המקום הכי ירוק בדיזנגוף: קוזינה ורדה היא מסעדה שיש לה קהילה

קוזינה ורדה (צילום: שי משה)
קוזינה ורדה (צילום: שי משה)

מה שהיה הקפה-משתלה "אוזן פיל" צמח וגדל והשתלט על הבר הסמוך (ביי ביי, "איז'ו ובבט") והפך לקוזינה ורדה, מקום מרובה חללים חמודים עם תפריט אקלקטי חמוד לא פחות, מנות בגודל בינוני במחירים מכווצים והמון ירוק בדרך. הבעלים: "אני רוצה שיהיה פה ג'ונגל אורבני עם כמות מטורפת של צמחים"

התוכניות להפיכת דיזנגוף למדרחוב במקטע שבין דיזנגוף סנטר לשדרות בן גוריון עדיין לא יצאו לדרך, אך עצם פרסומן מזריק לרחוב חיוניות. ההשפעה כבר מורגשת בשטח, במיוחד בתחום האוכל, בעסקים חדשים ומתחדשים. לקטגוריה האחרונה שייך הקוזינה ורדה, גלגול עדכני לקפה ומשתלת "אוזן פיל" מימי הקורונה. המקום עבר שיפוץ והגדלה, וכעת יש בו המון חללים חמודים לכל סיטואציה ומזג אוויר – שולחנות על המדרכה וחצר אחורית אינטימית וירוקה, חלל פנימי נעים ואזור שמיועד לאירועים קטנים.

>> גם גבעתיים מיוחדת: הבשורה של קופישופ 51 לצד השני של האיילון
>> הנשים הכי טעימות בישראל: חמשוש של חגיגת קולינריה נשית בשרונה מרקט

"אני רוצה שתהיה פה כמות מטורפת של צמחים, מעין ג'ונגל אורבני. צמחייה מסוגלת לשנות מצב רוח", צוחק הבעלים אמיר אפרתי (פור דו סול, פיצה אליעזר), חובב צמחים שיודע לנקוב בשמו של כל עץ ושיח במקום. "חווינו כאן פיגועים ותקופות קשות ואנחנו רוצים ליצור מקום שיהיה לטובת הקהילה. דיזינגוף הוא מוסד שצריך להיות הרבה יותר חי מאשר הוא כיום".

קוזינה ורדה (צילום שי משה)
קוזינה ורדה (צילום שי משה)

בעבודות השיפוץ התמזג האוזן פיל/קוזינה ורדה ("מטבח ירוק" בספרדית) עם הבר הצמוד איז'ו ובבט, וצמח לקומפלקס כפול. על תפריט האוכל הופקד השף דין דניאל נגוין (לשעבר צ'יקטי, רדלר וקפה מרטיני), שיצר תפריט אקלקטי כמו המקום עצמו, למשל טרטר בקר עם חלמון כבוש בסויה וברוסקטת חמאה חומה (58 ש"ח), טרטר דג על לחם מחמצת (64 ש"ח), סלט מלפפונים ופיסטוק על צזיקי שמנת חמוצה (56 ש"ח) וסלט מיקס חסות וגבינה כחולה עם אגסים וויניגרט חרדל ודבש 58 ש"ח). המנות העיקריות מוגשות כצו השעה בגודל בינוני (אך עדיין נדיב למדי), שמכווץ את המחיר ומאפשר להתנסות במגוון טעמים.

קוזינה ורדה (צילום: שרון בן־דוד)
קוזינה ורדה (צילום: שרון בן־דוד)

תמצאו כאן גם כיסוני מנטו בעבודת יד במילוי תפוחי אדמה וגבינת בושה ברוטב חמאת מרווה ויין לבן (68 ש"ח), חצי כריך דייגים תאילנדי וצ'יפס קייל (59 ש"ח), שיפוד כף בקר ופירה חלבי קטיפתי וטוב (82 ש"ח), סמאשבורגר כפול ברוטב רמולד, מלפפונים חמוצים וגאודה (72 ש"ח) ופיש אנד צ'יפס מדג קוד ברוטב בר בלן עם צ'יפס הולנדי (75 ש"ח).

קוזינה ורדה (צילום: שי משה)
קוזינה ורדה (צילום: שי משה)

"תמיד דיברנו על טריות וחומרי גלם שעליהם אנחנו לא מתפשרים, וביקשנו מדניאל ליצור מנות שהקהל אוהב מכל העולמות", מסביר אפרתי. בשעות הערב המוקדמות מתקיים אפרטיבו שמעניק 25 אחוז הנחה על כל התפריט (ראשון-חמישי 19:30-17:30), ובימי שישי מתקיים "שישי ישראלי" – אירוע צהריים שמחבר בין סנדוויץ' שניצל חלה מפנק, קוסקוס ירקות, קציצות בקר, סלטים ועוד, ופסקול ישראלי למצברוח טוב. "עבור הקהילה שמרנו על המנהג שמלווה אותנו כמעט שמונה שנים, אוכל ביתי שמושך משפחות עם ילדים וקהל מבוגר. זה אומר הרבה על חיים של מקום".

קוזינה ורדה (צילום: שרון בן־דוד)
קוזינה ורדה (צילום: שרון בן־דוד)

מטבע הדברים, עם פתיחתו ניכר בקוזינה ורדה שהוא חזק יותר באוכל מאשר בצמחיה ויש בכך היגיון, כי מה שהתאים לימי הקורונה כבר אינו רלוונטי לזמן מלחמה. עם זאת, לאפרתי כבר יש תוכניות להשיב למקום את הלוק הירוק – בהתחלה בגדר חיה ותוספת צמחייה ובהמשך בהחזרת המשתלה מימי אוזן פיל. "חד משמעית אני מתכנן להחזיר את המשתלה", הוא פוסק. "כרגע אין מספיק צמחים, אבל אני מגדל בחממות שלנו בפתח תקווה הרבה דברים יפים. אנחנו מגיעים משנה קשה וייקח זמן עד שנתייצב. מעבר לאוכל אנחנו רוצים להחזיר למקום את האהבה לצמחים, שמרגיעה ויוצרת חוויה בילוי קצת אחרת". ורוגע הוא בדיוק מה שכולנו צריכים עכשיו, גם אלה מבינינו שלא מצליחים לגדל אפילו קקטוס.
דיזינגוף 143, ראשון-חמישי מ-17:30, שישי (11:00-17:00 שישי ישראלי) ומ-17:30, שבת מ-14:00