הקרקס מגיע לעיר: ביסטרו חדש בתל אביב ליוצאי צ'אקרה הירושלמית

יוצאי המסעדה המיתולוגית מירושלים פתחו את קרקס בפלורנטין. בתפריט: מנות יצירתיות בסגנון פריסטייל וחיזוקים טבעוניים לתושבי השכונה

קרקס בפלורנטין. צילום: שלומי יוסף
קרקס בפלורנטין. צילום: שלומי יוסף
26 במרץ 2018

המסעדנים והטבחים דניאל לוי ואיתן גסטוירט, בוגרי מפעלות מסעדת צ'אקרה הירושלמית פתחו ביסטרו קטן ויצירתי בפלורנטין, במקום שבו פעל השניצל ביר. גסטוירט, שהחל את דרכו במסעדת אדום, עוד מוסד ירושלמי ידוע, עזב את הבירה לטובת תל אביב לפני למעלה משנה, אך בחר להתחיל את דרכו בעיר בעבודה במוסד קולינרי יציב, ולכן עבד במשך שנה בקפה נואר, עד שלמד להכיר את תל אביב ולחבב את שכונת פלורנטין (ובצדק).

קרקס. תפריט יצירתי. צילום: שלומי יוסף
קרקס. תפריט יצירתי. צילום: שלומי יוסף

הכירו את ברווזי, הסנדוויצ'יה החדשה של רז רהב

6 וופלים תל אביביים מושחתים במיוחד 

הקרקס צנוע ושמח למראה, ובמרכזו ההשקעה הקולינרית הגבוהה. התפריט כאן יצירתי, משלב דגים, פירות ים ואווזים, ולוי מגדיר אותו כביסטרו פיוז'ן, למרות שנכון יותר להגדיר אותו כפריסטייל. בין המנות: סלט שקדי עגל שמכיל המון ירוקים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה ובצל ירוק), שקדי עגל צרובים, צ'ילי חריף, וינגרט חומץ פטל וצ'יפס סלק קריספי (58 ש"ח), המוגש גם במהדורה טבעונית (מכיוון שהשותפים הבינו היטב מה אופי השכונה הטבעונית ביותר בעולם) לצד מנות טבעוניות נוספות; מנה נוספת נקראת סביצ'ה וונדרלאנד והיא מכילה דג דניס עם ירקות מוחמצים וצזיקי כוסברה, לימון קונפי, וירקות טריים קצוצים. (52 ש"ח). קרקס פלורנטין הנה הוא בא וזה הולך להיות טעים. אחרי ליל הסדר יהיה פתוח כבר משעות הצהרים.

קרקס. יש גם מה לשתות. צילום: שלומי יוסף
קרקס. יש גם מה לשתות. צילום: שלומי יוסף

הקרקס, שדרות וושינגטון 25,  כל יום 24:00-18:00. 03-7528555