שבוע האוכל הפולני חוזר לתל אביב

ברים ומסעדות בתל אביב ובחיפה יגישו לכם את התרבות הקולינרית הפולנית עם מיטב מנות ומשקאות, כולל הווייב

מרתה סביצקה ופיל דניאלזק במנזר. צילום: המכון הפולני
מרתה סביצקה ופיל דניאלזק במנזר. צילום: המכון הפולני
27 בנובמבר 2014

ביום שישי (28.11) ייפתח בפעם השנייה שבוע האוכל הפולני, ובשם האותנטיות – הכינו את רגשות האשם מבעוד מועד. מרבית האירועים שיזם המכון הפולני בישראל, בניהולו האמנותי של אריה רוזן והעיתונאית רונית ורד, יתמקדו השנה בעיר התחתית בחיפה, ובמרכז הפסטיבל השנה יהיה ז'אנר האפייה והחולשה לבצקים. בהאנגר בעיר התחתית ישחזרו ארז קומורובסקי והשף והאופה הפולני מיכאל בריס מתכוני אפייה מימי הביינים ויאפו לחמי שאור מיוחדים. באירוע ייקחו חלק מאפיות ואופים כמו אדון שיפון, בר לחם, ברד סטורי, זומר, ולה מולאן. עוד מתכננים הפולנים לגרום לכם לאכול הרבה יותר ממה שהתכוונתם: שפים מפולין יתארחו במסעדות ובברים בחיפה ובתל אביב עם מנות שמייצגות את המטבח הפולני. למשל, בז'קו בשוק התורכי תכין השפית ג'נטה בוגדנוביץ' מאפה בצק טטארי נדיר; בקרטל החיפאי ובבר המנזר בתל אביב העיתונאית ובעלת הבר מרתה סיבי תדגים לבליינים חוויית טאפאס בר פולני המתמחה בוודקה ובהרינג; ובבר סינקופה בחיפה תתקיים תחרות ליקרים ביתיים.

בצהרי שישי (28.11) יהפכו ברים ברחבי הארץ לבתי מרזח פולניים: בתל אביב זה יקרה בברטי, בבירגארדן בשרונה, בהאדסון בראסרי, בחלוצים 3, בהייד אנד סיק, במנזר, בחאן מנולי, בחוות צוק, בסורה מארה ועוד. בבר שישקו תקום מסעדת פופ אפ המתמחה בגרסאות כיסוי מסורתיות ועדכניות לגפילטע פיש, והשף מאיר אדוני יארח בלומינה את השף הפולני וויצק אמרו, בעל כוכב המישלן, לשבוע של אוכל במורשת יהודית פולנית. נכון, זה עומד להיות שבוע עמוס, אבל לא נורא, אנחנו כבר ננוח בקבר.

שבוע האוכל הפולני, 28.11־6.12