קאוואיי: בית הקפה היפני "קוהי" מספיק חמוד בשביל לחסוך לכם טיסה

לא בטוח ששמתם לב, אבל אנחנו בעיצומו של גל קינוחים מהמזרח ופנקייקים יפנים, אבל כשהגל הזה מביא לנו בית קפה מתוק כמו "קוהי", אנחנו מתחילים להתאמן על היפנית שלנו. ובזה אנחנו מתכוונים לטחון כריך חביתת טמאגו ולקנח ברולדת מאצ׳ה עם קצפת
בחורף האחרון זה היה הראמן שנשפך בכל פינה בעיר, אחר כך צצו כמה איזאקיות שמזכירות את אוסקה, ועכשיו מסתמן שהגיע תורם של בתי הקפה היפנים, וחברם הטוב הפנקייק התפוח. מה שבטוח, הקהל הישראלי והתל אביבי כאחד נוהרים אחר כל מה שמדיף ריחה של ארץ השמש העולה, ועם בריוש טמאגו שכזה – בצדק. ביקרנו בבית הקפה היפני החדש "קוהי" (ההגייה היפנית לקופי), שהתמקם בבן יהודה, והיה כל כך מקסים שם עם מאצ'ה צוננת וכריך בוקר חלומי עד שאפילו לא ריפרשנו מחירי טיסות לטוקיו.
>> בירה מעורבבת עם יין, אוקטוברפסט בספטמבר ועוד חדשות אוכל
האדם שעומד מאחורי בית הקפה החדש הוא סרבר גולומוב, שהגיע ארצה מאוזבקיסטן בעקבות בת זוג ישראלית, אך לדבריו, מאז ומתמיד היה אובססיבי לתרבות היפנית. ״כילד התעניינתי מאוד באנימה, ואחר כך נמשכתי לעולמות האסתטיקה והפילוסופיה היפניים, וכמובן שגם לאוכל״. ויש תחום נוסף שלדבריו היה אובססיבי אליו – קפה. ״אני זוכר את הפעם הראשונה שראיתי מכונת קפה אמיתית, ואמרתי לעצמי שאני חייב לדעת עליה הכל", הוא מספר. "איך מפעילים, באיזה פולי קפה משתמשים ובאיזו טמפרטורה״.
גולומוב סלל את דרכו בתחום הקפה, ואחרי שלמד להפעיל את מכונת האספרסו היטב, הוא הפך לבריסטה מיומן, ומשם לקולה מנוסה, ואחר כך לטועם קפה מוסמך, ולבסוף התגלגל לתפקיד מנהל חברת הקפה המובילה בטשקנט. ״בכל העיסוק בקפה תמיד חלמתי על בית קפה משלי, וידעתי שהוא יהיה בסגנון יפני״. והנה, בסוף אנחנו אלה שמרוויחים, כי בית קפה החדש הוא אסתטי ושונה בנוף, מעוצב בקווים נקיים בנוסח יפני מובהק, מואר ונעים מאוד.
הקו היפני בולט גם בתפריט, ובאמת שאין כמו תפריט בית קפה מיוחד שלא חוטא בגנריות. אנחנו לקחנו כריך חביתת טמאגו בבריוש רך ומבורך, משוח במיונז ומלפפון מוחמץ (36 ש״ח), כריך מענג שניכרת בו חתימת תערובת תבלינים יפנית בניחוח אוממי אמיתי. יש גם כריך אבוקדו שמוצע בבריוש או בלחם מחמצת, עם עגבניות, ספייסי מיונז וירוקים (39 ש״ח), או גם מוזלי עם אוכמניות, גרנולה הום מייד, מנגו ורוטב אגבה (42 ש״ח), סלט ירקות טבעוני עם ברוקולי, אספרגוס, אורוגולה, במיה, מלפפון ורוטב שומשום (46 ש״ח) וסלט קינואה הדרים עם קינואה, תפוזים, תרד, מלפפון, צנון יפני, אבוקדו ורוטב הדרים (46 ש״ח).
האגף המתוק של המקום לא שנשאר מאחור עם פרנץ׳ טוסט מבריוש עם יוגורט, מייפל ופירות העונה (42 ש״ח), ואיך לא – גם פנקייק יפני פלאפי ואוורירי במיוחד בשתי גרסאות: האחת עם יוגורט, יוזו ומאצ׳ה, והשנייה עם סירופ מייפל, חמאה ואוכמניות (42 ש״ח). ישנן גם עוגיות שוקולד צ׳יפס/שוקולד/ מאצ׳ה (13 ש״ח ליחידה), רולדת מאצ׳ה עם קצפת (18 ש״ח) ועוגת לימון בחושה משובצת הדרים (22 ש״ח).
מעבר לאוכל, המומחיות של סרבר בקפה ניכרת במבחר הקפה ספיישלטי שהוא מלקט מרחבי העולם. "אני רוצה להביא לכאן קפה מבית קלייה בכל מדינה בעולם" הוא מספר. "יש מהולנד, יפן, ארה״ב, בריטניה, איטליה, ישראל כמובן, ואני ממשיך לאסוף". לצד קפה מבתי קלייה קטנטנים ברחבי העולם ישנה גם מאצ׳ה טרייה ועזת טעמים מיפן, כאשר מחיר לקפה סטנדרטי הוא 13 ש״ח לאספרסו, 17 ש״ח לפלאט וויט ו-18 ש״ח לקפוצ׳ינו, אך סרבר מבטיח שיש גם אפשרויות לחובבי קפה במחיר גבוה יותר ש"מספק חוויה חד פעמית". בהמשך, כנראה סביב חודשי החורף, גולומוב מתכנן לפתוח גם בשעות הערב למנות איזאקיה, ליין וסאקה. הנה שוב חוסכים לנו את הטיסה.
קוהי. בן יהודה 155 תל אביב, א'-ש' 07:30-18:30