מטבח מקומי: יש לנו את המתכון לשישברק הגאוני של משייה

אין מטבח טוב בלי חומרי גלם מקומיים מעולים, ואלו יכולים להתרומם רק בידיים הנכונות. תחרות פרסי האוכל היא התירוץ המושלם לחגוג את המטבחים התל אביביים ואת חומרי הגלם שמרכיבים אותם, ועל הדרך לפנק אתכם במתכון משפים נבחרים בעיר

השישברק ביוגורט של מסעדת משייה. צילום: אנטולי מיכאלו
השישברק ביוגורט של מסעדת משייה. צילום: אנטולי מיכאלו
9 בדצמבר 2018

"מנת השישברק שלנו היא מנה קלאסית מהמטבח הערבי. אלו כיסונים דמויי טורטליני עם מילוי של גבינה מלוחה עם תרד ושום, מבושלים במרק של יוגורט חם. יוגורט הוא חומר גלם מאוד דומיננטי במטבח שלי – אם במנות קרות כמו דגים נאים, ואם במנות חמות כמו מפרום כרובים חם. יוגורט מאזן את המנות ונותן להן קרירות מרגיעה. מדובר במנה מאוד אהובה במסעדה שנמצאת הרבה בספיישלים. המטבח שלנו הוא מטבח מרוקאי ערבי המחובר לצד הדרום אפריקאי. זו מנה חורפית, נעימה וחמימה עם טעמים חמצמצים של יוגורט וגרידת לימון שמאזנים את המליחות של הגבינות שהולכות מצוין עם תרד". דותן קורנבליט / משייה

מסעדת משייה. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת משייה. צילום: אנטולי מיכאלו

שישברק ממולא בתרד וגבינה בולגרית מוגש ברוטב יוגורט חם

בצק השישברק

מרכיבים:

2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כף שמן קנולה
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח וכף שמן ומערבבים קלות. את התערובת מכניסים למיקסר ומזלפים לאט לאט מים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר עד לשימוש.

דותן קורנבליט ממשייה. צילום: אנטולי מיכאלו
דותן קורנבליט ממשייה. צילום: אנטולי מיכאלו

מילוי השישברק

מרכיבים:

חצי ק"ג תרד
8 שיני שום
1 בצל לבן
100 גר' גבינה בולגרית  גלילית 24% של משק צוריאל
קורט מלח
1 כפית שמן לטיגון

אופן ההכנה:

קוצצים דק בצל ושום.
מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל עד שקיפות. אחר כך מכניסים את השום ומערבבים.
מכניסים את התרד ומבשלים אותו עד שהעלים "נופלים" ולבסוף מפוררים את הגבינה הבולגרית פנימה.
מערבבים עד לקבלת מסה אחידה של כל המרכיבים, ואותה מעבירים לקערה ומקררים עד השימוש.

רוטב יוגורט חם

מרכיבים:

300 גר' יוגורט עזים של משק צוריאל
3 שיני שום
גרידה מחצי לימון
1 בצל לבן
1 כף שמן זית
1 כף נענע יבשה
צנוברים קלויים
עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

לסיר מוסיפים את היוגורט, השום הקצוץ וגרידת הלימון, ומבשלים על אש נמוכה עד שהיוגורט מתחיל להסמיך.
למחבת עם שמן זית מכניסים בצל קצוץ, מטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הנענע המיובשת והצנוברים ומורידים מהאש.
בסיר קטן נפרד מטגנים עלי בזיליקום עד קריספיות.

הכנת השישברק במשייה. צילום: אנטולי מיכאלו
הכנת השישברק במשייה. צילום: אנטולי מיכאלו

הרכבת המנה:

מרדדים במערוך את בצק השישברק לעובי דק וקורצים בו עיגולים. במרכז כל עיגול מוסיפים מילוי.
את הבצק סוגרים לצורת עיגול ומדביקים את שני קצוות העיגול זה לזה כך שהצורה שנוצרת מזכירה טורטליני.
את כיסוני השישברק מכניסים לרוטב היוגורט ומבשלים על אש נמוכה כ־10 דקות.
אחרי בישול השישברק, מוציאים בעדינות את הכיסונים ומניחים בצלחת עם חלק מהרוטב.
את הבצל, הנענע המיובשת והצנוברים מפזרים מעל הכל עם חלק משמן הזית.
לסיום מפזרים עלי בזיליקום קריספיים.