Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

נשיקה אחרונה ודי: פרידה ממלך המרציפן של תל אביב

מיכל בוטון (הבסטה) נפרדת מקונדיטוריה אלברט, שתיסגר בקרוב לאחר 84 שנים בשוק לוינסקי ולא תזכה לראותו כמדרחוב

מרציפן (צילום: שאטרסטוק)
מרציפן (צילום: שאטרסטוק)

הזיכרון הראשון שלי ממרציפן נעוץ בראשית שנות ה־90. בכל מרכז מסחרי בירושלים היה חלון ראווה (או מקטע ממנו) שמוקדש לפירות מרציפן צבעוניים עם נעץ ציפורן בולט מראשם. תמיד הייתי מוקסמת מהפלא הצבעוני. ממתק שהוכן בעבודת יד, בעל חזות של פרי גמדי מפלסטיק. בכל הזדמנות שניתנה לי שפכתי תועפות צבע מאכל על בסיס מים ולשתי מרציפן תעשייתי זול עד ששכח מאיפה הוא בא. חמושה בחופן ציפורן ובמלא רעיונות אגסיים ואפרסקים, פיסלתי את הפירות האומללים והנחתי במאנז'טים. כבר אז הבנתי שאני לא מתגרה בכלל, אלא נהנית מהדבר כאילו שיחקתי בפלסטלינה אכילה.

במשך שנים נמנעתי מלאכול ממתקי שקדים עד שבתחילת שנות ה־2000 קראתי את הספר "עשו" של מאיר שלו ונשבתי בקסמו של תהליך הכנת המספאן, כפי ששלו מתאר אותו: "והנקודה ההיא זו הנקודה בה יש להוסיף את השקדים הטחונים לסירופ הרותח. הפונטו הזו הוא מכיתה חמקנית של זמן, שהמחוג אינו יכול להגדיר וצמצם אינו מסוגל לקטוע. כך או כך זהו הרגע בו מגיע סירופ הנוזל המבושל לדרגת הפשרה הנכונה בין נזילות לצמיגות".

המילים של שלו, יחד עם ההכרה שמרציפן הוא מאכל שנוי במחלוקת המאגד סביבו אוהבים ושונאים מושבעים, דחפו אותי להתאמץ לרכוש לעצמי את הטעם ולהתעקש עליו. כשעשיתי זאת, ירד האסימון ברגע אחד – בעיית המרציפן היא שיש הרבה מרציפן לא מוצלח בעולם הזה. מרציפן לא מוצלח, קמצני ולא מושקע, הוא מרציפן מרגיז ונטול הצדקה. אנשים שמשתפים איתו פעולה הם אלה שאחראים לכך שאחרים לא אוהבים מרציפן.

בשביל מרציפן טוב באמת, שווה היה לעשות מאמצים, לצעוד מצפון תל אביב ללוינסקי בצהרי היום, גם בחודש יולי, ולבקר בקונדיטוריה אלברט. שם, גם אם בתשלום מחיר שמרגיש מופקע, היה אפשר ליהנות מאותה מלאכה נדירה המצריכה השקעה אמיתית, ולחתום אותו בנשיקה משקדים שלא קיפחו את חייהם לשווא.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!