ביכורי מכולות: שורצקי

שורצקי היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים אבי שורצקי מה גורם לו לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנו מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

המתכון של שורצקי: פשטידת תירס. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
המתכון של שורצקי: פשטידת תירס. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

תוכן ממומן | גד 

אבי שורצקי, 65, מתגורר בהרצליה

אבי שורצקי ובנו. צילום: מיכאל נחמיאס
אבי שורצקי ובנו. צילום: מיכאל נחמיאס

"את העסק הקימו ההורים שלי בשנת 1955 כקצבייה ברחוב שינקין. ליד הקצבייה הייתה חנות הבגדים המיתולוגית אתא, היא נסגרה ובה פתחנו את הגרסה הראשונה והקטנה של שורצקי. מאז החנות התרחבה והתפתחה. גם אשתי וגם הבן שלי נמצאים בעסק ועוזרים לי לנהל אותו – אשתי אחראית על החשבונות והספקים, והבן שלי הגיע מענף ההייטק והחליט שהוא רוצה להמשיך את העסק המשפחתי".

מה הדבר שאתה הכי אוהב בעבודה שלך?

"הלקוחות. אני אוהב לדבר איתם, להיות בקשר איתם, לענות לדרישות שלהם, לעזור להם. האינטראקציה ביני לבינם ותחושת הביתיות. כל אחד מספר על הצרות שלו, על הדברים הטובים שקרו לו. השכונה נראית קטנטנה בתוך המכולת, וכולנו משפחה. הבן שלי אפילו הכיר את אשתו כאן במכולת, היא הייתה לקוחה והוא היה סטודנט בחופשה שבא לעזור לי, היום הם נשואים עם שני ילדים".

המתכון של שורצקי: פשטידת תירס

החומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
½ חבילת בצק עלים

למלית:

4 ביצים
120 מ"ל (½ כוס) חלב
60 מ"ל (¼ כוס) שמנת מתוקה
1 כוס גרעיני תירס טרי (אפשר מקופסה או קפוא)
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס

לאפייה:

150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות.

התחתית: מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בבצק עלים ואופים אפייה עיוורת (עם נייר ומשקולת מעל) כ־7־8 דקות. מוציאים מהתנור.

המלית: מערבבים בקערה ביצים, חלב, שמנת וגרעיני תירס, ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל.

האפייה: מפזרים על הבצק האפוי מוצרלה ומעליה את המלית. אופים כ־40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומוכנה.