5 מנות לטעום במקדש המאפים האוסטרו-הונגרי החדש

קרמשניט בקירש. צילום: אנטולי מיכאלו
קרמשניט בקירש. צילום: אנטולי מיכאלו

זוזו הצדה מאפים צרפתיים, יש לנו מאהבים חדשים ממרכז היבשת הישנה - ובמקום החדש הזה בדיזנגוף עושים אותם בצורה מושלמת. אנחנו נחמדים אז גם הבאנו לכם כמה המלצות חמות

21 בדצמבר 2021

במרכזו של רחוב דיזנגוף נפתח באחרונה בית מאפה אוסטרו-הונגרי מרגש במיוחד העונה לשם קירש. הוא נפתח, תחזיקו חזק, על ידי דן קירש, לשעבר מבעלי מסעדת זוני הירושלמית והבעלים של קירש בייקרי במנהטן שבניו יורק. הוא החל את דרכו במטבח בגיל 15, פתח סניף ניו יורקי ב-2016 ולאחר כמה שנים על קו ישראל-ארה"ב הגיעה הקורונה והוא מצא את עצמו בעיקר כאן. 

תוך כדי הסגרים הוא חיפש ומצא מקום שבו יוכל להגיש לחיך המקומי ממגוון המגדניות והטעמים של בית ילדותו. לדבריו, הפטיסרי הצרפתי "כבר היה די נוכח בארץ, וזיהיתי שיש פחות היכרות עם הקינוחים האוסטרו-הונגריים, רציתי להראות לקהל כי לא מדובר רק בקינוחי אייטיז כבדים עם קצפות מוגזמות ודובדבנים מסוכרים מדי, אלא בקינוחים קלאסיים ומופלאים".

וכך הוא הגיע לפתוח את קירש בייקרי אנד קופי, במקום שבו הייתה בעבר חנות בגדים, ובגלגול אחר קפה שטרן המיתולוגי כך שמדובר גם בהחזרת עטרה ליושנה. המקום מעוצב למשעי בסגנון רטרו מדליק ומשלב טאץ׳ של דיינר אמריקאי עם קלאסיקה אירופאית של פעם. אהבנו. אספנו במיוחד בשבילכם 5 דברים שחייבים לטעום שם. נציין שגם הקפה טרי ומופלא, אותו קולה קירש בעצמו.

קירש. צילום: יעל שטוקמן
קירש. צילום: יעל שטוקמן

1. פרנץ' טוסט

אם אתם ירושלמים לשעבר אין סיכוי שאתם לא מכירים ומוקירים את הפרנץ׳ טוסט של הזוני. כאמור, דן קירש הוא לשעבר מבעלי המקום ולכן הוא מגיש גם בקירש את הפרנץ׳ טוסט הנצחי, כן כן זה שמטוגן כהלכתו מפרוסות חלה דשנה ונותר שזוף ורך ומוגש עם גבינת מסקרפונה קטיפתית, ופירות יער במרקחת מתקתקה. פרנץ׳ טוסט שנגעו בו מלאכים.
59 ש״ח

2. זאכר טורט

הזאכר טורט היא עוגת שוקולד מלכותית שמוצאה בוינה. קירש, שמעוניין להגיש לחיך התל אביבי את המטבח האוסטרו-הונגרי, מגיש במקום החדש עוגת זאכר טורט מלכותית לפי הספר. בין שכבות השוקולד שנותרות רכות ואווריריות, מצויה שכבה של ריבת משמש חמצמצה שגם היא בתוצרת המקום. המפגש בין חמיצות הריבה למתיקות השוקולד מעלה על נס את העוגה כולה ומקשה עלינו להפסיק לאכול ממנה. היא אפילו ללא גלוטן כך שאין תירוצים – חובת טעימה.
29 ש״ח

זאכר טורט בקירש. צילום: אנטולי מיכאלו
זאכר טורט בקירש. צילום: אנטולי מיכאלו

3. קרמשניט

תכירו לי מישהו שלא אוהב קרמשניט, הרי איך אפשר להתווכח עם בצק עלים אפוי ממולא בקרם וניל חלומי? ובכן מזל שאי אפשר. בקירש טעמנו גרסה מופלאה של העוגה הקלאסית מהאייטיז, שנשמח לבשר לכם שהיא לא נותרת באייטיז והיא עדכנית מתמיד. הקרמשניט המדוברת מורכבת מבצק עלים (שעשוי במקום) ומתאפיינת בפציחות ופריכות הכרחית, מילוי קרם וניל ענוג שלא חוטא במתיקות יתרה ומוביל לביס חד פעמי.
26 ש״ח (בתמונה הראשית)

4. סברינה

קירש, כפי שאמרנו, הוא קפה-בייקרי שמקדש את המטבח האוסטרו הונגרי אך עם טאץ׳ עדכני ומוקפד. על כן עוגות הסברינה שמוגשות כאן עשויות ללא חת וספוגות ברום קפטן מורגן למהדרין וממולאות בקרם של גבינת מסקרפונה עשירה, גרידת תפוז שמוסיפה מרירות נחוצה ודובדבן אמרנה משכר בטופ. ליקקנו את האצבעות, ליטרלי.
22 ש״ח

סברינה. צילום: אנטולי מיכאלו
סברינה. צילום: אנטולי מיכאלו

5. מאפה תרד, מנגולד וגבינת עיזים

לרוב נהוג לסיים במתוק אבל כיוון שעסקנו בעיקר במתוק עד כאן, נחתום במאפה המלוח והמופלא שמוגש בקירש. הוא מורכב מבצק עלים חמים ומופלא שעשוי במקום, וממולא בעלי תרד, מנגולד וגבינת עיזים משובחת. המאפה מוגש עם ביצה וכן עם יוגורט כורכום חמצמץ כך שכל אבות המזון נוכחים כאן. מדובר במעדן של ממש.
49 ש״ח

מאפה תרד. צילום: אנטולי מיכאלו
מאפה תרד. צילום: אנטולי מיכאלו

קירש, דיזנגוף 189, 03-6297777. פתוח בימי ראשון-שישי משבע בבוקר עד 22:00, ובשישי עד כניסת שבת