נתגעגע לבאקט סרטנים: שיינע נסגרת אחרי ארבע שנות פעילות

שלום אחרון גם לסרטנים. שיינע (צילום: אסף קרלה)
שלום אחרון גם לסרטנים. שיינע (צילום: אסף קרלה)

יש עוד הרבה דגים בים, אבל לא כאלה: מסעדת שיינע סוגרת את שעריה בעוד כשבוע אחרי ארבע שנות של הגשת דגים, סרטים וכל מה שטעים לנו מהים. בפוסט פרידה כתב השף והבעלים אסף גבאי כי "בחירה בין להרוויח עוד קצת כסף לבין שמירה על חומרי גלם הכי איכותיים שיש - בחרתי באיכות"

31 באוגוסט 2023

היו שלום ותודה על הדגים: מסעדת שיינע נסגרת. לפני שעה קלה פרסם השף והבעלים אסף גבאי פוסט המדבר בעד עצמו: "נפרדים משיינע האהובה שלנו. לפני 4 שנים נטלי ואני יצאנו למסע, מלאים בהתלהבות ותשוקה הקמנו את שיינע – מקום שמלא בנשמה ובלב שלנו, מקום שהיום, בצער עמוק ועם לב כואב אנו מחליטים לסגור ולהיפרד".

בארבע שנות פעילותה נשענה שיינע על דגים ופירות ים טריים שהוגשו בחלל נעים, ובאפס פוזה. את ההשראה לתפריט ספג גבאי ממטבחים אליהם נחשף במהלך הקריירה, ובת זוגו נטלי עבדה לצדו כמנהלת המקום.

 

כמה מהמנות שיצאו מהמטבח נכנסו לא אחת לרשימות המנות הטובות ביותר שלנו, למשל באקט סרטנים ותירס וסשימי טונה אדומה וטוביקו. גם בביקורות שיינע הצליחה להרשים, גם בין הסתייגויות קלות. כך, למשל, כתב עליה מבקר המסעדות שלנו בביקור במקום: "הלוקוס היה כל מה שאתם רק יכולים לדמיין – עסיסי, מתובל נהדר, עם עור קריספי מלמעלה. כל ביס תענוג. הניוקי לעומתו היה יותר קרוב לפירה, וגם ככזה לא מוצלח במיוחד. מה שבכל זאת שידרג את המנה היה רוטב חמאת מרווה מגלגל עיניים, וגם – והנה משפט שלא חלמתי שיצא לי לכתוב – קוביות קישואים שהיו קריספיות בדיוק במידה כדי לתת קונטרה לדג.

"בבחירה בין איש עסקים לטבח – בחרתי תמיד להיות טבח", ממשיך בפוסט גבאי. "בבחירה בין להרוויח עוד קצת כסף לבין שמירה על חומרי גלם הכי איכותיים שיש – בחרתי באיכות ובכל צומת במסע שלנו בחרתי ללכת עם הלב שלי. הפרידה משיינע היא לא פרידה מעסק אלא פרידה ממשפחה – ממקום שבו נרקמו זיכרונות, מקום שבו צחוק הדהד וחלום גדול נוצר", מסכם הפוסט.

המסעדה תיסגר סופית עוד כעשרה ימים, ב-8 בספטמבר. עד אז אפשר ורצוי לקפוץ להגיד שלום אחרון לדגים.