קומה מעל: הפרויקט השאפתני של רביבה וסיליה חוזר לעניינים

לילות קיץ ברביבה הקומה השנייה (צילום: מיכל לופט)
לילות קיץ ברביבה הקומה השנייה (צילום: מיכל לופט)

לאונג' האירוח בקניון G נפתח זמן קצר לפני הקורונה ועכשיו חוזר לפעול עם ערבי בק טו בק של אוכל וקוקטיילים - לצעירים ולמבוגרים. הכל בהתאם למורשת הפריזאית של רביבה אפל ז"ל

8 באוגוסט 2021

מדור מיוחד בגיהינום שמור למסעדות שהחלו את פעילותן זמן קצר לפני פרוץ הקורונה. מסעדות ותיקות נשענות בתום שנת סגרים על המוניטין שלהן בדרכן לפעילות מחודשת. למסעדות חדשות אין את הפריבילגיה הזו והן נאלצות לבנות את עצמן כמעט מאפס. הדבר נכון אפילו למוסדות בעלי שם כמו Reviva – Second Floor מבית היוצר של רביבה וסיליה.

לאונג' האירוח/חלל אירועים הממוקם מעל סניף רביבה וסיליה בקניון G נפתח שלושה חודשים לפני פרוץ הקורונה. כל תג ותו בו שיקף את אהבתה של רביבה אפל ז"ל לפריז – מאירוח ברמה הגבוהה ביותר אך בגובה העיניים דרך כיסאות שבחירתם ארכה שלושה חודשים ועד סכין חמאה בייצור אמן ישראלי.

שף הקבוצה שי מונטג והשפית של Reviva אידית פדידה (לשעבר כתית ופנטסטיק) יצרו תפריט אלגנטי תואם, והקינוחים הו הקינוחים, הם המשיכו את מורשתה הבלתי מתפשרת של אפל בתוספת טוויסט מקומי.

פריז בתל אביב. רביבה הקומה השנייה (צילום: מיכל לופט)
פריז בתל אביב. רביבה הקומה השנייה (צילום: מיכל לופט)

עד כאן מה שהיה, ומכאן מה שיהיה: ערבי בק טו בק של אוכל וקוקטיילים בהובלת פדידה והמיקסולוג נועם הס, זוכה תחרות הברמנים העולמית World Class 2018 ישראל. בסבב הראשון (16-18.8) תגיש פדידה ארוחת טעימות בת שמונה מנות שתכלול בין היתר פנקוטה תירס לבן, פצפוצי שום שחור, וקרמבל ליים צ'ילי; בצק פריך עם טרטר בקר, ג'ל בצלי שאלוט וקולי עירית ואספרגוס מעושן עם קרם שקדים, בצל מוחמץ וקרוטונים, וכן תפריט קוקטיילים תואמים שהס יצר (350 ש"ח לאדם).

גבינת חלומי פריכה, קרם פלפל כתום מעושן ושקדים בכורכום (צילום: אידית פדידה)
גבינת חלומי פריכה, קרם פלפל כתום מעושן ושקדים בכורכום (צילום: אידית פדידה)

בסבב השני (24-26.8) התפקידים מתחלפים – במרכז הבמה יעמדו 18(!) קוקטיילים (42-56 ש"ח), ומנות בר קטנות וסקסיות ישחק כינור שני: בטן חזיר ומשמש בווינגרט הבנרו, טבעות קלמרי פריכות ואיולי קפיר ליים, טטאקי סינטה עם שומר צלוי בדבש ועוד (36-74 ש"ח).

"הקומה השנייה היא ההצגה הכי טובה שאנחנו יודעים ורוצים לבצע. אי אפשר לבצע אותה 'על יד'. הקומה השנייה הותירה באנשים רושם חיובי מאוד וקיבלנו פניות רבות בנושא", אומר הבעלים עמוס אפל. "עד כה ריכזנו את כוח האדם במסעדה שבקומת הקרקע. כעת אנו מרגישים שאנו יכולים להביא מקסימום אנרגיה מערכתית לערבים בודדים כמו שאנחנו חושבים שאפשר וצריך, עם חוויית אירוח והיבט קולינרי כפי שאידית יודעת לבטא".

הסבב השני נועד כדי להביא למקום קהל צעיר יותר, שאינו מתרשם מארוחת פיין דיינינג ארוכה. "עבדנו עם נועם תקופה, וביקשנו ממנו להרכיב את הקוקטיילים הכי וואו. לידם נכין אוכל מספיק מעניין ומגוון קולינרית כדי ליצור חוויה משוחררת ופחות מחייבת".

קוקטייל לערב קיץ. ריבה הקומה השנייה (צילום: נועם הס)
קוקטייל לערב קיץ. ריבה הקומה השנייה (צילום: נועם הס)

רביבה הייתה מאשרת?
"זו שאלה ששי ואני שואלים את עצמנו עד היום בקשר לכל מיני דברים, האם רביבה הייתה מעבירה את זה. במקרה זה אני חושב שכן כי לקחנו הכול לקצה – תפריט גדול של קוקטיילים מעניינים ותפריט אוכל נועז. אמא שלי תמיד הייתה אומרת שכל דבר שלוקחים לקצה ועושים הכי טוב שאפשר, עובר".

מה יהיה בהמשך הדרך בקומה השנייה?
"קשה לדעת. אנו חיים במציאות שבה אי הוודאות משחקת תפקיד פעם אחר פעם ולוקחת את הניהול מידינו. אוגוסט וחגים מתובלים בהרבה קורונה הם מתכון די גרוע, אך אנו מאמינים ומקווים שבתום החגים נפעיל את המקום לפחות מספר ימים בשבוע, כנראה לארוחות צהריים וערב. אנחנו מנסים למצוא שוב את השפיות והפוקוס ולהתחיל מחדש".
Reviva – Second Floor, ניסים אלוני 10 (קניון G) תל אביב, הזמנת מקומות באתר ובטלפון 050-9006402