בר קוקטיילים ואוכל יפני יוקרתי הוקם על חורבות ג'פניקה ברחוב הארבעה

איזקאיה בארבעה. שיבויה (צילום אנטולי מיכאלו)
איזקאיה בארבעה. שיבויה (צילום אנטולי מיכאלו)

שיבויה היא איזקאיה (כלומר, בר-לאונג') חדשה ונוצצת שנפתחה ברחוב הארבעה, במקום בו עמדה ג'פניקה ובסך הכול דקת הליכה מאחת מהמסעדות היפניות הוותיקות בעיר - אונאמי. זה בסדר, לא צריך לריב. תמיד יש לנו מקום לעוד מרק מיסו

24 באפריל 2022

יפני הולך ויפני בא: ברחוב הארבעה, בחלל שבו פעלה בעבר מסעדת ג'פניקה, נפתחה כמעט מתחת לרדאר שיבויה, איזקאיה חדשה ונוצצת. רק מקורבים קיבלו ידיעה קצרה בווטסאפ על פתיחת "בר קוקטיילים ברמה הכי גבוהה שיש עם מנות שהגיעו אלינו כל הדרך מיפן". על האסטרטגיה השיווקית חתומים שי בן צבי (הבעלים של אקיקו סושי בר במרכז שוסטר) ושותפו שמואל בר, איש הייטק. בעבר היה בן צבי מבעלי מועדון השמונה, מועדון חברים יוקרתי בדרום העיר, שמבחינות מסוימות – שיבויה היא ההמשך הישיר שלו.

סלט תפוחי אדמה יפני. שיבויה (צילום אנטולי מיכאלו)
סלט תפוחי אדמה יפני. שיבויה (צילום אנטולי מיכאלו)

"אנחנו חברי ילדות ורצינו לפתוח יחד בר יפני, מעין מועדון חברים פתוח לקהל. לא כמו השמונה שנדרש כרטיס כדי להיכנס אליו, אך עדיין ברמה גבוהה", הם מסבירים. "ביפן לא מארחים בבית אלא באיזקאיה. יש איזקאיות מכל הסוגים, מעממיות ורעשניות ועד יוקרתיות. אנחנו מכוונים לרף העליון".

כדי להשיג את המטרה עבר החלל שיפוץ מקיף – הותקנו בו בר ישיבה גדול, קיר מעוטר בכיתובים יפניים ופינות ישיבה בסגנונות שונים, מופרדות במחיצות ברזל דקורטיביות. בכניסה תוכננה פינת ישיבה חצי־יפנית, מעין במה ובה שולחנות שקועים וגומחות לרגליים מערביות, שאינן מורגלות בכריעה יפנית ממושכת. השימוש במילה במה אינו מקרי, שכן פינה זו תשמש בעתיד במה להופעות חיות. חדי עין יבחינו בתקרה דמויית טטאמי ובמעבר חציה שנמתח לאורך החלל, מחווה למעבר החציה המפורסם ברובע שיבויה בטוקיו. סמוך לדלת היציאה לכיכר גבעון הוצבה עמדת די ג'יי, ובקיץ הרחבה החיצונית תהפוך למרפסת יפנית.

פינת ישיבה יפנית (צילום אנטולי מיכאלו)
פינת ישיבה יפנית (צילום אנטולי מיכאלו)

הרכבת התפריט נמסרה לידי שף רועי סופר (לשעבר סרדיניה, בינדלה, באנז), העוסק כיום בייעוץ. המנות נועדו לליוויי אלכוהול, למשל סלט תפוחי אדמה עם ביצי שליו, בייקון ומיונז יפני (44 ש"ח), תמרי סושי – כדורי אורז סושי במעטפת דג נא או שיטאקה (19 ש"ח ליחידה), קראז'ה – נתחי פרגית במרינדת סאקה עם איולי טוגראשי (49 ש"ח), טמפורה שרימפס וירקות (54/39 ש"ח) וקושיאקי – שיפודים יפניים קטנים של סלמון במיסו, שרימפס בחמאת דאשי, בטן חזיר ברוטב ברביקיו ועוד (24-75 ש"ח).

שיבויה (צילום אנטולי מיכאלו)
שיבויה (צילום אנטולי מיכאלו)

תפריט האלכוהול מציע בעיקר קוקטיילים על בסיס משקאות יפניים, במחירים שאכן נושקים לרף הגבוה ומאמירים עד 68 ש"ח לכוס. "אנחנו רוצים שאנשים לא יגיעו לארוחה אלא לבילוי של ערב שלם. המקום לא מיועד לכל אחד כי רמת המחירים אינה מהנמוכות. הבירה זולה כדי שחבר'ה מבצלאל ורימון יגיעו ויתערבבו כחלק מהקונספט, אך הקוקטיילים אינם במחיר עממי. קהל צעיר נותן צבע למקום שברובו נשען על קהל מבוגר יותר, יוצאי השמונה".
הארבעה 10, תל אביב, הזמנות בווטסאפ 050-7547547, שני-שבת מ־20:00, ראשון סגור לאירועים פרטיים ועסקיים