עולם ומלואו: 7 מנות ממולאים שיעשו לכם את החורף למלא יותר
לא אכפת לנו שהחורף לא לגמרי הגיע, אנחנו רק חיפשנו תירוץ להתחיל ולטרוף את המאכל החורפי המושלם שממלא ביותר מדרך אחת. החל מהמלפוף שגורם לעוף ועד המפרום שאחריו לא תוכלו לקום, אלו הממולאים הכי מתאימים לחורף הקרוב
ממולאים הם מאכל חורפי אולטימטיבי. אל תתווכחו, זה הרי מאוד פשוט – כשהשמיים אפורים ומזג האוויר מצריך רדיאטור, אין הרבה דברי נחמה חמימים וטעימים כמו ממולאים. אספנו עבורכם כמה מנות ממולאים מושלמות לחורף שתוכלו להתמלא בהן במהלך העונה הקרה. אבל תמהרו, כי היא קצרה.
>> געגועי לסינבון: הישראלים מתים על מתוק ומושחת, כל עוד הוא לא שלהם
עלי גפן | AB-CD
שף לואי חלבי מגיש במסעדתו החדשה עלי גפן חד פעמיים – הם ממולאים לפי מיטב המסורת, בבשר מתובל ועגבניות, ונותרים רעננים ונעימים בעת ובעונה אחת. עלי הגפן מונחים על מצע של קציפת לאבנה בחמיצות מתונה ותוספת של דבש רימונים, שילוב מנצח שמאזן את הטעמים ויוצרים ביס נהדר. כי יש עלי גפן, ויש עלי גפן. אל תפספסו.
56 ש״ח, דיזינגוף 176
מלפוף | האחים
המלפוף היא מנה ערבית מסורתית בה משתמשים בזן כרוב המכונה, כמה מפתיע, מלפוף. והוא אידאלי למילוי, ואנחנו אוהבים מילוי. המלפוף של האחים עשוי נפלא, ומציג כרוב ערבי בבישול ארוך עם שמן זית, יין לבן, עשבים, עגבניות שרי צלויות, צ'ימיצ'ורי זעתר וגבינת המאירי, שמוסיפה קיק וייחוד למנה. וקיק למנה זה כל מה שמלפוף צריך כדי לכבוש אותנו.
49 ש״ח, אבן גבירול 26
חציל ממולא | אולימפוס
במסעדת אולימפוס היוונית והמיתולוגית תמצאו ייצוג הולם בהחלט לכל הירקות שאפשר למלא, מהחל מפלפל ועד שזיף. אבל אנחנו דווקא בוחרים בזה שאין סיכוי שנכין בבית, וגם אם נכין אין סיכוי שישתווה למה שמגישים בשלוחה היוונית שכאן – חציל ממולא, כמובן. החציל ממולא בבשר טחון ורוטב עגבניות, וטעמי החציל משתלבים בטעמי הבשר היטב, ומבטיחים ביס נעים, טעים ומנצח. מנצח אתכם לתוך שנ"צ, כן?
40 ש״ח, קרליבך 7
סופרא | בטאטא ספרה
במסעדת סופרא תזכו לאכול ממעשה ידיה של ג׳יאהן דאוד, ותאמינו לנו שזה בהחלט כדאי. דאוד מבשלת מנות מסורתיות וביתיות, אבל רק לכאורה, כי הטכניקה והתיבול ברמה אחרת. ולעניינו, תפוחי אדמה ממולאים בבשר זה כל מה שאתם צריכים לדעת. הם רכים, מתובלים כהלכה ועזי טעים. מוגש עם אורז לבן בצד להשלמת הפחמימה והנחמה המבוקשת ולאיסוף הרוטב.
49 ש״ח, סלמה 3
מפרום | גואטה
הבטאטא ספרה הזכירה לנו עוד ממולא חשוב לנו – המפרום, שעונה בסופו של דבר על הגדרת הממולא משום שהוא, ובכן, ממולא. בגואטה תמצאו מפרום טריפוליטאי לפי הספר, שהוא למעשה תפוח אדמה ממולא בבשר ברוטב סודי הכולל עגבניות, בצל ולא מעט שמן. השאר סוד. את החגיגה הזו מצפים בפירורי לחם, מטגנים, וישר אלינו לצלחת. ותודה על כך, נתראה אחרי השינה.
22 ש״ח ליחידה, שמעון בן שטח 2
פלפל ממולא | קפה פיצי
על חיים כהן אפשר לסמוך שיטפל כמו שצריך במלך הממולאים הבלתי מעורער, הלוא הוא הפלפל כמובן. זהו אותו פלפל אדום ושזוף לפי הספר, שנאפה בתנור כשהוא ממולא עד כלות באורז, בשר ועשבי תיבול – בדיוק כמו שאנחנו רוצים וצריכים. יש גם גרסה טבעונית עם אורז ואפונה, כך שאף אחד לא נותר מקופח.
66 ש״ח לבשרי, 62 ש״ח לטבעוני, משה סנה 199
ירקות ממולאים | יריד האוכל של הסנטר
לא כדאי לזלול ביריד האוכל של הסנטר שיש לו כבר ציבור אוהדים קבוע וייצוג ראוי למטבחים רבים. ממולאים נפלאים בעבודת יד תמצאו שם גם בדוכן הדרוזי, גם בדוכן הפרסי וגם בדוכן המרוקאי. כרוב, פלפל, או עלי גפן בתיבול עם ומילויים שונים. והבונוס, הם בוולט כך שאפילו לא תצטרכו לכתת את הרגליים למבנה המאיים.
בין 20-39 ש״ח, בדיזינגוף סנטר בימי חמישי ושישי, חמישי: 12:00-19:00, שישי: 10:00-16:00. ובוולט