שאלון השפים עם עינב זגורי (סרווסריה)

לא מתבייש להשתמש בכוסברה, חולם על סכין שתחתוך רק ירקות, וללא אצבעות, ויכול לעוף לשמיים משווארמה טובה

עינב זגורי. צילום: יח"צ
עינב זגורי. צילום: יח"צ
1 בדצמבר 2014
  1. 1. מה המוטו שלך בנוגע לבישול?

    "Keep it simple". תעבוד עם חומר גלם ותן לו לדבר במקומך. המוטו הזה מוביל אותי שלא להשתמש ביותר משלושה אלמנטים בצלחת. לא צריך לעשות שואו-אוף וללכת לאיבוד.

  2. 2. איזה מאכל עושה אותך מאושר?

    שווארמה טובה מעיפה אותי לשמים. מי שבאמת רוצה לאכול שווארמה טובה ייסע עד לבית ג'אן בצפון.

  1. 3. מה העצה הכי טובה שקיבלת בחיים בתחום הקולינרי?

    בתחילת דרכי עבדתי אצל שף בצרפת בשם ניקולא לורנט. שהיה בעל מסעדה בכפר קטן שנקרא מרמנד בפרובנס וממנו למדתי את רוב מה שאני יודע היום. הוא אמר לי תמיד לשמור את הכול פשוט וזה מה שאני עושה מאז.

  1. 4. מה הסוד הקולינרי שלך?

    אוכל עם טעמים חזקים אבל נקיים. הכוונה לטעמים מאוד מודגשים. אצלנו לא מתביישים להשתמש בכוסברה, בחריף או בשום. כשכתוב שלמנה יש טעם מסוים- אז יש לה.

  1. 5. איפה אתה שותה הקפה שלך?

    בקפה הבימה

  1. 6. איפה אתה אוהב לאכול?

    אני נמצא בבית התאילנדי 3-4 פעמים בשבוע. זה במרחק חציית כביש מהסרווסריה. אוכל טוב ופשוט.

  1. 7. ספר על טראומת אוכל שאתה לא יכול להשתחרר ממנה?

    פעם, עוד כשעבדתי בקייטרינג "פוד ארט" היה חורף קר במיוחד וסבלתי מצינון חריף. היינו באירוע פרטי באיזשהו מקום ובדיוק התחילה הארוחה. לא הצלחנו להבין למה אף אחד לא אוכל מהריזוטו. עומר מיל, שהיה אחד השפים טעם ושאל "מי הכין את הריזוטו!?". אחרי שתיקה מלחיצה אמרתי שאני. מסתבר שתיבלתי את כל הריזוטו בסוכר במקום במלח. עד כדי כך לא הרגשתי את הטעמים.

  1. 8. איזה כלי מטבח צריך להמציא?

    סכין שמצליחה לחתוך רק ירקות ולא את האצבעות.

  1. 9. למי היית רוצה לבשל?

    לסבתא שלי. היא החדירה בי את האהבה לבישול אבל אף פעם לא ראתה בי טבח אמיתי. הייתי שמח לנסות ולשנות את זה.

  1. 10. טבעונות- טרנד או תרבות אוכל חדשה?

    אני רוצה לחשוב שזה בסדר שזאת תרבות אוכל חדשה אבל בגדר השפיות. אלי זה לא מדבר. אני מכבד את מי שמאמין שאורח חיי הזה ורוצה שיכבדו אותי בחזרה ושלא יכנסו לי לצלחת.

  1. 11. מה הריטואל שלך?

    יש לי ילדה בת שנה אז אני קם בשש, לוקח אותה לגן, מגיע הביתה וחוזר לישון עוד שעתיים שלוש. תמיד משתדל לעשות אימון ואז הולך לעבודה באזור 12. עד הסרוויס מתעסק בפגישות, בספקים וניהול שוטף. לצערי זאת לא עבודה שאתה רק נכנס למטבח ומבשל. הלוואי שזה היה נשאר ככה.

  2. אוהבים קפה? יש לנו כמה שאלות בשבילכם»

    הטבות וחוויות בלעדיות מחכות לכם בניוזלטר Quality Time.