שאלון השפים עם רועי סופר (בינדלה)

את הקפה שלו שותה בבית, הוא חולה על קיפודי ים ועדיין מתאושש מהטראומה שב"אטלס". שאלון השפים עם רועי סופר מבינדלה

רועי סופר, שף. צילום: איליה מלניקוב
רועי סופר, שף. צילום: איליה מלניקוב
10 בדצמבר 2014
  1. 1. מה המוטו שלך בנוגע לבישול?

כבוד לחומר הגלם ולסוג הקהל בשבילו אתה מבשל. יש הבדל עצום אם אתה מבשל לאמריקאים או לישראלים. בבינדלה אני מבשל לכולם. ברגע שיש לך מסעדה משלך יש לך מעין קו מנחה. במקרה של בינדלה זה מטבח איטלקי מודרני.

  1. 2. איזה מאכל עושה אותך מאושר?

קיפודי ים. זה משהו שרואים יותר בחו"ל. פשוט מקלפים ואוכלים.

  1. 3. מה העצה הכי טובה שקיבלת בחיים בתחום הקולינרי?

אם אתה לא מסוגל להתמודד עם היום- יום של המסעדנות – עדיף שלא תעסוק בזה כלל. זה מקצוע שאתה חייב להיות כל כולך בו.

  1. 4. מה הסוד הקולינרי שלך?

הרבה הרבה עבודה קשה. זה אומר להיות במסעדה שישה – שבעה ימים בשבוע ולטעום כל מנה שיוצאת ולדעת שהיא יוצאת פרפקט

  1. 5. איפה אתה שותה הקפה שלך?

בבית ובעבודה

  1. 6. איפה אתה אוהב לאכול?

בבית התאילנדי ובכתית. וגם נהנתי מאוד פעם אחרונה בטופולופומפו.

  1. 7. ספר על טראומת אוכל שאתה לא יכול להשתחרר ממנה?

פעם, כשהייתי סו-שף של מסעדת "אטלס" בניו- יורק (מסעדה בעלת שלושה כוכבי מישלן), נערך בעיר שבוע שדומה לשבוע "שף תאכל" שלנו. כל המסעדות בעיר השתתפו וגם מסעדת אטלס. חשוב לומר שהקהל בשבוע הזה היה שונה מאוד מהקהל הרגיל של המסעדה. אחת המנות שהגישו במסעדה לשבוע הזה היה מעין רולדת עוף מיוחדת וזמן ההכנה שלה מרגע ההזמנה היה יותר מעשרים דקות. באחד הסרוויסים המסעדה התמלאה לגמרי באנשים תוך כמה דקות ואיכשהו, כולם החליטו להזמין את הרולדה הזאת. בגלל אופן ההכנה וכמות ההזמנות לא הצלחנו להוציא אף מנה וזה תקע את המטבח. כל הסרוויס קרס ברגע. חטפתי על הראש מהשף הראשי על הסיפור הזה. הוא לא דיבר איתי שלושה ימים.

  1. 8. איזה כלי מטבח צריך להמציא?

מכשיר שמעביר את הרטבים בשינוע ללא מגע. או אולי המפריד עלים שזה משהו שלוקח שעות לעשות אותו.

  1. 9. למי היית רוצה לבשל?

     

לשף גריי קון. הוא מבחינתי אחד הראשונים ששילבו בין מטבח של מזרח ומערב בצורה גאונית. אכלתי אצלו כשעבדתי בניו יורק.

10. טבעונות – טרנד או תרבות אוכל חדשה?
אני חושב שחלק מזה הוא בהחלט מאוד טרנדי. עם זאת, אני לא חושב שזה הולך להיעלם. בכל מקרה אחוז הטבעונים עדיין נמוך בצורה הרבה יותר משמעותית מה"רעש" שהם עושים. גם אצלי בבינדלה יש מבחר מנות טבעוניות שאפילו אנשים לא טבעוניים מזמינים ואוהבים. אין לי שום בעיה לבשל אוכל כזה. לא הייתי רוצה לעמוד בראש מסעדה כזאת אבל עשיתי ערבים טבעוניים שהיו מדהימים ואני חושב שזה קהל כמו שומרי הכשרות וכמו חולי הצליאק – מגיע להם לאכול.

11. מה הריטואל שלך?
קם באיזור שבע וחצי שמונה. שותה קפה, עושה מקלחת זריזה ונוסע לעבודה. עוסק בכל הדברים שקשורים למטבח, שזה אומר מלאים, שיחות טבחים וכו'. אחרי זה סרוויס צהריים. אני משתדל לקחת הפסקה של שעה – שעתיים ואין מה לעשות, חוזרים לעבודה. לצערי יש הרבה פעמים שאני עובד שבעה ימים בשבוע אבל המסעדה מצליחה ובסך הכל אפשר להיות מרוצים.

אוהבים קפה? יש לנו כמה שאלות בשבילכם»

הטבות וחוויות בלעדיות מחכות לכם בניוזלטר Quality Time.