הפיכה שיפוטית: האם המתמודדת החזקה של העונה בדרך הביתה?

וואי וואי וואי: החלפת השבטים בין דורין וטניה שינתה דרמטית את המשחק של "הישרדות" ואת מאזן הכוחות בו. דורין, המנהיגה הבלתי מעורערת של שבט בייבאין, מוצאת את עצמה על הגריל של שבט טגאלוג לקראת מועצת השבט בשבת. יהיה סוער כמו הטייפון שירד לשורדים על הראש
האירוע המכונן של "הישרדות" השבוע התרחש בפרק של יום ראשון: "פסגת ההחלטות", שבפעם הקודמת לא ממש השפיעה על המשחק, חוללה הפעם שינוי דרמטי – טניה ודורין נפגשו על הפסגה ובסופה התקבלה ההחלטה מלמעלה: להחליף שבטים. ב"טרייד" שכמותו לא נראה מאז המהלך שהביא את קובי בראיינט ללוס אנג'לס לייקרס, דורין פרקש – אולי השורדת הדומיננטית ביותר בעונה והלב הפועם של שבט בייבאין – חוצה את הכביש לסגול של טגאלוג.
לכאורה, מהלך כזה – ושורדת בעלת משמעות שכזו – אמורה להיות ניצחון גדול עבור טגאלוג. אבל כאן מגיע הטריק. דורין מגיעה לשבט שבסך הכל עבד די טוב ביחד, עם דינמיקה מאוד מהודקת, וכזה שכבר ניצח בשתי משימות חשובות. באופן טבעי, דורין מגיעה עם איזושהי אנרגיה מנהיגותית לשבט שבו כבר היו מנהיגים ברורים (בעיקר טל וגיא רוזן), וזה כמובן ייצר את הקלאשים שבאים מאליהם.
וזה באמת היה הסיפור של הפרק הזה – וגם של המשימה שעמדה במרכזו, משימת הכדורים. אפשר היה לראות בבירור, כבר ביום הראשון שאחרי הסוויץ', איך טגאלוג מתקשים להסתגל למציאות החדשה. זה יצר מציאות שבה יש הרבה גנרלים, אבל מעט מאוד חיילים שמוכנים להילחם. בייבאין, לעומת זאת, עיכלה היטב את טניה – למרות הקשיים בהתחלה – שבאה להיות הרבה יותר שחקנית קבוצתית, והדינמיקה שם (יחד עם ההובלה הטבעית של סהר, שבעצם נשאר הלידר היחיד בשבט) הביאה את הניצחון – ואת החסינות הקבוצתית.
מי ששוב עמד במרכז הניצחון היה גיא שיקר, שהביא לבייבאין גם את המשימה הקודמת והיה שם בשביל הנבחרת שלו במאני טיים. בייבאין ניצחה בקרב הקליעות 7:10, אחרי שפתחה פער גדול בתחילת המשחק, והצליחה להתגבר גם על הקאמבק של טגאלוג בהמשך בעזרת היתרון. השורה התחתונה – בייבאין הולכת לעוד שבוע מנוחה, ומשווה את מאזן המשימות ל-2:2. טגאלוג הולכת למלחמת כל בכל במועצת השבט שתשודר בשבת הקרובה.
ואם זה לא מספיק, ההפקה של "הישרדות" קיבלה גם את המטאפורה המושלמת: סופה. תנאי מזג האוויר הקשים החלו לעבוד, סערות וגשמים השתלטו על האי והעלו את מפלס העצבים – בעיקר בחזית שבין נטשה לדורין. האנרגיה הכוחנית והשתלטנית של דורין, שבייבאין ידעה להסתדר איתה, לא באה טוב בטגאלוג – שבט שכבר היה שם סדר ברור של מובילים ומובלים – ובעיקר לא בא טוב לנטשה, שמתפרצת על דורין במהלך ויכוח ביניהן.
ובעצם, דורין מגיעה למועצת השבט (פעם שלישית שהיא חווה את הדבר הזה) בסוג של מבחן הישרדותי אישי. אם חשבה, בשעת החילופים, שתוכל לעלות על הברית של טניה – היא מגלה שזה לא כך. טגאלוג לא קיבלה את דורין באהבה (אפשר היה לראות את זה כבר בפרק הקודם) והיא בהחלט מסומנת. הקבוצה של אבירן, דניאל וכמובן נטשה שמה את דורין על הגריל, כשבצד השני – גיא, ירדן ודורין מסמנות את נטשה.
מה שמביא אותנו ל"מלחמת החיים והמוות" – זו שבה טל וספיר, שהחזיקו בצמידי החיים, התמודדו ביניהם על הזכות למנוע חסינות אישית. הסבר קצר: לפני מועצת השבט בשבת תהיה משימת חסינות אישית, כזו שבה כל אחד מהמתמודדים של טגאלוג יכול להציל את עצמו ולבוא עם שרשרת חסינות למועצה. טל או ספיר קיבלו לידיים הזדמנות להוציא מישהו מהמשחק הזה – ולהציב אותו חשוף בצריח.
בסופו של דבר, טל ניצח במשימה (אולי כצפוי) – אבל בניית מגדל הקלפים לא הייתה החלק העיקרי בה. זאת לא הייתה מלחמה, אלא יותר משא ומתן. ספיר בעצם ניסתה לשכנע אותו להעיף את דורין, השתיים אמנם היו מאוד קרובות אבל המהלך של דורין בתחילת הפרק וההגדרה של בייבאין כ"אקסית", שמה ביניהן טריז והיא באה לנקום. עכשיו, כשהכוח בידיים של טל, נותר רק לראות האם יבחר להשאיר את דורין חשופה או לתת לה להיאבק. זה יעיד גם על מקומו במאבק הפנים-שבטי.
מועצת השבט תתכנס בשבת, ובפעם השנייה ברציפות טגאלוג תלך להדחה. כרגע זה נראה שיש שתי שורדות שנמצאות על הכוונת – נטשה ודורין. מי בכל זאת תעוף? אני חושב שדורין חזקה מדי ומיומנת מכדי לסיים את הדרך עכשיו. אני גם חושב שזו תהיה טעות הפקתית לתת לה ללכת. בתחושה שלי, נטשה אומרת שלום בשבת למשחק – ותאזן את המאבק בין השבטים. לגבי המשך הדרך? למרות הביטחון העצמי המופרז שהיא מפגינה, דורין בכלל לא בטוחה בשבט החדש שלה.