דווקא בימי קורונה, בזכות אומת הגרגרנים, שינקין מתעורר לתחייה

רחוב שינקין. צילום: שאטרסטוק
רחוב שינקין. צילום: שאטרסטוק

אמנם אין יותר את קפה תמר, איציק ורותי ואורנה ואלה, אבל הימים הם ימי מגיפה ואת מקומן של המסעדות החליפו מעדניות לוהטות, דוכנים מקומיים, ועסקים של שפים מוכרים בעלי מוניטין. תוכלו לזלול כאן גבינות צרפתיות, נקניקים, אויסטרים טריים, שוקולדים ארטיזנליים ועוד הרבה מאוד

רחוב שינקין הוא הלב הפועם של לב העיר. אם במקרה יצאתם מתל אביב לפני שהתחילה הקורונה ולא חזרתם מאז, אתם כנראה מרימים כעת גבה. אולי אתם חושבים שלעומת הרחובות הסמוכים וההומים (רוטשילד, קינג ג'ורג', אלנבי), שינקין נראה כמו רחוב רפאים, ושאתם קוראים עכשיו כתבה מהניינטיז. אלא שבשנה האחרונה חווה הרחוב פריחה קולינרית מפתיעה: מעדניות, מאפיות, קצביה, דגים טריים, שוקולטרי, גלידריה ואפילו כנאפה בדרך. הרחוב שהתחיל את דרכו כרחוב של בעלי מלאכה והתפתח לסמל התרבות התל אביבית הצעירה, הפך היום למוקד עלייה לרגל לגרגרני העיר.

בשנים האחרונות נסגרו מספר מוסדות ותיקים ואהובים ברחוב, כמו קפה תמר, איציק ורותי ואורנה ואלה. עתידה הקולינרי של השכונה היה בסימן שאלה והדרמטיים מבין תושביה (ביניהם גם כותבת שורות אלה) תהו מה יעלה בגורלו של הרחוב. אז נכון שלא הפסקנו להתגעגע לישיבה באורנה ואלה עם המפות הלבנות והנרות, אבל הימים ימי מגפה הם, ומסעדות הן בין כה וכה חלום רחוק.

הסנדוויץ' של איציק ורותי. געגוע (צילום: דן קינן, הארץ)
הסנדוויץ' של איציק ורותי. געגוע (צילום: דן קינן, הארץ)

תקופת הקורונה היא שעתן של המעדניות, הטייק אוויי והביסים על הדרך. ובכל אלה שינקין לא מאכזב. תוכלו לזלול כאן גבינות צרפתיות, נקניקים, אויסטרים טריים, שוקולדים ארטיזנליים, שייק פירות (רק תבחרו אחד מבין שלושה דוכנים שונים על אותם 100 מטר), משולש פיצה או סתם כוס קפה.

עם דוכנים קטנים ומקומיים, ועסקים של שפים מוכרים בעלי מוניטין, הרחוב הוא תמהיל של שכונתיות עממית עם קולינריה גבוהה. מקום לאכול בו עם הילדים אחרי הגן וגם לקבוע דייט עם חברה בררנית. וכך בימי שישי, אבל לא רק, מתגודדים בו תושבי השכונה וגם פודיז שהרחיקו מאלף המטר שלהם. ממתינים בסבלנות לא טיפוסית בתור ושמחים בחלקם שאינו מובן בכלל בימי סגר. חלקם מצטיידים בשלל מטעמים לארוחת הערב הביתית, חלקם מנשנשים על הספסל עם כוס יין. תחושת נורמליות כזאת לא חווינו מאז סוף 2019, או מאז הפעם האחרונה שהמסעדות היו פתוחות. מי בכלל זוכר מתי זה היה?

הספוטים הלוהטים של שינקין

ליזה

הילדה החדשה בבלוק, מעדנייה ובמרכזה סטנד ועליו סירי אוכל מוכן מתוצרת בית: מרקים ותבשילים מתחלפים, קוסקוס ביום שלישי, אוכל בוכרי בחמישי וגולאש וחמין בשישי. בשאר הימים תוכלו למצוא על המדפים נקניקים וגבינות, כריכים ולחמים, סלטים, יינות ועוד, בדגש על תוצרת הארץ.
שינקין 44, 03-6395956

ליזה מעדניה ישראלית (צילום: שרון בן-דוד)
ליזה מעדניה ישראלית (צילום: שרון בן-דוד)

עדינה

על המעדנייה של אנשי מאנו וינו כבר כתבנו כאן, ורק נוסיף ונאמר שבחלוף ארבעה חודשים מהפתיחה זהו אחד המקומות המדליקים בעיר. פיקניק על ספסל עם כוסות יין ממתקן מזיגה ופלטת גבינות הוא הבון טון השינקינאי החדש.
שינקין 43 פינת מלצ'ט, 052-7565141

עדינה (צילום: אנטולי מיכאלו)
עדינה (צילום: אנטולי מיכאלו)

חנות דגים

השף אוסמה דלאל, בן טיפוחיהם של רפי כהן ורושפלד ולשעבר מדלאל העכואית ומאיאר התל אביבית, התמקם בחנות ומעדנייה ששמה את תנובת הים במרכז. דגים ופירות ים טריים, איקרה ודגים כבושים מתוצרת בית, תערובות תבלינים מיוחדות ועוד מוגשים בחלל מינימליסטי בהשראת תל אביב הישנה.
שינקין 49, 03-5667388

חנות דגים (צילום: שרון בן דוד)
חנות דגים (צילום: שרון בן דוד)

הקפה שינקין

בחלקו המערבי של הרחוב נפתח ספוט קטנטן ברוח התקופה שמציע קפה, מאפים, כריכים, חטיפי בריאות ובירה – כל מה שצריך לשיטוט ברחוב או דייט בגינה.
שינקין 16 

כנאפה שינקין

במקום המשתפץ לקראת פתיחה בשבוע הבא אפשר כבר להבחין בטנדר פולקסווגן אדום ונוסטלגי על תקן דלפק. בתפריט צפויים כנאפה ו־40 סוגי בקלאווה משכם, כך שיש למה לחכות.
שינקין 4

בנוסף כדאי לדגום את העסקים הוותיקים יותר שכבר מיצבו את שינקין כסוג של לונה פארק קולינרי, למשל קצביית אהרוני ובנו, בוטיק השוקולד קרדינל, בית האוכל הבריא והטעים מאוד EATS, המעדנייה הטבעונית סימפלי הפי מרקט, פיצה יואב וגלידריית ג'לידו.