בר האריא מציגים: 5 מתכונים לקוקטיילים לסוכה

איך נשמח את האושפיזין בסוכה? עם קוקטייל תפוח בדבש, מרגריטת רימונים, אפל מרטיני, ג'ין בניחוח אתרוגים וקוקטייל תפוח בדבש שרקחו עבורנו אורון ערן וניצן דיין מאריא בר

קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון
קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון
18 באוקטובר 2016

קוקטייל תפוח בדבש

החומרים לקוקטייל אחד

  • 60 מ"ל וויסקי ברבן
  • 30 מ"ל מיץ לימון טרי
  • 22 מ"ל מי דבש (3 כפות דבש מעורבבים עם כף מים רותחים)
  • 2 דש אנגוסטורה ביטרס (לא חובה)

 

לקישוט

  • פלח דק של תפוח עץ אדום

 

אופן ההכנה

שמים בשייקר (או בצנצנת עם מכסה) את כל המרכיבים. מנערים היטב כמה פעמים ושופכים את המשקה לכוס (מומלץ בכוס אולד פאשן).

מעטרים את דופן הכוס בתפוח ומגישים.

קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון
קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון

מרגריטה רימונים

החומרים לקוקטייל אחד

  • 60 מ"ל טקילה
  • 20 מ"ל טריפל סק
  • 20 מ"ל סירופ רימונים
  • 20 מ"ל מיץ ליים טרי

לקישוט

  • סירופ רימונים
  • סוכר לבן

 

אופן ההכנה

טובלים את שפת כוס ההגשה בסירופ הרימונים ואז בסוכר.

שמים בשייקר (או בצנצנת עם מכסה) את כל המרכיבים. מנערים היטב כמה פעמים ושופכים את המשקה לכוס (מומלץ בכוס מרגריטה).

קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון
קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון

קוקטייל רימונים בניחוח אתרוגים

החומרים לקוקטייל אחד

  • 45 מ"ל ג'ין
  • 30 מ"ל ליים
  • 15 מ"ל סירופ רימונים
  • 5 מ"ל מרסקינו (ליקר דובדבנים)

 

לקישוט

  • קליפה של אתרוג אחד

 

אופן ההכנה

שמים בשייקר (או בצנצנת עם מכסה) את כל המרכיבים. מנערים היטב כמה פעמים ושופכים את המשקה לכוס (מומלץ בכוס קופ, כוס קוקטייל עגולה על רגל).

סוחטים את קליפת האתרוג על המשקה, מעבירים את הקליפה על שפת הכוס ומניחים אותה עליה כקישוט.

 

אפל מרטיני

החומרים לקוקטייל אחד

  • 20 מ"ל וודקה ציטרון (וודקה בניחוח רימון)
  • 20 מ"ל מידורי
  • 20 מ"ל ליים
  • 20 מ"ל מיץ תפוחים
  • חלבון מביצה אחת (לא חובה)

 

לקישוט

  • ½ תפוח ירוק פרוס דק, מקורמל בסוכר חום

 

אופן ההכנה

שמים בשייקר (או בצנצנת עם מכסה) את כל המרכיבים. מנערים היטב כמה פעמים ושופכים את המשקה לכוס (מומלץ כוס מרטיני).

יוצרים מפרוסות התפוח המקורמל מניפה, מעטרים את המשקה ומגישים.

קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון
קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון

 

סנגרייה משפחתית

החומרים ל־4־6 מנות

  • בקבוק יין מבעבע ברוט
  • 30 מ"ל סירופ אלדרפלאור
  • 60 מ"ל ג'ין
  • 2 רימונים מפורקים
  • מיקס פירות יער לפי הטעם (אפשר קפוא)
  • 1 תפוז חתוך לפרוסות
  • 1 ליים חתוך לפרוסות

 

אופן ההכנה

ממלאים קנקן של ליטר בקרח ומוזגים לתוכו את היין, סירופ האלדרפלאור והג'ין. מוסיפים את גרגירי הרימון, את פירות היער, את פלחי התפוז והליים ומערבבים.

קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון
קוקטיילים לסוכה. צילום: דידי ג'ונסון