כל המתוקים לבשו לבן: 9 קינוחי השוקולד הלבן הכי טובים בעיר

הסיציליאנית (צילום: יחסי ציבור)
הסיציליאנית (צילום: יחסי ציבור)

היום הוא יום הולדתו של השוקולד הלבן (הוא בן 85, תרימו), ולמרות ההייטרים שטוענים שהוא בכלל לא שוקולד אנחנו לא ניתן להשמצות, הסתה ושקרים להרוס את היום החגיגי הזה, ונבחר את מנות השוקולד הלבן הטובות ביותר בתל אביב על אפם ועל חמתם

22 בספטמבר 2022

אם הרגשתם חגיגיים היום זה לא בגלל ראש השנה. כלל וכלל לא. היום, למרבה השמחה, השוקולד הלבן חוגג יומולדת. הוא הומצא בשוויצריה כמו כל דבר טוב שקשור לשוקולד, ואת החפיסה המסחרית הראשונה שלו הוציאה נסטלה היום לפני 85 שנה. ישנם אותם מלעיזים שיטענו שהוא בכלל לא שוקולד, שכן מוציאים במהלך הפקתו את כל מוצקי הקקאו מהמשוואה ומשאירים רק את חמאת הקקאו, אבל לא נקשיב לטהרנים ביום חגיגי זה ונעניק רוח גבית לאותם יחידי סגולה שיודעים להעריך אותו ואת תרומתו המשמעותית לעולם הקינוחים הבינלאומי. אנחנו כמובן, משתייכים לאותם יחידי סגולה ביג טיים, ולכן יש בסמכותנו לספר לכם מיהם קינוחי השוקולד הלבן הטובים ביותר בתל אביב.

שוקולד לבן (צילום: רונן מנגן)
שוקולד לבן (צילום: רונן מנגן)

עוגיות אמסטרדם // בבקה בייקרי

מי שלא טעם עוגיות אמסטרדם כהלכתן, כנראה שלא היה מסטול מעולם. מי שביקר באמסטרדם יודע שאין טעים כמו העוגיות הללו, שמורכבות משוקולד פאדג׳ עסיסי במיוחד ומלאות בנדיבות בשוקולד לבן שניגר לכל עבר. העוגיות האמסטרדמיות של מאפיית ואן סטאפל (המייצרת אך ורק אותן) התפרסמו בכל העולם, אך המתכון נותר סודי בהחלט. נדמה כי האחיות גורן מבבקה בייקרי דווקא פיצחו אותו לא רע בכלל, משום שעוגיות האמסטרדם שלהן ממש נהדרות, רכות ואווריריות, ומשלבות בין השוקולד החום ללבן באופן מעורר השראה ותקווה. 45 ש"ח למארז של חמש עוגיות.

הוא נמס, הוא לבן, הוא בתוך עוגיית פאדג'. בבקה בייקרי (צילום: יחסי ציבור)
הוא נמס, הוא לבן, הוא בתוך עוגיית פאדג'. בבקה בייקרי (צילום: יחסי ציבור)

עוגת גבינה ושוקולד לבן // מגזינו

שילוב של עוגת גבינה עם שוקולד לבן הוא קלאסיקה ולא בכדי. השוקולד הלבן במתיקותו העזה מאזן את חמיצות הגבינה ומוביל לשילוב טעמים מנצח ומתון שלא חוטא במתיקות יתרה ונותר מהנה ונכון כל כך. במגזינו היטיבו להבין זאת ולאפות לנו עוגת גבינה שוקולד לבן חד פעמית, עם בסיס ביסקוויטים טחונים נהדר וגם מעט שמנת חמוצה בניחוח וניל ענוג. 44 ש"ח לפרוסה, מנחם בגין 21, 03-7570535

לבן מבחוץ, לבן מבפנים, לבן בלב. מגזינו (צילום: כרמל קוך)
לבן מבחוץ, לבן מבפנים, לבן בלב. מגזינו (צילום: כרמל קוך)

קינוח פטל, סלק ושוקולד לבן // טאיזו

הקונדיטוריה של טאיזו מתאפיינת ביצירתיות ומחשבה נועזת מחוץ לקופסא. כזה הוא קינוח הפטל-סלק שלהם שמורכב ממוס פטל בחמיצות רעננה, גנאש שוקולד לבן עשיר וקטיפתי שממתן את החמיצות, קרמו וגלידת סלק בצבע ורוד עז. כל המרכיבים משתלבים נהדר זה בזה ויוצרים קינוח ורוד וחלומי שלא רואים כל יום וגם לא טועמים כל יום. 58 שקל, מנחם בגין 23, 03-5225005

פטל, סלק ושוקולד לבן = סיפור אהבה. טאיזו (צילום: איליה מלניקוב)
פטל, סלק ושוקולד לבן = סיפור אהבה. טאיזו (צילום: איליה מלניקוב)

קנלה מצופה שוקולד לבן // דאמה

בית הקפה החדש והיפואי מבית היוצר של השאפה מתהדר בוויטרינת מאפים מעוררת קנאה, אסתטיקה מופתית, קינוחים ייחודים ושילובים לא שגרתיים. שם שמחנו למצוא את מאפה הקרמל הצרפתי שמגיע מחבל בורדו והוא מקורמל, רך ומבורך, מצופה למשעי בשוקולד לבן מתוק ונעים שמיטיב עם הביס ועם הבטן. אהבנו כל כך. 14 ש"ח, נחמן 1, 050-2141444

אל תראו אותה ככה. הקנלה של דאמה (צילום: יעל שטוקמן)
אל תראו אותה ככה. הקנלה של דאמה (צילום: יעל שטוקמן)

עוגת יומולדת מסקרפונה, דובדבן ושוקולד לבן // בייקרי

בדליקטסן לימדו אותנו שאין חגיגה בלי עוגה ואפו לתפארת עוגת שכבות שמורכבת מטורט שקדים עם טאץ׳ וניל נחוץ, קרם מסקרפונה, שוקולד לבן בנדיבות, שיבוץ של קולי דובדבנים מפתה, ציפוי וקישוט של שוקולד לבן שמעשיר את החגיגה וקישוט פירות יער ושבבי שוקולד לבן. שיהיה במזל טוב! 260 ש"ח לעוגה בקוטר 18, גובה 11 ס"מ. אפשר להזמין כאן

יום הולדת לשוקולד הלבן. בייקרי (צילום: עידית בן אוליאל)
יום הולדת לשוקולד הלבן. בייקרי (צילום: עידית בן אוליאל)

קרואסון דולצ'ה // פופ אנד פופ

השף קונדיטור עופר בן נתן מזכיר לנו כי השוקולד הלבן הוא חומר גלם שאפשר לעשות איתו פלאים. כמו לקרמל אותו למשל. שוקולד לבן מקורמל, הלוא הוא הדולצ'ה, הינו שוקולד לבן כהה שניחן בטעמים מקורמלים עד מעושנים קלות. קרואסון הדולצ'ה של בן נתן מצופה כהלכתו בקרם דולצ׳ה וממולא בגנאש שוקולד לבן ודולצ׳ה מלכותי. אתם עוד כאן? 32 ש"ח, מגדלי הארבעה, 077-9800389

כל הדולצ'ה ויטה בקרואסון אחד. פופ אנד פופ (צילום: אנטולי מיכאלו)
כל הדולצ'ה ויטה בקרואסון אחד. פופ אנד פופ (צילום: אנטולי מיכאלו)

בר שוקולד לבן ופטל // הסיצילאנית 

הסיצילאנית לימדו אותנו שהם יודעים לעשות הרבה יותר מגלידה בלבד, והפליאו למשל בבר שוקולד לבן בגודל אישי שתוכלו לזלול לבד בלי להרגיש אשמים. כל מה שצריך הוא בר שוקולד לבן שעשוי משכבות של קראנץ׳ שוקולד לבן עם אגוזים קלויים וקונפיטורת פטל, ומלמעלה מוס פטל עם שבבי פיסטוק. ללקק את האצבעות. ליטרלי. 34 ש"ח, אפשר להזמין כאן

סמיפרדו קיימאקי // גרקו

בגרקו יודעים להמתיק את לבנו ולצנן את גופנו, ועל כן הם מגישים שלגון שובבי של גלידת קיימאקי (קרם שמנת בלקני עשיר) במרקם חצי קפוא, מצופה בשוקולד לבן משובח שהופך את הביס לפציח ומהנה, בתוספת של פירות יער ושקדים כי למה לא בעצם. מדובר למעשה במעין מגנום משובח רק עם טוויסט ים תיכוני נחוץ. קאלימרה. 26 ש"ח, אפשר להזמין כאן

טורקי ושובב. שלגון קיימאקי ושוקולד לבן, גרקו (צילום: גל קלדרון)
טורקי ושובב. שלגון קיימאקי ושוקולד לבן, גרקו (צילום: גל קלדרון)

עוגת וניל, פקאן ושוקולד לבן // רביבה וסיליה

מלבד העובדה ששם העוגה מתחרז, נספר לכם גם שהיא טעימה ברמות של כלה בערך, לפחות בהתבסס על הכלות האחרונות שטעמנו. העוגה המדוברת מורכבת משכבות: הראשונה – בסיס של ביסקוויט ופקאנים טחונים, השנייה – קראנץ׳ פרלינה ופקאן גם, השלישית – שכבה נאה של שוקולד לבן מקורמל בטעמים עזים וטובים ומלמעלה ציפוי של גנאש וניל נסיכותי ונהדר. טעים ונעים, נעים וטעים. 44 ש"ח לפרוסה, 180 ש"ח לעוגה שלמה. אפשר להזמין כאן

יש כיוון ללבן. רביבה וסיליה (צילום: מיכל זעירא)
יש כיוון ללבן. רביבה וסיליה (צילום: מיכל זעירא)