אוכלים שותים

לא בוכים על חלב: 11 הקינוחים הטבעוניים הכי טובים בעיר

מהפכת הטבעונות לא פסחה על אגף המתוקים והוכיחה שיש נסים שלא מתחילים ונגמרים בחמאה. רשימת המתוקים הממכרים בלי שמנת ובלי ביצים

סורבה תאנים ב-Opa (צילום: תומר הלפרין)
סורבה תאנים ב-Opa (צילום: תומר הלפרין)
21 באוגוסט 2019

לכבוד חגיגת יום הטבעונות הבינלאומי יצאתי לטעום ממיטב הקינוחים הטבעוניים של תל אביב. הם יצירתיים, שובביים ומפגינים מקוריות ומחשבה מחוץ לקופסא. בעבר התקשיתי להאמין שקיימים ניסים שמקורם לא בחמאה, אבל בחיים כמו בחיים יש הפתעות. להלן רשימת הקינוחים שגם חובבי השמנת המושבעים ביותר יזללו ללא מורא, כי אחרי הכל, כנראה שמיליארד טבעוני עירנו לא טועים.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
"נביא גם את הנקניקיות של ביונד מיט ומוצרים מדהימים נוספים"
המספרים מוכיחים: כולנו נהיה טבעונים
המסעדות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב

1. מלבי | המלביה

המלבי הטבעוני של המלביה מעניק חוויה שמנתית בטעם מרומז של קוקוס והולך מעולה עם מבחר נהדר של רטבים ותוספות. כל הטוב הזה מגיע במחיר מצחיק של עשרה ש"ח. וקבלו מאיתנו פרט מידע בלעדי בוער: העוגיות של אימא של עידו, שהן טבעוניות ומשמשות כעת כתוספת למלבי, עתידות בקרוב להימכר גם בנפרד.
גדרה 28,  שד' וושינגטון 15 תל אביב,  עמיעד 11 יפו, כצנלסון 65 גבעתיים

ידועה גם בכינוי "המנזר של הילדים". המלביה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ידועה גם בכינוי "המנזר של הילדים". המלביה (צילום: אנטולי מיכאלו)

2. פרלינים | קוקואה

במקדש השוקולד בפלורנטין תמצאו פרלינים טבעוניים מרגשים. מומלצים במיוחד הם פרלין שוקולד עם מלח ים, פרלין קפה ופרלין אוראו. לאמיצים נמליץ ללכת על משקה הקקאו עם מאקה הידוע כמעורר חשק מיני ולהירשם לאחת מסדנאות המיניות המוצעות כאן (6 ש"ח לפרלין, 10־25 ש"ח למשקאות קקאו).
שד' וושינגטון 28 תל אביב, 9259593־055

קוקואה. צילום: אנטולי מיכאלו
קוקואה. צילום: אנטולי מיכאלו

3. עוגיות פלורנטין | פיס אוף קייק

המאפייה הוותיקה תמיד השקיעה בטבעונים, אבל עוגיות הפלורנטין שלה הן התמכרות שגם קרניבורים נופלים בה. דיסקיות מקורמלות של שקדים ואגוזים מצופות שוקולד מריר איכותי,
מתוקות בלי להתנצל, פריכות ונגמרות מהר מדי, לא משנה כמה קניתם (39.90 ש"ח למארז 250 גר').
פיס אוף קייק

4. ממתקים ערביים | ממתקי מאלק

במאלק מגשימים חלומות לא רק לאינספור טבעוני עירנו אלא ממש לכולם. יש כאן מתוקים ערביים בעבודת יד, הכל נאפה במקום והכל גם בגרסה טבעונית. אם מאז שעברתם לטבעונות התגעגעתם לכנאפה, הנה תמו ייסוריכם. נסו גם את הרחת לקום, את קטאייף השוקולד והפיסטוק ואת הבקלאווה (12־45 ש"ח).
יהודה הימית 36 יפו, 7878780־054

צילום: אחמד גלאמנה
צילום: אחמד גלאמנה

 

5. ממתקים הודיים | דוסה בר

הדוסה בר האהוב מציע מבחר מפתה של ממתקים הודיים אורגניים: ממתקי מרציפן עם מייפל ושבבי קקאו, ממתק משמש אוזבקי עם קוקוס ופיסטוק וממתק מקמח חומוס ומייפל. חובה לטעום את הוופל הבלגי הטבעוני (12־7 ש"ח לממתקים, 44־42 ש"ח לוופל).
דוסה

 

6. עינוגי שוקולד | משק ברזילי

עינוגי השוקלד של משק ברזילי בהחלט מענגים, אבל לא רק. הם מקוריים ומפתים, בביצוע מוקפד ומושלם. דמיינו לכם פרלינים רכים ומבורכים של שוקולד מריר חלומי, מפלרטטים עם קרם פיסטוק שמיימי ואספרסו עז ומדויק. היצירתיות בקינוח הזה היא ללא גבול. תשומת הלב וההיכרות המעמיקה עם חומרי הגלם המופלאים יוצרת חגיגת אהבה של ממש. למיטבי לסת אמליץ גם לנסות את פאי חמאת השקדים והאגס השיכור, שהוא כליל השלמות ומעבר (42 ש"ח).
משק ברזילי

7. סורבה תאנים | Opa

המסעדה הטבעונית של שיראל בירגר ניחנת בסטייל מוקפד ואווירה חגיגית אך נונשלנטית. במקום שמעלה על נס טריות, תוצרת טבעית והתמקדות בירקות ופירות אורגניים זכיתי לטעום מפרי עץ הדעת. סורבה תאנים צונן וטרי, עשוי במקום, מוקף בתאנים טריות ותאנים צלויות בבלסמי יין לבן ווניל ריחני. השילוב בין קרירות הסורבה לתאנים הצלויות והחמימות ערב לחיך ומפתה בהחלט. מומלץ (34 ש"ח).
opa

 

8. 416

עוגיית האלפחורס הארגרנטינאית, שמזמן קיבלה מקום של כבוד בכל בית קפה בישראל, זוכה לפרשנות מחודשת בקונדטוריה של 416. קינוח שכבות של שטרויזל נימוח, קצפת קלילה כנוצה וריבת חלב קוקוס מרגשת. הקינוח המתוחכם מוגש לצד שוקולד לבן בתוספת גרידת לימון נועזת ועוגיית אלפחורס קלאסית (56 ש"ח).
416

9. זכאים

טראפלס חושניים ועוצמתיים של שוקולד מריר בלגי וטהור עם שקדים ותמרים טחונים היטב. כל אלה עטופים בקקאו מזוכך ומעט מלח גס, שמעמיק את הטעמים ותורם לחוייה מרגשת בהחלט. קחי לך טראפלס שוקולד שקדים ותמרים של זכאים, המתיקי את יומך (39 ש"ח).
זכאים

 

10. באנה

בבית האוכל הטבעי טעמתי אגס שיכור מיין לבן, על קלתית עוגיית שקד פריכה ומענגת, מצע סירופ טופי אגבה מסקרן וחמאת פקאן ייחודית. האגס, שלרוב נחשב לאחיו החיוור של התפוח, נראה בקינוח הזה במלוא הדרו. קרנבל טעמים נבון ועוצמתי, משחק נכון ומתוחכם של מרקמים ובטן מרוצה אחת. קינוח מקורי ומושקע, בלי ביצים, חלב או גלוטן! (36 ש"ח).
באנה

צילום: חנוך שכטר
צילום: חנוך שכטר

11. וונג

במסעדה הוויאטנמית מגישים בננות מקורמלות היטב, חמימות ושזופות, מזוגגות בסוכר חום ומעוטרות בשקדים קלויים. זיגוג הסוכר עוצמתי ומעניק קונטרה מושלמת לרכות הפרי האקזוטי, השקדים מוסיפים טעם והתוצאה הסופית היא קינוח מפנק בניחוח אסייתי מנצח (33 ש"ח).
וונג 

צילום: רם לביא
צילום: רם לביא