. בזל 42 תל אביב, 6026969־03

6. מרק בצל | בראסרי

מרק בצל הכי צרפתי, כזה שעשוי מפרוסות בצל שאודו באיטיות על חמאה עד לקרמול עדין הוא אחד התענוגות הגדולים של החורף. בבראסרי באבן גבירול תקבלו את גרסת הקום איל פו וישאר לכם רק להתסער עליו בכף שלופה ולחפור בשכבות הגבינה והבגט (46 ש"ח).

אבן גבירול 70 תל אביב, 03-6967111