לידיעת הקוראת שרה נתניהו: 12 שמפניות ורודות ומומלצות
שמפניות רוזה תמיד יהיו יקרות יותר מהשמפניות הלבנות, בעיקר תודות לענייני מיתוג וביקוש, והן מהוות מתנה מושלמת כטובת הנאה לכאורה
אם יש דבר בעולם שאני אוהב יותר משמפניה, זו שמפניה רוזה. מדובר במשקה המפואר, החגיגי והסקסי ביותר שקיים עלי אדמות. בניגוד ליינות רוזה "רגילים" – שאותם מייצרים מענבים אדומים העוברים השריה קצרה על הקליפות למיצוי מעט צבע (הפיגמנט של הצבע מצוי בקליפת הענב) – את רוב יינות הרוזה המבעבעים מייצרים בשיטה פשוטה ופרימיטיבית למדי: ערבוב של מעט תירוש אדום ביין הלבן, מה שמעניק לנו את הגוון הוורוד. שמפניות רוזה תמיד יהיו יקרות יותר מהשמפניות הלבנות, בעיקר תודות לענייני מיתוג וביקוש.
פרוסקו, Carpene Malvolti, Brut Rose
מבעבע איטלקי קליל ומקסים, המיוצר בשיטת שארמט, שבה התסיסה השנייה מתרחשת במכל (בניגוד לשיטה הקלאסית שבה התסיסה השנייה מתרחשת בבקבוק). 85% פינו נואר לצד זן מקומי בשם ראבוסו. רוזה מבעבע פרחוני, עם ריחות אפרסק ותות.
שורה תחתונה: כיף של יין (76 ש"ח).
קאווה, Faustino Rosado
מאחד היקבים הגדולים והמפורסמים בריוחה מגיעה הקאווה הזאת, מבוססת ענבי גרנאצ'ה. יבשה אך עם נפח פרי טוב ויישון בחביות המעניק תיבול מתקתק. נהדרת עם אוכל, כמעט מכל סוג שהוא.
שורה תחתונה: קאווה שעושה נעים בחך ונעים בכיס (60 ש"ח).
קאווה, Codorniu, Anna Brut Rose
70% פינו נואר והשאר שרדונה. עדינה ואלגנטית, יחסית יבשה ופחות מתחנפת. תות עץ טרי ודובדבנים באף ובפה.
שורה תחתונה: תעבוד מצוין בתור אפריטיף, אם כי היא כמו נבראה ללוות ארוחות בוקר (75 ש"ח).
קאווה, Nadal Brut Rose
נדאל הוא אחד מבתי הקאווה המוצלחים של ספרד, והדרך הכי טובה להגדיר אותו, כמו גם את הקאווה הזאת, היא "בייבי שמפניה", על טוהרת ענבי פינו נואר, שעברה 15 חודשי יישון בבקבוק על השמרים, מה שעזר לפתח מורכבות ועניין.
שורה תחתונה: יש כאן מתיקות פרי נעימה ורעננות שובת לב שגורמת לשתות עוד ועוד (110 ש"ח).
קראו עוד:
>> תפוס אותם אם תוכל: איך קרה שהתרגלנו לשחיתות הממסדית?
רמת הגולן, ירדן ברוט רוזה 2010
המבעבעים המקומיים של רמת הגולן עושים לנו הרבה כבוד ועומדים בגאווה גם מול שמפניות יוקרתיות בהרבה. פינו נואר ושרדונה, ורוד בהיר מאוד, יין פרחוני, עם פרי אדום טרי במרכזו וריח שמרים עדין.
שורה תחתונה: מבעבע מופלא, שעובד מצוין עם אוכל, כמעט כל דבר שיעלה על השולחן (125 ש"ח).
שמפניה, Moet Rose Imperial
מותג השמפניה המפורסם בעולם לא לוקח סיכונים. בקבוק עם המיתוג הנכון והטעם שמדבר לכולם. רחבת הריקודים במועדונים נדמית כמו תפאורה טבעית למשקה.
שורה תחתונה: רוזה חנפן, ממש תותי פרוטי (299 ש"ח).
שמפניה, Veuve Cliqout Rose
אריסטוקרטית וחגיגית, עם ריחות וטעמי פרי אדום שנותנים את הנפח.
שורה תחתונה: שמפניה קולינרית למדי (349 ש"ח).
שמפניה, Gaston Chiquet Brut Rose
שמפניה מקסימה מיקב משפחתי קטן המגדל את הענבים בעצמו. כמה רעננות ועצמת פרי יש כאן.
שורה תחתונה: טקסטבוק של רוזה מדויק ומשובב נפש (289 ש"ח).
שמפניה, Pommery Brut Rose
שמפניית רוזה דעתנית, מפותחת, עם פרי אדום בשל וריחות שלחלקנו הזכירו אפילו יוגורט.
שורה תחתונה: מורכבת ומעניינת, קצת על חשבון הרעננות הפירותית (365 ש"ח).
שמפניה,Ayala Rose Majeur
הפעם רוב גדול של שרדונה עם מעט פינו נואר, שנותן בעיקר צבע. שורה תחתונה: שמפניה אלגנטית, קריספית ורעננה שכולנו אהבנו.
שורה תחתונה: קלאסית (306 ש"ח).
שמפניה, Laurent Perrier Rose
אחת משמפניות הרוזה הנחשבות בעולם, ובצדק. השמפניה הזו מיוצרת על טוהרת הפינו נואר, ועל כן מתנהגת כמו יין משובח בראש ובראשונה. אריסטוקרטית, מלאת רבדים ועומק ועדיין שומרת על רעננות מפתה.
שורה תחתונה: הסקסית מכולן (500 ש"ח).
שמפניה, Bollinger Rose Special Cuvee
אחד הבתים המוערכים של שמפן והאהובים עליי באופן אישי, עם סגנון מובהק של עבודת עץ מושכלת ויישון ארוך על השמרים. זו שמפניה עשירה ומלאה אך לא מכבידה, כזאת שנועדה ללוות ארוחה מפוארת.
שורה תחתונה: מזכירה ששמפניה טובה היא קודם כל יין טוב (519 ש"ח).