לשמור על השמנת: קלואליס פותחת את גרסתה הכשרה במלון הילטון

אל גל מסעדות השף הכשרות בבתי מלון מצטרפת השבוע קלואליס של ויקטור גלוגר. בתפריט: פואה גרה במילוי ריבת חבושים, טאג'ין לוקוס ודגים אפויים במלח. ואף מילה על חמאה או על שמנת

פילה בקר של קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)
פילה בקר של קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)
1 ביולי 2015

מה שהתחיל כאירוע פופ-אפ, שבמהלכו בנה השף ויקטור גלוגר גרסה כשרה לקלואליס עבור מלון הילטון תל אביב, הפך השבוע למסעדה קבועה שמחליפה את מסעדת המלך שלמה, שפעלה בהילטון במשך 50 שנה. גלוגר, מבכירי השפים בישראל, יצר לעצמו בקלואליס הרמת גנית מועדון סועדים אקסקלוסיבי, שנוהגים לפצח אויסטרים ולפרק לובסטרים תוך לגימת יינות יוקרתיים מאחד מתפריטי היין היותר מושקעים בארץ.

פילה בקר של קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)
פילה בקר של קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)

 

 

קרפצ'יו של קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)
קרפצ'יו של קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)

למרות חיבתו לפירות ים, גלוגר לא רואה בעיה ליצור מטבח כשר. אמנם הרקע הקולינרי שלו פרנקופוני במובהק, אבל בעשור האחרון גלוגר מעדיף לעבוד עם שמן זית במקום חמאה, ולהעשיר מנות בחלב קוקוס ולא בשמנת. בשם הכשרות גלוגר היה צריך להוריד מנות שרצים מהתפריט ולדבוק בדגים, וכן לגלות איך להכין פואה גרא טעים בלי חמאה. התוצאה היא תפריט יוקרתי ויקר, שילוב של מטבח צרפתי קלאסי עם פיתוחים גלוגריים אופייניים.

תפריט יינות עשיר. קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)
תפריט יינות עשיר. קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)

 

 

קלאסי. קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)
קלאסי. קלואליס בהילטון (צילום: בר שריר)

במנות הראשונות: ירקות שורש בוויניגרט ירוק על בורגול ועדשים שחורות (64 ש"ח), טרטר טונה על מרק הדרים עם גזרים כבושים (73 ש"ח) וטרין פואה גרא במילוי ריבת חבושים מצופה בקראסט פיסטוקים עם ריבת תפוזים ובריוש שמן זית (123 ש"ח). בעיקריות: עוף סופרים עם ירקות שורש בצלייה אטית עם ניוקי בקדרת פטריות יער (118 ש"ח), טאג'ין לוקוס זוגי בתערובת ראס אל חנות עם קבב דגים, לימון מרוקאי, ירקות וחלב קוקוס (210 ש"ח לסועד); וכן מנות של אפיית דגים במלח כגון בר ים זוגי במלח ברוטב שמן זית, שום עגבניות שרי בתוספת ירקות (250 ש"ח לסועד). הקינוחים מדלגים מעל מהמורת השמנת האסורה: מבחר טעמי סורבה ביתי, טארט טאטין עם סורבה תפוח ירוק ופונדנט שוקולד מריר (57 ש"ח). נותר רק לתהות אם קלואליס הכשרה היא המסעדה היקרה בארץ.

למסעדת קלואליס הכשרה בהילטון

למסעדת קלואליס רמת-גן