הבר החדש בדיזנגוף שמסתכל על כולכם מלמעלה

על גגות תל אביב. רודי (צילום טיים אאוט)
על גגות תל אביב. רודי (צילום טיים אאוט)

על הגג של דיזנגוף 98 יושב על רודי, בר חדש ואלגנטי עם נוף אורבני וקוקטיילים יקרים לאללה אבל מצד שני, אוכל ויין במחירים שלגמרי אפשר לעמוד בהם. ויש גם בריכה (אבל לא, אתם לא יכולים להיכנס אליה)

27 בנובמבר 2022

בין אם אנחנו אוהבים את זה או לא, רחוב דיזנגוף הוא כבר שנים המלך המוכתר של סצינת הברים בעיר: לא הברים המתוחכמים של נחלת בנימין ולא הספוטים ההיפסטריים של אלנבי ופלורנטין, אלא בעיקר מקומות שפונים לקהל צעיר ותאב בירה. על הרקע ההומוגני הזה משקיף מגבוה רודי, בר גג חדש ואלגנטי. Roodie (כך במקור) הוא יציר כפיהם של דן גולדשמידט, בעלי הבר ג'ניה שבדיזינגוף, ושף צביקה שטראוס (לשעבר סושיאל קלאב). בשיתוף פעולה עם בעלי מלון הבוטיק מאייר האוס שנפתח לפני כחצי שנה, הם השתלטו על הגג והקימו בו גסטרו בר עם נוף אורבני מרהיב. כיכר דיזינגוף וקו הרקיע המואר של תל אביב בלילה מעלים שאלה מדוע הקונספט אינו רווח יותר, כמו בערים אחרות בעולם.

אירופי, קלאסי, מקומי. רודי (צילום דן גולדשמידט)
אירופי, קלאסי, מקומי. רודי (צילום דן גולדשמידט)

"רודי ממוקם במרכז תל אביב אבל הוא לא משדר 'מסיבה'", מסביר שטראוס, "זו לא מסעדת שף ולא עוד מטבח ישראלי־ים תיכוני אלא מקום בילוי עם מנות לחלוקה שמשתנות לעתים תכופות, בהתאם לחומרי גלם שאני מצליח להשיג". במטבח קטן בירכתי הבר הוא מכין פסטה, כובש דגים ומייצר את כל רכיבי המנות המוגשות בגודל קטן-בינוני. באגף "קטנות ליד הלחם" תמצאו טרטר דג, פלמידה כבושה וסרדין חריף (31-42 ש"ח). מחלקת "אוכל אוכל" מציעה למשל שתי פרוסות באגט קלויות ועליהן טרטר בקר קלאסי ואיולי שום אפוי (52 ש"ח), אספרגוס על קרם כרובית עם חמאה חומה ושברי אגוזי לוז (54 ש"ח), שרימפס עם עגבניות שרי צלויות ותרד טורקי ברוטב יין לבן (76 ש"ח), רביולי כרישה וריקוטה בחמאת עגבניות ואספרגוס (52/88 ש"ח) וטלה שבושל 6 שעות ליד צזיקי וטחינה עמבה עם לאפה ביתית (78 ש"ח). הטעמים מכוונים למטבח אירופי קלאסי, כצפוי ממי שהתחנך על ברכי שילה וטוטו, והם מזכירים את התפריט העל זמני בסושיאל קלאב. גולדשמידט, שגם הוא בוגר שילה, אמון על האירוח ועל פיתוח המקום. לשאלה אם אפשר להיכנס לבריכה הוא משיב בשלילה (לא שציפינו לתשובה אחרת, עם ענייני הרישוי בעיר) וכפיצוי מציג מרפסת גג נוספת, עם נוף יפה עוד יותר, שבקיץ הבא תשמש לאירועים.

אספרגוס על קרם כרובית. רודי (צילום דן גולדשמידט)
אספרגוס על קרם כרובית. רודי (צילום דן גולדשמידט)

תפריט האלכוהול שמלווה את האוכל מורכב מיינות מהארץ ומהעולם בתמחור סביר שמתחיל בכ-30 ש"ח לכוס. קוקטיילים, לעומת זאת, מתומחרים דווקא לפי הרף הגבוה בעיר. לדוגמה: טיקה מזקליטה בטעם חמוץ־מעושן – מזקל מושרה בקארי וכורכום עם קוואנטרו וליים (58 ש"ח), Smugglers' Cup על בסיס בקרדי, קפה ואנגוסטורה (62 ש"ח) ו־Gin&Tea מג'ין מושרה בברגמוט וארל גריי עם סירופ מרווה (64 ש"ח). ועדיין, למרות תחושת ה"בגבוה", אפשר לצאת מלילה ברודי עם שתי הכליות במקום: פשוט לחלוק שתיים-שלוש מנות וכוס יין, לנשום אוויר פסגות ולקנא באנשים שמתגוררים במרומי תל אביב וזה הנוף הקבוע שלהם.
דיזינגוף 98, תל אביב, שני-מוצ"ש מ־19:00 (שעות פתיחה בהרצה)