יפו מתעוררת: שוק איכרים שבועי ייפתח בשוק הפשפשים

דמיינו את זה עם אוכל. שוק הפשפשים (צילום: איל תגר)
דמיינו את זה עם אוכל. שוק הפשפשים (צילום: איל תגר)

איך לא חשבו על זה קודם: החל מיום רביעי הבא (5.11) ומדי שבוע, תפעיל עיריית תל אביב-יפו יחד עם קבוצת מפה את שוק האיכרים החדש של יפו שיפעל בשוק הפשפשים. בתפריט: ירקות אורגניים של משק חביביאן, גבינות של חוות קורנמל, לחמים של אדון שיפון ועוד (וגם יינות, מנות שף ודי.ג'יי מתחלף). רק תבואו לאכול

27 באוקטובר 2025

בחורף שעבר, אחרי שנה של מלחמה, שאלו אותנו מה צריך כדי להעיר את יפו, להחזיר אליה את התל אביבים ולסייע לעסקים המקומיים שחטפו שלל מכות בעשור האחרון. התשובה שלנו הייתה שצריך שוק אוכל שיפעל בימי שבת בשוק הפשפשים. עכשיו, אחרי שהמלחמה הסתיימה, מישהו בעיריית תל אביב-יפו החליט להקשיב וזה בדיוק מה שהולך לקרות (אך למרבה הצער, לא בשבת).

לראשונה והחל מיום רביעי הבא (5.11), תפעיל עיריית תל אביב-יפו שוק איכרים קבוע בשוק הפשפשים ביפו. השוק, שצפוי להיות הגדול והמגוון ביותר מסוגו בעיר, יציע עשרות דוכנים של תוצרת חקלאית ומזון מרחבי הארץ לצד יצרני מזון מקומיים מיפו, אירועי תוכן ותרבות, ושיתופי פעולה עם יקבים, אמנים ושפים מתחלפים. השוק, הנערך בשיתוף עם קבוצת מפה – ניב טובול (אקס-"טיים אאוט"!), לוטם ארז ונעה אברהם, יזמים בתחומי הקולינריה התרבות והחוויה – נועד ליצור חווית בילוי קהילתית ייחודית לתושבי העיר ולאפשר גישה שוטפת לחקלאים ויצרנים איכותיים מרחבי הארץ.

בקרוב ביפו. הגבינות של מחלבת פלורה (צילום: חיים יוסף)
בקרוב ביפו. הגבינות של מחלבת פלורה (צילום: חיים יוסף)

>> הרובע הכי טעים בעיר: 39 מסעדות מומלצות לאכול בהן טוב ביפו
>> הג'אפה שעפה: בתי הקפה הכי מומלצים ומוצלחים של יפו

הקמתו של שוק איכרים העירוני נעשית בהשראת שווקים דומים בערים גדולות ברחבי העולם, המציעים חוויה המשלבת את המפגש הקלאסי של שוק האיכרים – בין החקלאים והיצרנים לצרכנים. בנוסף, מבקשים בשוק האיכרים להוסיף לה גם חוויה תרבותית, ללגום כוס יין של יקב אורח המשתנה מדי שבוע, לטעום מנת שף מתחלפת ולצפות באמנים משתנים העוסקים בחיבור שבין אומנות לאוכל.

בקרוב ביפו. המתוקים של מאפיית לאור (צילום: דוד מויאל)
בקרוב ביפו. המתוקים של מאפיית לאור (צילום: דוד מויאל)

באירוע הפתיחה, ב-5 בנובמבר, יתארחו בין השאר ירקות אורגנים של משק חביביאן ופשוט טבעי, יצרני הגבינות חוות קורנמל ופלורה, לחמים של אדון שיפון, בר היין הגפן שיארח את יקב מיקה ותוצע בו הטבה בלעדית למחזיקי דיגיתל, מתוקים של דוד לאור, פטל של פטל ארץ, שמן זית של משק לוין, תבילינים של תבליני טיראן היפואים, האמניות mela foodart שיוצרות אומנות המשלבת טעם וריח, פסטות טריות של אסף גרושקובסקי, פטריות של יער הפטריות ועוד. בהמשך עתידים להצרף גם הגבינות של ואדי עתיר, שמני זית ומוצרי מזווה ועוד.

בקרוב ביפו. הפטריות של יער פטריות (צילום: עומר אלדור)
בקרוב ביפו. הפטריות של יער פטריות (צילום: עומר אלדור)

אירוע הפתיחה ילווה בתקלוט של הדיג'יית זיו בראשי, ובהמשך מדי שבוע די.ג'יי מתחלף שיגיע בשעות הערב לשוק. השוק החדש הוא חלק ממימוש החזון העירוני להעצמת הקהילה ביפו והרחבת שירותי העירייה לתושביה. בשנים האחרונות השקיעה עיריית תל אביב-יפו כ-130 מיליון שקלים לשיפור איכות החיים ביפו, שיפוץ ושדרוג מוסדות הקהילה, הקמת מרכזים קהילתיים חדשים ושיפוץ המרחבים הציבוריים. עכשיו בואו לאכול.
>> שוק האיכרים של יפו, רביעי 5.11 ואחר כך מדי שבוע, רחבת עמיעד בשוק הפשפשים