10 תחרויות הבישול הכי טובות בטלוויזיה ׁ(ותכנית אחת מעולה)

הריאליטי הישראלי לא מגוון ונגמר מהר מדי, אז למה להסתפק בשוק המקומי? הנה 10 תכניות ריאליטי בישול (ואקשן ברונסון אחד) מחו"ל שיפתחו לכם את התיאבון

אקשן ברונסון ב"Fuck, That's Delicious"
אקשן ברונסון ב"Fuck, That's Delicious"

"מאסטר שף" סיימה אתמול עונה והותירה אותנו ללא גילטי פלז'ר מרעיב. העונה השביעית פתחה לנו את התיאבון עם הליהוק המפתיע של ישראל אהרוני (שעימת את איל שני עם השטויות שלו, ובכך חשף עד כמה שני הוא יצור קסום שלא באמת לוקח את עצמו ברצינות), אבל גם גרמה לנו להישבע שלעולם לא נאכל עוד מנות משתנות ברוטב עגבניות חריף, כי חלאס. את הגיוון בתפריט דווקא אפשר למצוא בקלות בתכניות שמעבר לים, עם מרכיבים ומנות שבחיים לא שמענו עליהם ועם מתחרים שלא צריכים "לבשל את הבית" 6 פעמים בעונה. רוב התכניות האלה לא משודרות בארץ, אבל אתם ילדים גדולים שיודעים להשתמש ביוטיוב ובשאר האינטרנט.

אקשן ברונסון ב"Fuck, That's Delicious"
אקשן ברונסון ב"Fuck, That's Delicious"

MasterChef

נתחיל בחלופה הכי מתבקשת. את הפורמט של "מאסטר שף", שנוצרה במקור בבריטניה כשאצלנו עוד עפו על "שום, פלפל ושמן זית", אתם כבר מכירים: בשלנים חובבים נלחמים על התואר הנכסף באמצעות משימות בישול שונות. היא משודרת ביותר מ-40 מדינות, כשהגרסאות הכי מוצלחות (כנראה) הן הבריטית והאמריקאית. את השופטים בתכנית הבריטית, ג'ון טורוד וגרג וואלאס, מחליפים בגרסה האמריקאית גורדון רמזי, כריסטינה טוסי, ג'ו בסטיאניך וגרהאם אליוט. העונה ה-14 עלתה לשידור בבריטניה בחודש שעבר, ותוכלו למצוא בקלות פרקים מלאים ביוטיוב.

עוד כתבות מעניינות:
"מאסטר שף" יכולה להיות הדבר הכי טוב שקרה לתרבות בישראל
22 הסדרות הכי טובות שעומדות להגיע למסך
נטפליקס: הסדרות והסרטים השווים שעולים במרץ

אקשן טהור (The Untitled Action Bronson Show)

זאת לא תחרות אוכל, וזאת הפעם היחידה שנחרוג קצת מהכותרת: השמנמן והזקן, אושיית הקולינריה וההיפ הופ אקשן ברונסון מגיע לערוץ VICELAND עם תכנית חדשה, ואם עוד לא שמעתם עליו – זה הזמן לפתוח יוטיוב ולהתבאס על החיים העלובים שלכם. כמו ב"F*CK, THAT’S DELICIOUS" (עוד תכנית שאתם חייבים לעצמכם וזמינה ביוטיוב), ברונסון פשוט יעשה את מה שהוא עושה – יבשל, יבלה עם חברים ודמויות מפתח מסצינות מקומיות שאליהן הוא מגיע ויעשה לכם חשק לקנות כרטיס טיסה לאן שלא יהיה.

← החל מה-11.3, ימי ראשון 21:50, פרטנר TV

The Big Family Cooking Showdown

עוד פנינת בישול מבית הממלכה המאוחדת, אותה מנחות זוכת "בייק אוף" הבריטית נדיה חוסיין וזואי באל. שני צוותים שבהם שלושה בני משפחה מתמודדים מדי שבוע עם אתגרים שונים, ואת התוצאה שופטים השף בעל כוכב המישלן ג'ורג'ו לוקטלי והשפית רוזמרי שראגר. בתום שלושה סבבים נבחר צוות מנצח שממשיך הלאה.

הפורמט הזה מאפשר הצצה לדינאמיקות משפחתיות מרתקות כמעט כמו האוכל שמתבשל, והעובדה הזאת מייתרת את המשימות הרגשיות שמאפיינות את הז'אנר. במקום לבשל "את הבית", את אמא או זכרונות (מהבית), מול המתמודדים מוצבים אתגרים כמו תקציב מוגבל (שתי מנות בעשרה יורו), בישול והגשה לשופטים במטבח הביתי של המשפחה, משימת "הרשם את השכן" (פשוט להכין את המנה הכי פיין שאפשר), טייקים מיוחדים על אוכל בריטי ועוד. כיף אמיתי.

← נטפליקס, עונה 1 (12 פרקים)

קצוצים (Chopped)

ארבעה שפים מתמודדים אחד נגד השני על פרס של 10 אלף דולר: בתחילת כל תכנית (כבר 36 עונות) הם מקבלים סל מסתורי ובו ארבעה מרכיבים שהם חייבים לעשות בהם שימוש. בשלושת הסבבים (המרכיבים ארוחה בת שלוש מנות) נאלצים המתחרים להרכיב קומבינציות בלתי אפשריות, כמו אצות וקרקרים בצורת חיות, או קינוח ממלון, סרדינים מקופסא, גבינה חצי-קשה חריפה וקישוא. כל תכנית מפגישה מתחרים אחרים, מה שמבטיח שלא תשתעממו כל כך מהר. אפשר לנסות גם את הספין אוף, "Chopped After Hours", עם פורמט דומה, רק ללא מנצחים (פרקים מלאים ביוטיוב).

← ערוץ FOOD NETWORK בפרטנר, סלקום ו-smart.tv

בואו לאכול איתי

במקרה הזה אנחנו ממליצים לנסות קודם את הגרסה המקומית, לפני המקור הבריטי ("Come Dine with Me"). זאת המלצה שלא דורשת מכם מאמץ: כל הפרקים כבר נמצאים ביוטיוב (ובצורה מסודרת באתר "כאן") – ואחרי שתתמכרו תשמחו לגלות שבסוף השנה שעברה הוכרז על עונה שלישית, שתהיה עונת זוגות.

בשתי העונות הקודמות הפורמט היה זהה: קבוצה קטנה של חובבי בישול מתארחת בכל פעם בבית של אחד מהם, שאמון על התקנת הארוחה. בסופה כל אחד מהם נותן ניקוד (שנחשף בפניהם כקבוצה רק בסוף התכנית), אך בניגוד לתחרויות הבישול האחרות, במקרה הזה הניצחון שולי עבור הצופה: חוסר המודעות העצמית, הדרמות והג'יפה שיוצאת מהמתמודדים ככל שהתחרות מתקדמת הם העיקר, ומעל הכל מרחפת הקריינות ההורסת מצחוק של שי אביבי.

אה, ויש גם קטע שאורן חזן בטח היה מעדיף שיימחק מהאינטרנט:

Worst Cooks in America

מכיוון שהחלק הכי טוב בריאליטי הוא כישלון מפואר, מדובר בתכנית עם פוטנציאל הנאה גדול. 6-12 מתמודדים "מגויסים" למחנה אימונים, שם הם לומדים טכניקות בישול בסיסיות כמו תבלון, אפייה וחיתוך. במשימת הגמר הם כבר יצטרכו לבשל ארוחת שלוש מנות ברמה של מסעדה, והמנצח יקח הביתה 25 אלף דולר. העונה ה-12 של "Worst Cooks in America" משודרת בימים אלה בערוץ האמריקאי Food Network, ויוטיוב עמוס בפרקים מלאים. בישראל שודר פורמט דומה בשם "הצילו! אני לא יודע לבשל", אבל זה היה גרוע ותשכחו שזה אי פעם קרה.

Hell’s Kitchen

את דמות המנטור הקשוח-אך-מטפח (נגיד) השאיר גורדון רמזי ב"מאסטר שף" האמריקאית, וגייס את כל הרשע המודחק אל "מטבחי הגיהנום". חוץ מאתגרי בישול, גורדון מספק ביקורת שהיא למעשה התעללות רגשית, צעקות אכזריות וכנות ברוטאלית. בניגוד למקור הבריטי, התכנית האמריקאית לא משודרת בלייב ואין בה קהל שמשתתף בהדחה. הפורמט פשוט: בתחילת כל עונה מחלק רמזי את המשתתפים לשתי קבוצות – לרוב גברים נגד נשים – והם יישארו בהן רוב העונה, אלא אם יועברו משיקולים שונים. בכל תכנית יש אתגר וסרוויס, ובסיומה מתמודד אחד מודח. כשנשארים 5-6 מהם, הם מתחילים להתחרות אחד בשני.

בחודש שעברה הסתיימה העונה ה-17, שהייתה עונת האולסטאר הראשונה של התכנית – 16 מתחרים לשעבר חזרו כדי להילחם פעם נוספת. כנראה שזה היה שווה את זה, כי המנצח/ת (לא רוצים להרוס לכם) זכו להיות השפים הראשיים במסעדה של רמזי במלון הסיזר פאלאס היוקרתי בלאס וגאס. גם במקרה הזה תוכלו למצוא בקלות בפרקים מלאים ביוטיוב, והנה למה בחיים לא היינו משתתפים בתכנית:

הצלחתי (Nailed It)

הספריה של נטפליקס כוללת עוד כמה הצעות נחמדות לחובבי ז'אנר הבישול, ועכשיו מצטרפת אליהן "הצלחתי" – אופים חובבים עומדים מול אופים מקצועיים, וצריכים לשחזר את יצירות המופת שלהם בתוך 30 דקות (ספוילר: התוצאות נראות לא פעם כמו פוסטים במאמאזון). הפרס: 10 אלף דולר.

← החל מה-9.3, נטפליקס

טופ שף

המוטיב הבולט ב"טופ שף" הוא אלמנט ההדחה. כל עונה מתחילה עם 12-19 שפים מקצועיים שעברו את האודישנים, ומתקיימת בעיר מארחת ומשתנה שגם משפיעה על אופי המנות. השפים מתגוררים בבית של ההפקה לאורך הצילומים, ודי מנותקים מהנעשה בחוץ. בכל תכנית יש משימת הדחה אחת לפחות, וכשנותרים 4-5 מתחרים – התחרות עוברת ללוקיישן אחר. אחת ממשימות ההדחה הפופולאריות היא ה-Restaurant Wars, שבה שני צוותים מקימים מסעדת פופ-אפ. העונה ה-15 עומדת להסתיים (אירוע הגמר ישודר בערוץ האמריקאי בראבו ב-8.3), ומי שייקח את תואר הטופ שף גם יזכה ב-200 אלף דולר.

The Great British Bake Off

כמו במקרה של "מאסטר שף", גם את הפורמט של "בייק אוף" סביר להניח שאתם מכירים מפה: אופים חובבים מתחרים על התואר הנכסף באמצעות משימות שונות שאמורות להביא לידי ביטוי טכניקה ויצירתיות. נקודת החוזק של התכנית היא לא במשימות מעניינות במיוחד, אלא בתוצאות הבאמת מרהיבות. יאמי.

[interaction id="5a8d86a487638c000193381b"]