"צריך להציף את זה שגם בעירייה יש אפליה מגדרית"

רעות נגר, 34, אקטיביסטית לזכויות נשים ולהט"ב ומפיקת אירועים, מספרת למה החליטה להתמודד בפריימריז של מרצ למועצת העיר ומה השתנה בקהילה לאורך השנים

רעות נגר (צילום: איליה מלניקוב)
רעות נגר (צילום: איליה מלניקוב)
13 במרץ 2018

שם: רעות נגר

גיל: 34

סטטוס: לא מוגדר

תעסוקה: אקטיביסטית לזכויות נשים ולהט"ב ומפיקת אירועים

מאיפה את במקור ואיפה את גרה כיום?

"גדלתי באשדוד, עזבתי את הבית בגיל 19, למדתי תואר ראשון בכימיה באוניברסיטת בר אילן אבל הבנתי שזה פחות מעניין אותי. הלכתי ללמוד קופירייטינג, אחרי הלימודים הגעתי לתל אביב ונכנסתי לדירה שכורה עם שתי חברות. היום אני גרה לבד בדירה בכרם התימנים".

מתי ואיך התחלת להיות מעורבת בקהילה הלהט"בית?

"בעבר עבדתי במשרד פרסום גדול וחברה ביקשה ממני לעזור לה בבר לנשים שהיא פתחה. הצטרפתי כשותפה באמזונה בר, וככל שנכנסתי לעולם של חיי הלילה והארגונים הלהט"ביים, הבנתי עד כמה חסרה תרבות וחיי לילה לנשים להט"ביות. יש נשים מדהימות שעושות את זה, אבל אין ספק שנשים בקהילה סובלות מתת ייצוג".

והיום, כעבור שנים, איך את תופסת את הקהילה?

"אני חושבת שאנחנו במצב יותר טוב היום. לפני שנתיים, כשהובלתי את קמפיין נשים לשם שינוי, זה היה הנושא השנתי של המצעד וזו הייתה הפעם הראשונה שבה התקבצו המון נשים פעילות בקהילה מכל מיני תחומים. כשאנחנו מתחברות קורים דברים מדהימים, מקבוצת וואטספ של 80 נשים אקטיביסטיות נולדה גם ההצגה 'לסביהונסט', אבל עדיין חסרים המון דברים ויש עוד הרבה עבודה".

את מתמודדת בפריימריז של מרצ למועצת העיר. למה החלטת לרוץ?

"היות ומדובר בתפקיד התנדבותי, התלבטתי אם יש לי זמן לקחת עוד אחריות, אבל גם ככה אני מקדישה הרבה מזמני הפרטי לפעילות ציבורית, אז אמרתי: למה שלא אעשה את זה מעמדת מפתח? במקום לעבוד מבחוץ למה שלא ניכנס למנגנון ונלמד אותו? החודשים הקרובים יהיו עמוסים מאוד, אך הריצה נותנת לי המון כוח ואני זוכה להמון פרגון ואהבה. כמה שהיה לי חוסר ביטחון לגבי הדבר הזה, עכשיו זה אני מרגישה יותר ויותר שאני עושה נכון".

אם תיבחרי, במה תתמקדי כחברת מועצה?

"השנה נכנסתי להפקה של צעדת השרמוטות, ואחת המטרות שאני מציבה לעצמי היא לעשות חיבור מאוד טבעי בין להט"ב לפמיניזם ובין צעדת השרמוטות למצעד הגאווה. ברמה העירונית חשוב לי לעסוק בהזנחה הצורמת של דרום תל אביב ובפערי השכר בין גברים לנשים, זה נורא מקומם בעיניי. כשעבדתי תחת העירייה ראיתי שגם שם יש תופעה מצערת שבה נשים הן 'רכזות' וגברים הם 'מנהלים', ללא שום הלימה לעבודה עצמה. לפני שאנחנו קוראים לעצמנו 'העיר הלבנה' או 'עיר הייטק', צריך להציף את זה כיוון שגם בעירייה עצמה יש אפליה, וזה בלתי מתקבל על הדעת".

מה הדבר הכי תל אביבי בעינייך?

"החופש. מה שהביא אותי לתל אביב וקסם לי בה כשבאתי מאשדוד, היה שראיתי אותה רק בסדרות כמו פלורנטין ומשהו שם הרגיש לי שאפשר להיות מה שבא לך. החופש בתל אביב לימד אותי את השיעורים הכי חשובים".