קפה מרטיני רוצה להיות הבר עם הכי הרבה סטייל בדיזנגוף

שימו לב, מדובר באירוע צמחוני. קפה מרטיני (צילום מייגן מימון)
שימו לב, מדובר באירוע צמחוני. קפה מרטיני (צילום מייגן מימון)

שף עידן פרץ (פופינה), המיקסולוגית מור קורל (223) ויונה ששון (לוקה ולינו) מאחדים כוחות ומביאים לדיזנגוף ביסטרו איטלקי אלגנטי עם אלכוהול מושקע אבל קלאסי לצד מטבח איטלקי בלי התחכמויות עודפות, רק מנות מנצחות

לנוכח מצב הרוח הלאומי והעירוני, אפשר היה לצפות שהקולינריה תיישר קו ותיכנס לתרדמת דיכאון, אלא שבאופן מפתיע עסקי המסעדנות נמרצים מתמיד. שלא כמו בהייטק שעושה את דרכו החוצה אל מדינות מתוקנות יותר, בקולינריה נראה שהאמון בישראל נשמר. ההוכחה נוספת לשורה של הוכחות: קפה מרטיני, בר-ביסטרו איטלקי חדש נפתח במרכז העיר. על המקום החדש חתומה קבוצת DNA Concept Israel המחזיקה ב-Miss Kô בפריז, שילוב של בר קוקטיילים ומסעדה אסיאתית המבוסס על דמות בדיונית – "צעירה אירו-אסיאתית חובבת אמנות והנאות, סקרנות ומסיבות. אין לה פנים, וגופה המקועקע הוא ספר פתוח על חייה". למרבה המזל, בגרסה הישראלית הקשקוש הקונספטואלי הזה נחסך מאיתנו, ובמקום זאת נשען קפה מרטיני על פרסונות עם רזומה מרשים: שף עידן פרץ (לה שוק, פופינה) שמתוגבר בשפית יונה ששון (לוקה ולינו, טופולינו) והמיקסולוגית מור קורל (223).

מרטיני ופיצה, בדיוק מה שצריך עכשיו (צילום מייגן מימון)
מרטיני ופיצה, בדיוק מה שצריך עכשיו (צילום מייגן מימון)

על פי הידיעה לתקשורת, קפה מרטיני מבקש להביא את חוויית הבילוי של רומא לתל אביב. האדריכל הישראלי-בינלאומי סער צפריר, שעיצב בין היתר את מסעדת לוטה של אסף גרניט במלון גלי כנרת, יצר חלל פנימי שמעוצב כבר אפרטיבו איטלקי משנות ה-60 ואזור חיצוני המדמה גן איטלקי ובו עצי לימון ועגלת לימונדה. התפריט מבוסס על מטבח איטלקי מסורתי בתוספת "נגיעות ישראליות-ים תיכוניות המחדדות את הטעמים העשירים שכולנו מכירים". בשלב זה כל פודי מיומן ודאי מגלגל עיניים, אך כאן נכנסת לתמונה יונה ששון, ועליה אפשר לסמוך: בשנים שבהן החזיקה יחד עם בן זוגה מוריס גיני את מסעדת "טופולינו" בירושלים התמחתה ששון במטבח איטלקי קלאסי ללא קיצורי דרך. בגלגול התל אביבי שלהם התמקדה מסעדת "לוקה ולינו" בחיבור שבין המטבח הסיציליאני למטבחי צפון אפריקה, המטבח התוניסאי בפרט. מנת טורטליני פקיילה עם לבנה ביתית וסומאק מאז מוגשת כעת בקפה מרטיני לצד גראטן ארטישוק וכמהין, ספגטי קאצ'ו א פפה ופיצטה עם גבינת סטראצ'יאטלה קרמית ובלסמי המייצגים את המטבח האיטלקי במיטבו, חף מעלעלי מיקרו ופרחי מאכל. הקינוחים שמכינה השף-קונדיטורית הצרפתיה רבקה אמו מיישרים קו עם איטליה הקלאסית, למשל טארט לימון עם קרם לימונצ'לו ופרופיטרול במילוי גלידת וניל ברוטב שוקולד.

שף עידן פרץ. קפה מרטיני (צילום מייגן מימון)
שף עידן פרץ. קפה מרטיני (צילום מייגן מימון)

הבר בקפה מרטיני מקבל אף הוא התייחסות רצינית בזכות המיקסולוגית קורל מור, בעלת מותג הקוקטיילים "מאצ'ו קוואטרו". בלב תפריט שמבוסס על "קלאסיקות מרחבי העולם, עם נגיעה אישית של מור ו-Caffe Martini" נמצאות לא פחות מ-11 גרסאות למרטיני שנרשמו לאורך ההיסטוריה. לדוגמה: Martinez משנת 1880, המשקה הראשון שבו הופיעו יחד ג'ין וורמוט ואשר נחשב לאב הקדמון של המרטיני הקלאסי; Vesper שהומצא על ידי הסופר איאן פלמינג ב"קזינו רויאל", ההרפתקה הראשונה של ג'יימס בונד בשנת 1953 (שלוש שנים לאחר מכן, ב"יהלומים לנצח" הוא כבר יטבע גם את הקצ'פרייז הנצחי Shaken, not stirred) ועוד. בקוקטייל אספרסו קפה מרטיני, גרסת המקום לדרינק המיתולוגי, מערבבת קורל רום על חליטת חווייאג', אספרסו טרי ודבש תמרים. ואם כל זה נשמע מנותק מהמציאות ואסקפיסטי, זו בדיוק המטרה שקפה מרטיני מציע: לדפוק את הראש באלכוהול מושקע ולמלא את הבטן בפחמימות מנחמות כדי להתמודד עם המציאות המבאסת. גם לאיטלקים היו ממשלות קשות.
דיזנגוף 130, ראשון-חמישי ושבת 18:00-חצות, שישי סגור, 077-9386465