הקוריאנית פתחה בייקרי יפני. וזה הדבר הכי חמוד בתל אביב

מי חמוד? הבאן חמוד. בסדר כלב, גם אתה. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)
מי חמוד? הבאן חמוד. בסדר כלב, גם אתה. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)

האנשים שמאחורי קימצ'יז פתחו בייקרי יפני-קוריאני חדש, וחוץ מהמאפים הכי מתוקים בעיר שנעשים על פי מיטב המסורת (פנקייק טאייאקי! פאן מלון! באנים מתוקים בצורת חיות!) יש גם אגף של חטיפים וממתקים בלעדיים מארצות הטרנד של המזרח הרחוק. את הקפה הקוריאני המוקצף אתם חייבים לנסות

19 בדצמבר 2024

יש לנו חדשות מתוקות במיוחד בשבילכם (בכל מובן אפשרי): בימים אלה נפתח בייקרי-קפה יפני-קוריאני מבית קימצ'יז, הקוריאנית החלוצית שברחוב לילינבלום. הוא התמקם בצמוד למסעדה ומציע קפה, מאצ'ה, ממתקים ארוזים מיפן וקוריאה וגם עוגות, עוגיות ולחמניות קטנות ומתוקות, וקפה קוריאני שעליו נרחיב בהמשך. כולנו על זה שברחבי העולם מתקיים בימים אלה תור הזהב של המטבח הקוריאני, כן?

>> השדרה הכי טעימה בעיר: 23 תחנות חובה לפודיז בשדרות ירושלים
>> כל ביס צועק סטייל: פקטורי 54 פותחת קפה אופנתי בקניון רמת אביב

כשנכנסים למאפייה החדשה, העונה לשם Japaneese Bakery by Kimchis (אבל כפי שכבר אמרנו, יש בה שילוב ממתקי של יפן וקוריאה גם יחד), פוגשים בשולחנות עגולים, קירות צבועים בצבעי פסטל ומדפים עמוסי ממתקים, חטיפים ובקבוקי שתייה צבעוניים מיובאים מיפן ומקוריאה, שלדברי הבעלים ניתן להשיג רק שם. חוץ מזה הוויטרינה מציעה עוגות גבוהות ומרשימות, עוגיות, באנים ושלל גודיז מפתים במיוחד.

טאייאקי, פנקייק יפני ממולא. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)
טאייאקי, פנקייק יפני ממולא. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)

סוני קים, בעלת קימצ'יז, מקבלת אותנו בברכה ומספרת ש"רציתי הרבה זמן להביא לכאן את הטעמים שאני זוכרת מהבית, ולא רק של הברביקיו והאוכל המבושל, אלא גם את הקפה, המאפים ושאר הממתקים שמזוהים עם יפן ועם קוריאה". לכן תוכלו למצוא במקום קפה דלונגה קוריאני מסורתי (18 ש"ח)שהפך משכבר ללהיט טיק טוק היסטרי (אם לא נחשפתם אליו נספר כי מדובר בקפה מוקצף על נס קפה), ומה שמייחד אותו מלבד מראהו הפוטוגני הוא העובדה שגם שכבת הקפה מוקצפת וגם החלב מלמעלה, לכדי שלוק מהנה במיוחד. יש גם מאצ'ה (18 ש"ח), קפה וייטנאמי עם חלב מרוכז (18 ש"ח), קפה רגיל (11-14 ש"ח) ותה יפני.

פאן מלון וחברים. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)
פאן מלון וחברים. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)

אבל כל קפה חייב מאפה, ובשביל זה באנו. כאן כבר יש תצוגת תכלית מרשימה של מאפים יפניים וקוריאניים מסורתיים בעבודת יד. באן דב פנדה מתוק למראה ממולא בממרח שעועית אדמה, באן חזרזיר ורדרד ממולא בשומשום שחור או באן דובי חביב ממולא בשוקולד (24 ש"ח ליחידה); ועוד בתצורת החיות, שאנחנו חייבים לומר שאנחנו ממש מחבבים, יש גם פנקייקי טאייאקי מסורתיים בצורת דגיג במילוי נוטלה או שעועית אדומה (22 ש"ח ליחידה). לעדינים יותר, יש באנים רכים מצופים שאינם ממולאים, מעין לחמנייה אוורירית מתוקה שמשתלבת נפלא עם כוס תה. יש אחד בציפוי מלון עדין (היפנים חולים על הפאן-מלון שלהם), אחד בציפוי תות ואחד בציפוי מאצ'ה (28 ש"ח ליחידה). הבאנים עשויים מבצק קמח לבן מאודה, שמעניק להם מרקם דביק אך ענני בעת ובעונה אחת, במילוי או ציפוי נדיב וכיפי.

שמנו עין על ארון הממתקים. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)
שמנו עין על ארון הממתקים. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)

זאת ועוד: יש גם פרוסת עוגת מאצ'ה נימוחה ופלאפית, קאפקייק מאצ'ה (24 ש"ח), עוגת ענן גבוהה ומרשימה בטעמי מאצ'ה ופאמפקין ספייס (24 ש"ח לפרוסה), ממתקי גומי קריסטל שהם הלהיט החדש למקרה שלא התעדכנתם (12 ש"ח) ועוד הפתעות שצפויות להגיע למדפי הבייקרי בקרוב כמו לחמניות חלב קוריאניות. בקיצור, חסכנו לכם את הטיול לטוקיו או לסיאול. בכל מקרה למי יש כסף.
>> קימצ'יז בייקרי // פתוח להרצה, ופועל כל יום בין 15:00-11:00. לילינבלום 21