רוברט קלוגר בסדרת ארוחות במקומות לא שגרתיים

השף רוברט קלוגר מבשל ארוחות מפתיעות ומוגזמות לקבוצות קטנות בלוקיישנים לא שגרתיים

הארוחות של רוברט קלוגר. צילום: אודי יונש
הארוחות של רוברט קלוגר. צילום: אודי יונש
27 במאי 2015

בטח כבר שמעתם על קייטרינג תאנה של השף רוברט קלוגר או שבטח נתקלתם כבר בשמו של קלוגר כשעבד בסושיאל קלאב, במיכאל, בהרברט סמואל ובמול ים. בימים אלה חבר קלוגר לקרוב משפחתו אלי סרוסי, ויחד הם עורכים ארוחות פופ אפ בלוקיישנים מפתיעים. סרוסי מסביר במבטא צרפתי משכנע של מישהו שמכיר באופן אינטימי תרבות של סעודות: "רוברט הוא כולו מוגזם לגמרי: הוא ענק, מקועקע, אוהב לאכול ולשתות והוא מאוד מתוחכם ורגיש. האוכל שלו בדיוק כזה".

השניים עורכים ארוחות חד פעמיות במקומות שונים ומשונים: זה יכול להיות על גג בתל אביב, בבניין בשיפוצים ביפו (שמספיק בטיחותי לארוחה, כך הם מבטיחים), בחניון או בגינה מחוץ לעיר. האוכל אכן מוגזם לגמרי: בארוחה אחת שכבר נערכה הם הגישו מגש בקוטר מטר עם דגים צלויים על האש, טלה שלם שצלו תשע שעות על גחלים ושלל ירקות וסלטים. עלות ארוחה בסיסית מתחילה ב־200 ש"ח לסועד ללא אלכוהול, אבל רוב הארוחות עולות כ־300 ש"ח. השניים מודיעים על קיום הארוחה שבועיים מראש בפייסבוק, ואפשר גם להזמין ארוחות לקבוצות שמונות 10־40 סועדים. רק שתהיו בעניינים – ארוחה כזו שנערכה בזכרון יעקב החלה בשעה 11:00 בבוקר ונמשכה עד שש בערב. מקורות יודעי דבר מוסרים כי אלה ארוחות מפתיעות שמתבססות על חומרי גלם עונתיים, ואנחנו מוסיפים: מוגזם זה אנדרסטייטמנט.

לפייסבוק של רוברט קלוגר