CUPZ By BeanZ

מתערבבים: אלכוהול, קפה ובר חדש נפגשים לקוקטיילים מצויינים

מתערבבים. צילום: בן יוסטר
מתערבבים. צילום: בן יוסטר

למה לבחור בין קפה לאלכוהול כשאפשר לשלב את שניהם? המיקסולוג בר שירה, מבעלי בר הבושוויק בתל אביב, מערבב בין השניים ורוקח ארבעה מתכונים שווים לקוקטיילים עם קפה 

1 באוגוסט 2018

צילום: בן יוסטר הפקה: טל גולדמן 

תוכן שיווקי

קפה מסביב לשעון

בר חדש של קבוצת האימפריאל שם את הקפה במרכז הבמה – ומאפשר ליהנות ממנו בכל שעות היום והלילה. קבוצת האימפריאל (שבבעלותה הברים אימפריאל, לה אוטרה והמוטל בתל אביב־יפו) פתחה בימים אלה להרצה את בושוויק במלון פבריק שבנחלת בנימין בתל אביב. מדובר בקפה במתכונת all day bar. במקום יציעו לכם ארוחות בוקר, מנות צהריים לא מחייבות או דרינק ונשנוש, ובערב יהפוך המקום לבר קולי וסקסי עם תפריט אלכוהול מושקע.

חוץ מקפה הפוך ואספרסו יוגשו בבר הקפה, שנקרא על שם השכונה הטרנדית בברוקלין, משקאות קפה דור שלישי כמו קולד ברו ונייטרו וגם כמובן קוקטיילים בשילוב קפה. קפה הוא תחום חדש עבור קבוצת האימפריאל, אבל הבעלים מבטיחים כי ההקפדה המקצועית שמלווה את הקוקטיילים שלהם תימשך גם בקפה שיגישו, על כל שלביו – מחומר הגלם ועד לתוצר הסופי. BeanZ, מותג בינלאומי חדש שמקדש את הקפה האיכותי ואת ה־farmer to cup, יהיה המקור לפולי הקפה, שמגיעים ישירות מחוואים מרחבי העולם.

בושוויק. צילום: אפיק גבאי
בושוויק. צילום: אפיק גבאי

“בושוויק הוא מעין הכלאה בין בר לבית קפה, האנג אאוט, מקום שאפשר להגיע אליו בכל שעה ביום – לפגישה, לבילוי עם עם חברים או לדייט רומנטי“, מסביר בר שירה, אחד מהשותפים בקבוצה.

“האווירה מאוד כיפית ולא מחייבת והמוזיקה פחות רועשת – אפשר לשתות דרינק, ליהנות מקפה טוב, לאכול משהו טעים ולדעת שאתה מקבל את הטוב ביותר מכל העולמות,  בין שמדובר בקפה או בקוקטייל“.

בושוויק גריבלדי

החומרים

לביטר קפה
1 בקבוק 750 מ״ל מרטיני ביטר או קמפרי 50 גרם פולי קפה בינז

לקוקטייל

60 מ״ל ביטר קפה
90 מ״ל מיץ תפוזים סחוט במסחטת פירות קשים (עם מעט מהקליפה לקבלת מרירות)
קרח
פלח תפוז לקישוט

*מומלץ להשתמש בקפה של החוואי אלברטו מברזיל, שטעמיו שוקולדיים ואגוזיים.

אופן ההכנה

מכינים את ביטר הקפה: בבקבוק משרים את המרטיני או הקמפרי עם פולי הקפה במשך 24 שעות.
מכינים את הקוקטייל: מוזגים את כל המרכיבים לכוס היי בול עם כמה קוביות קרח. מקשטים בפלח תפוז ומגישים.

גריבלדי. צילום: בן יוסטר
גריבלדי. צילום: בן יוסטר

ברקפסט אוף צ’מפיונס

החומרים

3 קוביות מלון כתושות
22.6 מ״ל ברבן וודפורד רזרב
22.5 מ״ל אל דוראדו 5
15 מ”ל טריפל סק
30 מ״ל מיץ ליים
30 מ״ל סירופ אספרסו (מתכון בהמשך)
פפריקה מתוקה לקישוט
קרח

לסירופ קפה

1 ליטר קפה בינז
4 מקלות קינמון
5 מסמרי ציפורן
3 פולי הל ירוק
1 ק״ג סוכר קנים

אופן ההכנה

מכינים את סירופ הקפה: מערבבים את כל החומרים יחד לקבלת סירופ.
מכינים את הקוקטייל: משקשקים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס לואו בול עם כמה קוביות קרח. בוזקים מעט פפריקה מעל.

ברקפסט אוף צמפיונס. צילום: בן יוסטר
ברקפסט אוף צמפיונס. צילום: בן יוסטר

נייטרו ג׳ק

החומרים

45 מ״ל וויסקי ג׳ק דניאלס
15 מ״ל בנדיקטין
3 דשים אפרודייטי ביטרס
קרח
100 מ״ל נייטרו קפה
*מומלץ להשתמש בפולים של גבריאל מאוגנדה, שהם בעלי טעם פירותי ושוקולדי.

אופן ההכנה

מערבבים את המרכיבים בכוס ערבוב עם כמה קוביות קרח.
מוזגים לכוס עם רגל, מסיימים את הקוקטייל עם נייטרו קפה ומגישים.

ניטרו ג'ק. צילום: בן יוסטר
ניטרו ג'ק. צילום: בן יוסטר

בננה דיסקו

החומרים

לאפרול בננות
1 בקבוק (750 מ״ל) אפרול
חופן בננות מיובשות

לבינז ביטרס

1 בקבוק (750 מ״ל) ג׳ין בומביי
1 כוס קפה בינז חלוט בפרנץ׳ פרס

לקוקטייל

90 מ״ל אפרול בננות
8 דשים של בינז ביטרס
1/2 כוס (120 מ״ל) סודה
קרח
קליפת תפוז

*מומלץ להשתמש בקפה של סיה החוואי האינדונזי, שטעמו תבליני ופירותי.

אופן ההכנה

מכינים את אפרול הבננות: משרים בבקבוק 50 גר׳ בננות מיובשות עם 750 מ״ל אפרול).
מכינים את הבינז ביטרס: בבקבוק מערבבים ג׳ין בומביי וקפה (ביחס של 1:5 – על כל 50 מ״ל ג׳ין יש לשים 10 מ״ל קפה).
מכינים את הקוקטייל: מוזגים את כל המרכיבים לכוס יין עם כמה קוביות קרח, מערבבים וסוחטים מעט קליפת תפוז מעל.

בננה דיסקו. צילום: בן יוסטר
בננה דיסקו. צילום: בן יוסטר

בושוויק, כל יום מ־19:00־אחרון הלקוחות | נחלת בנימין 28 תל אביב