בואו לעמוד אחרי הסלבס בתור לקפה ומאפה: קפה קנטינה פותח שעריו

היה שווה לחכות. קפה קנטינה (צילום: יעל שטוקמן)
היה שווה לחכות. קפה קנטינה (צילום: יעל שטוקמן)

לאחר טיזינג ממושך שנמשך ארבעה חודשים לפחות, קפה קנטינה - הספין-אוף של המוסד המפורסם משדרות רוטשילד - נפתח ממש בסמוך אליו, והכל שם בדיוק כמו שהייתם מצפים: עיצוב מוקפד, מאפים מצוינים וקפה הפוך במחיר שערורייתי

19 בינואר 2023

לאחר טיזינג ממושך שנמשך ארבעה חודשים לפחות, הבוקר פתח את שעריו קפה קנטינה, שנמצא ממש סמוך למסעדת הברנז'ה המיתולוגית של שדרות רוטשילד, קנטינה. אנחנו באנו בסך הכל לשתות קפה ולאכול קרואסון, חזרנו מרוצים, שבעים אבל גם קצת המומים מהמחירים (18 ש"ח לקפה הפוך) – טוב, אולי זה קהל היעד.

מסעדת קנטינה של ג'ו מרסיאנו קיימת כבר 18 שנה (במונחים תל אביביים, זה מוסד. האמת שגם במונחים לא תל אביביים), שהייתה גלגול של המסעדה הקודמת שלו, איל פאצו, שבעצמה הייתה מעוז ברנז'אי לא פחות ומרסיאנו בהחלט ידע איך להביא את הקהל אחריו. הקנטינה בהחלט יודעת לשמור על עצמה, להשתבח ולהמשיך למשוך אליה את קהל הסלבריטאים-פוליטיקאים-שאר בכירים שלה. עם זאת, להתחדש ולרענן זה אף פעם לא רעיון רע, בטח לא אם כרוכים בזה מאפים ולחמניות חלב. במתחם צמוד למסעדה, ששופץ ועוצב בקפידה ניצב לו בית הקפה החדש והמחודש. הרחבה מרווחת בהחלט ועליה עומדים שולחנות רבים עם מפיות לבנות, חלק מהם עומדים לאור השמש החורפית השוטפת כעת את שדרות רוטשילד ואחרים בתוך איזור מקורה – כי אולי כן יגיע לכאן חורף מתישהו. בעוד התפריט במסעדת קנטינה הוא ברובו בסגנון איטלקי, האחות הקטנה דווקא אימצה לחיכה את המטבח הצרפתי. גם בעיצוב המהוגן והאלגנטי, וגם כמובן, בתפריט.

אפשר לשבת פה ולחכות לחורף שלא מגיע. קפה קנטינה (צילום: יעל שטוקמן)
אפשר לשבת פה ולחכות לחורף שלא מגיע. קפה קנטינה (צילום: יעל שטוקמן)

ומה בתפריט אתם שואלים? אז ככה: קודם כל יש את הויטרינה המפתה שתקבל את פניכם ברגע שתיכנסו לבית הקפה החדש, והיא לא מביישת פטיסרי קלאסי הגון בפריז. בויטרינה אקלרים, קרואסונים עם קרם פטיסייר וניל ותותים או אוכמניות וגם קלאסיים עם שוקולד וקרם שקדים. יש גם מוס שוקולד מריר כמו שצריך, פחזניות סנט הונורה בגודל אידיאלי ושבלולי קינמון פריכים. מי שלא רוצה לקחת רק קפה וקרואסון לדרך, אלא להתיישב ולהביט לשדרות רוטשילד, יש במקום גם ארוחות בוקר, כריכים, סלטי וקינוחים מצולחתים גם הם בסגנון פריזאי עם נגיעה עכשווית. תוכלו למצוא למשל מגוון טייקים על קרוק מאדאם: יש קלאסי עם סלמון, וגם גרסאות עם חצילים, טונה או קממבר. מנה אידאלית לפתוח איתה את הבוקר, כאשר המחירים נעים בין 67-71 ש"ח. לא זול, אך סביר בהשוואה למחירים של מנות דומות בעיר בימינו.

מצב המאפים: טוב מאוד. קפה קנטינה (צילום: יעל שטוקמן)
מצב המאפים: טוב מאוד. קפה קנטינה (צילום: יעל שטוקמן)

עיון נוסף בתפריט גילה לנו את מדור הסלטים שלאור מחירם זזנו באי נוחות בכיסא הנוח בשדרות רוטשילד, עם מחירים של 75 ש"ח לסלט חסה ו70 ש"ח לסלט עם גבינת פטה או לסלט עם גבינת עיזים – יקר גם כאשר מדובר במנה בגודל ראוי. גם קרפצ'יו בקר וקרפצ'יו דג ב85 ו95 ש"ח בהתאמה זהו מחיר ששווה להרים גבה עליו, או לחמניות חלב רכות וענניות עם ראגו טלה (75 ש"ח), קציצות דגים (75 ש"ח) או גבינת עיזים (71 ש"ח). לא זול כבר אמרנו? אבל לעומתם הטירמיסו והפנקוטה דווקא במחירים הוגנים (37 ש"ח) וגם הקרואסונים מתומחרים ב-14 ש"ח – שזה כבר מחיר נמוך מהממוצע בעיר. בקיצור, מישהו צריך להדק את המחירים. אולי ללקוחה הקבועה של מסעדת האם, בר רפאלי יש קצת זמן פנוי?